Dobrovolný trh s uhlíkem - přehled, účastníci a výhody

Dobrovolný trh s uhlíkem umožňuje soukromým investorům, vládám, nevládním organizacím a podnikům dobrovolně nakupovat uhlíkové kompenzace. Uhlíkový kredit Uhlíkový kredit je obchodovatelné povolení nebo osvědčení, které držiteli úvěru poskytuje právo emitovat jednu tunu oxidu uhličitého nebo ekvivalent k vyrovnání jejich emisí. Největší kategorii kupujících tvoří soukromé firmy, které nakupují uhlíkové kompenzace za účelem dalšího prodeje nebo investic.

Dobrovolný trh s uhlíkem

Společnosti, které nejsou schopny snížit své emise, mohou kompenzovat emise uhlíkovými kompenzacemi od ověřených dodavatelů. Shromážděné výnosy jsou použity na financování projektu snižování emisí uhlíku. Dobrovolní kupující s kompenzací se často řídí určitými aspekty, jako je ochrana jejich reputace, etika a společenská odpovědnost podniků (CSR) Společenská odpovědnost podniků (CSR) Společenská odpovědnost podniků (CSR) odkazuje na strategie, které společnosti provádějí v rámci správy a řízení společností, které jsou určeny k.

Účastníci dobrovolného trhu s uhlíkem

Na dobrovolném trhu s uhlíkem se podílí různí účastníci. Mezi hlavní účastníky patří spotřebitelé, kteří kupují kompenzace od poskytovatelů, poskytovatelé (tuzemských i mezinárodních) několika typů kompenzací, dodavatelé, kteří mohou zahrnovat univerzity a vysoké školy, vlády a nevládní organizace, stejně jako ověřovatelé a vývojáři třetích stran programů zajišťování kvality Řízení kvality Řízení kvality je akt dohledu nad různými činnostmi a úkoly v organizaci, aby bylo zajištěno, že produkty a služby budou nabízeny, jakož i.

Co je uhlíkový offset?

Uhlíkový offset označuje jednotky vydělané firmami, které realizovaly projekt snižování emisí skleníkových plynů. Vydává ho správní rada nebo vládní úřad a za každou tunu skleníkového plynu, který je snížen, uskladněn nebo je mu zabráněno, se uděluje jeden offsetový kredit. Ofset je poté prodán investorovi, vládě nebo nevládní organizaci, aby kompenzoval jejich emise nebo pro investiční účely.

Typicky se uhlíkové kompenzace měří v tunách skleníkových plynů, které zahrnují kysličník uhličitý, metan, oxid dusný, hexafluorid síry, hydrofluorované uhlovodíky a perfluorované uhlovodíky.

Mezi různé typy kompenzace uhlíku patří:

  • Zachycování skleníkových plynů pro použití nebo zničení
  • Snížení emisí skleníkových plynů snížením množství paliva nebo elektřiny potřebné k provádění různých činností
  • Zachycování a skladování skleníkových plynů
  • Snížení emisí uhlíku přechodem z fosilních paliv na obnovitelné zdroje energie, jako je sluneční a větrná energie

Důležitost dobrovolného trhu s uhlíkovými kompenzacemi

Dobrovolné trhy s uhlíkem jsou podporovány jako jedno z nejlepších řešení problému změny klimatu, který ovlivňuje svět, a to díky jeho účinnosti při ochraně životního prostředí a posílení ekonomického postavení. Zde jsou některé z výhod dobrovolných uhlíkových kompenzací:

1. Zdroj experimentování a inovací

Dobrovolné trhy s uhlíkem jsou zdrojem experimentování s novými technologiemi a systémy, protože jim chybí regulace, dohled a byrokracie, které na regulovaných trzích existují. Vývojáři projektů mají svobodu realizovat projekty, které mohou být pro trhy s dodržováním předpisů příliš malé nebo životaschopné. V tomto procesu mohou vývojáři navrhnout prototypové technologie, které lze implementovat na regulovaných trzích.

