VSAT - přehled, využití ve financích, výhody / nevýhody

Terminál VSAT (Very Small Aperture Terminal), známý také jako mikro-terminál, označuje širokou škálu vzdálených terminálů, které jsou malé velikosti, ale přesto umožňují přístup k větší datové síti. VSAT umožňuje uživatelům přístup a správu dat v reálném čase a přichází s mnoha aplikacemi v oblasti financí Přehled podnikových financí Podnikové finance se zabývají kapitálovou strukturou společnosti, včetně jejího financování a opatření, která vedení podniká ke zvýšení hodnoty.

VSAT

souhrn

  • Terminál VSAT (Very Small Aperture Terminal), známý také jako mikro-terminál, označuje širokou škálu vzdálených terminálů, které jsou malé velikosti, ale přesto umožňují přístup k větší datové síti.
  • Terminál velmi malé clony je technologie, která se používá ke správě dat při provádění vysokofrekvenčních obchodních aktivit. VSAT je v podstatě technologie přenosu dat, která využívá telekomunikační pozemní stanici.
  • VSAT se běžně používají místo velkých fyzických sítí.

VSAT v oblasti financí

Terminál velmi malé clony je technologie, která se používá ke správě dat při vysokofrekvenčním obchodování Vysokofrekvenční obchodování (HFT) Vysokofrekvenční obchodování (HFT) je algoritmické obchodování charakterizované vysokorychlostním prováděním obchodu, extrémně velkým počtem transakcí a velmi krátkodobý investiční horizont. Vysokofrekvenční obchodování využívá výkonné počítače k ​​dosažení nejvyšší možné rychlosti provádění obchodu. činnosti. VSAT je v podstatě technologie přenosu dat, která využívá telekomunikační pozemní stanici. Používá se při obchodování, protože efektivně přenáší a přesměrovává data v reálném čase.

VSAT je malá stanice, obvykle vysoká asi tři metry, která přijímá a přenáší data pomocí satelitu. Může přenášet dva typy signálů na satelity na oběžné dráze Země: úzké signály a širokopásmové signály.

1. Úzkopásmová data

Údaje, které obsahují podrobnosti o transakcích v místě prodeje. Mezi příklady takových transakcí patří transakce kreditními kartami, dohledová kontrola, dotazování, data získávání dat nebo vysokofrekvenční identifikační data.

2. Širokopásmová data

Údaje, které jsou nezbytné pro poskytování satelitního přístupu k internetu na místech, která nejsou snadno dostupná. Mezi příklady patří Voice over Internet Protocol (VoIP) nebo video.

Výhody používání VSAT

1. Eliminuje strukturální problémy při přenosu dat

VSAT se běžně používají místo velkých fyzických sítí. Je to proto, že VSAT odrazí signál přes orbitální satelit, na rozdíl od přenosu těchto dat přes fyzické médium, jako je ethernetové připojení.

V zásadě odstraňují možnost jakýchkoli strukturálních problémů při přenosu dat. To je důležité při obchodování, protože mohou nastat drobné změny cen akcií. Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA), také běžně označovaný jako „Dow Jones“ nebo jednoduše „Dow“, je jeden nejpopulárnějších a nejuznávanějších indexů akciových trhů ve velmi krátkém časovém období. VSATS také poskytují vzdálený přístup s minimální infrastrukturou, což usnadňuje jejich zřízení, používání a údržbu.

2. Snadné nasazení

Největší výhodou sítí VSAT je, že se snadno nasazují. Pozemní stanice v podstatě komunikuje se satelity, které pak přesměrovávají data do několika uzlů na různých místech na Zemi. Existují menší požadavky na infrastrukturu pro nastavení přístupu ke službám i na vzdálených místech. Mezi příklady takových vzdálených lokalit patří průzkumné vrty. Těžařský průmysl Primer Těžařský průmysl se zabývá těžbou drahých minerálů a dalších geologických materiálů. Vytěžené materiály se přeměňují na mineralizovanou formu, která prospívá prospektorovi nebo horníkovi. Mezi typické činnosti v těžebním průmyslu patří výroba kovů, kde je potřeba každodenní předávání vrtných protokolů zpět do centrály.

3. Funguje nezávisle na místních telekomunikačních sítích

Sítě VSAT také fungují nezávisle na místních telekomunikačních sítích. Díky tomu jsou VSAT ideální systém pro snižování rizika podnikového zotavení a pro nastavení záložních systémů. Záložní systém se používá v případech, kdy dojde k prasknutí kabelové sítě. Podnikání tak může i nadále hladce fungovat prostřednictvím sítě VSAT.

Nevýhoda použití VSAT

Latence

Největší problém, který vyvstává při používání VSAT, je latence. Latence nastává, protože trvá podstatnou dobu, než se data dostanou k satelitní anténě a následně ke stanici. Je to proto, že jedna část systému je umístěna na geosynchronní oběžné dráze Země.

Výsledkem je, že v protokolech, kde je na rozdíl od jednosměrného přenosu dat vyžadována spousta komunikace tam a zpět, dochází k časovému zpoždění. Navíc kvůli neočekávaným nebo vnějším událostem, jako jsou špatné povětrnostní podmínky nebo vysoké budovy blokující cestu přenosu dat, může dojít k dalšímu zpoždění.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Algorithms Algorithms (Algos) Algorithms (Algos) are a set of instructions that are entered to perform a task. Algorithms are entered to automate trading to generate profits at a frequency to human human trader
  • Fintech (finanční technologie) Fintech (finanční technologie) Termín fintech označuje synergii mezi financemi a technologiemi, která se používá k posílení obchodních operací a poskytování finančních služeb.
  • Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách
  • Druhy finanční analýzy Druhy finanční analýzy Finanční analýza zahrnuje použití finančních údajů k vyhodnocení výkonnosti společnosti a doporučení, jak se může do budoucna zlepšit. Finanční analytici primárně provádějí svou práci v aplikaci Excel pomocí tabulky k analýze historických dat a vytváření projekcí Typy finanční analýzy

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found