Rozvrh A - Přehled, komponenty, způsob rozpisu odpočtů

Plán A je formulář daně z příjmu, který se ve Spojených státech používá k deklarování odpočtů položek.

Je přiložen k formuláři 1040 pro daňové poplatníky, kteří platí roční daně z příjmu. Účtování daní z příjmu Daně z příjmu a jeho účetnictví je klíčovou oblastí podnikových financí. Konceptuální porozumění účtování daní z příjmů umožňuje společnosti udržovat finanční flexibilitu. Daň je složité pole pro navigaci a často matou i ty nejzkušenější finanční analytiky. . Daňoví poplatníci si mohou vybrat, zda budou požadovat buď standardní odpočet daňového přiznání, nebo rozčlenit své oprávněné odpočty řádek po řádku. Každá z těchto možností sníží výši příjmu, který musí daňoví poplatníci platit jako federální daň z příjmu Jak používat web IRS.gov IRS.gov je oficiální web Internal Revenue Service (IRS), americké agentury pro výběr daní. . Webové stránky používají podniky a mohou si vybrat možnost, která poskytuje největší úspory.

Naplánovat

Položky odpočtů v tabulce A se odečítají od upraveného hrubého příjmu Roční příjem Roční příjem je celková hodnota příjmu dosaženého během fiskálního roku. Hrubý roční příjem se vztahuje na všechny výdělky před provedením jakýchkoli odpočtů a čistý roční příjem se vztahuje na částku, která zbývá po provedení všech odpočtů. Koncept se vztahuje jak na fyzické osoby, tak na podniky, aby dosáhly zdanitelného příjmu. Proces zahrnuje hlášení různých kategorií přípustných odpočtů a jejich sčítání po jednom. Chcete-li provést výpočty správně, musí daňoví poplatníci udržovat přesné záznamy o svých ročních výdajích udržováním příjmů a další dokumentace Zdrojové dokumenty Papírová stopa finančních transakcí společnosti se v účetnictví označuje jako zdrojové dokumenty. Ať už jsou šeky zapsány k výplatě, prodej je prováděn za účelem generování stvrzenek, fakturační faktury jsou zasílány dodavateli, nebo je pracovní doba zaznamenána do pracovního výkazu zaměstnance - všechny příslušné dokumenty jsou zdrojovými dokumenty. což dokazuje, že výdaje jsou oprávněné. Dokumentace, kterou mohou daňoví poplatníci udržovat, zahrnuje bankovní výpisy, účty za pojištění, účty za lékařskou péči, potvrzení o daru a prohlášení o dani z nemovitosti.

Standardní odpočty vs. plán A odpočty podle jednotlivých položek

Volba mezi standardním odpočtem a položkovým odpočtem je osobní volbou, kterou musí jednotliví daňoví poplatníci učinit. Obě metody nelze použít současně.

Rozvrh A zahrnuje sedm kategorií výdajů, které spadají pod rozepsané odpočty.

  • Léčebné a zubní výdaje
  • Vyplacené úroky
  • Zaplacené daně
  • Dary na charitu
  • Ztráty v důsledku nehody a krádeže
  • Náklady na práci
  • Určité různé výdaje

Poslední kategorie však byla v daňovém zákoně z roku 2017 odstraněna a různé výdaje již nebudou odečitatelné.

Na druhou stranu pro standardní odpočty existují konkrétní pokyny, kolik by mělo být odečteno, aby se dosáhlo zdanitelného příjmu. Od prosince 2017 je standardní odpočet 6 350 $ pro jednotlivé daňové poplatníky, 12 700 $ pro manželský pár, který podává společnou žádost, a 9 350 $ pro ty, kteří se kvalifikují jako vedoucí domácnosti.

Jaké výdaje lze rozpisovat v rozvrhu A?

Plán A je rozdělen do několika částí, které pokrývají každý typ podrobného odpočtu. Zde jsou hlavní kategorie výdajů, které lze rozdělit do položek v tabulce A:

1. Léčebné a zubní výdaje

Kvalifikované výdaje na lékařskou péči a zubní lékařství, které lze uvést v seznamu A, zahrnují výdaje, které platíte z vlastní kapsy. Může zahrnovat peníze vynaložené na nákup léků na předpis a poplatky za konzultace placené za návštěvy lékařů. Podle daňového zákona 2017/2018 si daňoví poplatníci, kterým vzniknou hotové léčebné a zubní výdaje, které nejsou kryty pojistným plánem, mohou tyto náklady odečíst, pokud překročí 7,5% jejich upraveného hrubého příjmu.