2. Funguje v souladu s trhem dodržování předpisů

Další výhodou dobrovolného trhu s uhlíkovými kompenzacemi je, že funguje v souladu s domácími trhy s dodržováním předpisů. Doplňuje regulační trh poskytnutím cesty, kde lze dosáhnout projektů, které na regulačním trhu nelze dosáhnout. Rovněž umožňuje vládám, nevládním organizacím a soukromým společnostem Soukromě vlastněná společnost Soukromě vlastněná společnost je společnost, jejíž akcie vlastní jednotlivci nebo korporace a která nenabízí kapitálové podíly investorům ve formě akciových akcií obchodovaných na veřejné burze cenných papírů . realizovat projekty, které jdou nad rámec toho, co je na trzích s dodržováním předpisů požadováno.

3. Nabízí platformu pro zapojení firemní dobré vůle

Komunity mohou také těžit z CSR aktivit velkých společností, které zahrnují dobrovolné snižování, skladování a vyhýbání se skleníkovým plynům. To nabízí potenciál k posílení politik v oblasti změny klimatu a řešení nerovností mezi bohatými a chudými.

4. Umožňuje rozšíření počtu účastníků

Dobrovolný trh s uhlíkem umožňuje soukromým firmám, jednotlivcům, vládám a nevládním organizacím svobodně se dobrovolně zapojit a získat zkušenosti s inventurou uhlíku, vyhýbáním se emisím, redukcemi, skladováním a trhy s uhlíkem. Expozice umožňuje rostoucím společnostem získat zkušenosti s trhy s uhlíkem, i když se připravují na vstup na regulované trhy s dodržováním předpisů.

4. Umožňuje snížení emisí skleníkových plynů, aniž by byla ohrožena spravedlnost

Trh s dobrovolnými kompenzacemi nabízí příležitost k dosažení globálního snížení emisí skleníkových plynů při řešení rozvojových potřeb rozvojových zemí. Zapojení chudých národů do ochrany klimatu jim umožňuje dosáhnout snížení emisí uhlíkových emisí a vyhýbání se jim a zároveň si vydělat příjmy z prodeje jejich kompenzací. Poté mohou tyto příjmy použít k financování rozvojových projektů pro chudé komunity v jejich zemích.

Dobrovolný trh s uhlíkem vs. trh s dodržováním předpisů

Trh dodržování předpisů, známý také jako regulační trh, umožňuje vládám, soukromým společnostem a dalším subjektům nakupovat kompenzace uhlíku, aby vyhověly limitům množství skleníkových plynů, které mohou uvolňovat. Trhy jsou vytvářeny vnitrostátními a mezinárodními smlouvami, jako je Kjótský protokol a systém EU pro obchodování s emisemi.

Na druhé straně dobrovolné trhy s uhlíkem umožňují účastníkům nakupovat uhlíkové kompenzace ke zmírnění jejich emisí skleníkových plynů vyplývajících z výrobních procesů, používání elektřiny, dopravy atd. Oba typy trhů s uhlíkem se mohou navzájem doplňovat a usilovat o celkový cíl snížení skleníkové plyny v atmosféře.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • ESG (Environmentální, sociální a vládní) ESG (Environmentální, sociální a vládní) Environmentální, sociální a vládní (ESG) jsou kritéria, která dohromady tvoří rámec pro hodnocení dopadu udržitelnosti a
  • Greenwashing Greenwashing Greenwashing je místo, kde firma utrácí peníze za reklamu a marketing, že její zboží nebo služby jsou šetrné k životnímu prostředí, když ve skutečnosti nejsou
  • Odškodnění Odškodnění Odškodnění je právní dohoda jedné strany, která stanoví, že druhá strana je bez viny - bez odpovědnosti - za potenciální ztráty nebo škody.
  • Pigouvian Tax Pigouvian Tax Pigouvian Tax je daň z ekonomických činností, které vytvářejí negativní externality, které vytvářejí náklady nesené třetími stranami, které nejsou ve spojení. Náklady

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found