Výdaje nesmí být hrazeny pojišťovnou ani žádným jiným způsobem. Podle daňového plánu z roku 2019, který vstoupí v platnost v dubnu 2020, se hranice pro lékařské / zubní odpočty vrátí na 10%.

2. Zaplacené úrokové výdaje

Stávající daňový zákon umožňuje majitelům domů odečíst úroky, které platí za hypotéky a dluhy z vlastního kapitálu. Úrokové náklady se klasifikují takto:

Vyplacené úroky z hypotéky: Úroky z hypotéky placené z hlavního domu a druhého domu jsou odpočitatelné, pokud platíte hypoteční úvěry v celkové výši až 1 milion USD bance nebo hypoteční společnosti. Hypoteční úrok je také odpočitatelný z hypotečního úvěru až do výše 1 milionu dolarů, který zaplatíte jednotlivci za hlavní dům nebo druhý dům, pokud tento prodej financoval.

Půjčka na bydlení: Můžete odečíst úroky zaplacené z půjčky na bydlení až do výše 100 000 USD.

3. Zaplacené daně

Daňoví poplatníci, kteří rozpisují odpočty, si mohou odpočítat dva typy daní - daně z majetku a státní a místní daně z příjmu.

Daně z osobního majetku: Daně z nemovitostí zahrnují státní, místní a zahraniční daně z nemovitostí, které daňoví poplatníci platí za domovy a další nemovitosti. Aby byly daně odpočitatelné, musí vycházet z odhadované hodnoty osobního majetku a musí být vybírány pro blahobyt veřejnosti. Daň musí být také jednotnou daní pro všechny nemovitosti jurisdikce, ve které se nachází daňový úřad.

Státní a místní daně z příjmu: Pokud odečtete jednotlivé položky, můžete odečíst státní a místní daně.

4. Charitativní dary

Pokud se rozhodnete rozdělit odpočty na plán A, odečtete hotovostní a nepeněžní charitativní dary až do výše 50%, respektive 30% vašeho upraveného hrubého příjmu. Dary peněz zahrnují šeky, srážky ze mzdy, dary na kreditní karty, hotovost a přímé výběry z bankovního účtu. Mezi nepeněžní dary patří hračky, předměty pro domácnost a oblečení.

5. Ztráty na životech a krádeži

Daňoví poplatníci si mohou za určitých omezení odečíst ztráty způsobené určitými oběťmi, jako jsou požáry, krádeže nebo tornáda. Lze však odečíst pouze ztráty, které přesahují 10% upraveného hrubého příjmu. Pokud je daňovému poplatníkovi uhrazena ztráta v pozdějších letech, musí být přijatá náhrada zaznamenána jako příjem.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce po plánu A. Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA® Certification. přeměňte kohokoli na finančního analytika světové úrovně. Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • FUTA Tax Další články pokrývající další finanční témata od Warrena Buffetta po strategie zajišťovacích fondů. Tato další finanční témata jsou zajímavým čtením
  • Trvalé / dočasné rozdíly v daňovém účetnictví Trvalé / dočasné rozdíly v daňovém účetnictví Trvalé rozdíly se vytvářejí, když existuje rozpor mezi příjmem z knihy před zdaněním a zdanitelným příjmem v rámci daňového přiznání a daňového účetnictví, který se zobrazuje investorům. Skutečná splatná daň bude pocházet z daňového přiznání. Tato příručka prozkoumá dopad těchto rozdílů v daňovém účetnictví
  • Kalkulačka platů Kalkulačka platů Tato kalkulačka platů může být použita k odhadu vašeho ročního ekvivalentu platu na základě mzdy nebo sazby, kterou dostáváte za hodinu. Postupujte podle pokynů níže, abyste převedli hodinový na roční příjem a stanovili svůj plat na ročním základě. Jednoduše zadejte své informace a tento formulář se každou hodinu změní na plat
  • Daňový štít Daňový štít Daňový štít je povolený odpočet od zdanitelného příjmu, který má za následek snížení dlužné daně. Hodnota těchto štítů závisí na efektivní daňové sazbě pro společnost nebo jednotlivce. Mezi běžné odpočitatelné náklady patří odpisy, amortizace, splátky hypotéky a úrokové náklady

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found