Banky na Slovensku - přehled a průvodce nejlepšími bankami na Slovensku

Národní banka Slovenska, centrální banka země, se stala součástí Eurosystému v roce 2009. Slovenská centrální banka usiluje o udržení stabilních cen ve spolupráci s Evropskou centrální bankou a dalšími centrálními bankami v eurozóně. Dohlíží také na finanční instituce a banky na Slovensku.

Slovenský bankovní sektor zahrnuje 27 finančních institucí, přičemž většinu bank tvoří univerzální banky zaměřené na retailové a podnikové bankovnictví. V sektoru dominují tři hlavní banky - Slovenská spořitelna, VÚB banka a Tatra banka, které tvoří více než 50% jejích celkových aktiv.

Banky na Slovensku

Moody’s Investors Service udržuje stabilní výhled na banky na Slovensku, protože ratingová agentura očekává, že současné provozní prostředí a úroveň kapitalizace zůstanou silné. Varuje však, že místní bankovní sektor se dostane pod tlak v důsledku poklesu marží a celkové ziskovosti.

Pro každého, kdo uvažuje o kariéře v bankovnictví na Slovensku, je tento seznam nejlepších bank na Slovensku užitečným průvodcem, kde začít. Chcete-li se dozvědět více, podívejte se na náš seznam finančních institucí Společnosti Seznam hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Mezi nejlepší banky na Slovensku patří:

Slovenská spořitelna (Erste Bank)

Slovenska Sporitelna se sídlem v Bratislavě je největší z komerčních bank na Slovensku podle celkových aktiv, vkladů klientů, retailových půjček a počtu poboček a bankomatů. Byla založena v roce 1825 jako první slovenská spořitelna a v roce 2001 se stala členem skupiny Erste Bank Group (Rakousko).

Banka slouží retailovým a korporátním klientům a nabízí širokou škálu finančních produktů a služeb. V současnosti obsluhuje přes 2,2 milionu zákazníků a spravuje 271 poboček a osm regionálních center a 805 bankomatů po celém Slovensku.

Tržby: 472 milionů eur (2017)

Čistý příjem: 163,9 milionu EUR (2017)

Celková aktiva: 16,34 miliardy eur (2017)

VÚB banka (Intesa)

VÚB banka zahájila svoji činnost jako státní finanční instituce v roce 1990 a poskytovala aktivity komerčního bankovnictví korporátním klientům v zemi. V roce 2001 se VÚB banka stala soukromou společností poté, co majoritní podíl v bance získala italská skupina IntesaBci (nyní Intesa Sanpaolo). Nabízí širokou škálu produktů a služeb individuálního, podnikového a investičního bankovnictví po celém Slovensku.

Banka v současné době provozuje síť 182 retailových poboček, 32 podnikových poboček a osmi center Magnifica a 11 hypotečních center zaměřených na poskytování komplexních služeb financování bydlení.

Tržby: 434,19 milionu EUR (2017)

Čistý příjem: 175 milionů eur (2017)

Celková aktiva: 14,97 miliardy eur (2017)

Tatra Banka (Raiffeisen)

Tatra banka, založená v roce 1990, je první ze soukromých bank na Slovensku. Jako univerzální banka nabízí produkty a služby soukromého, retailového, investičního a podnikového bankovnictví jednotlivým zákazníkům, malým a středním podnikům a dalším podnikům.

Banka se sídlem v Bratislavě v současné době působí jako člen rakouské mezinárodní skupiny Raiffeisen Bank a zaměstnává 3 500 osob. Spravuje 106 poboček a 16 komerčních obchodních center po celé zemi.

Tržby: 290,83 milionu EUR (2017)

Čistý příjem: 124,34 milionu EUR (2017)

Celková aktiva: 2,5 miliardy eur (2017)

ČSOB Banka (KBC)

V roce 1964 zahájila ČSOB Banka svoji činnost v bývalém Československu s majoritním akcionářem Československé státní banky. V roce 1999 se banka stala dceřinou společností belgické KBC Bank. ČSOB poskytuje širokou škálu finančních produktů retailovým klientům, malým a středním podnikům a společnostem v zemi.

Tržby: 232,07 milionu EUR (2017)

Čistý příjem: 70,03 milionu EUR (2017)

Celková aktiva: 9,22 miliardy eur (2017)

UniCredit Bank v České republice a na Slovensku

UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia byla založena v roce 1996 jako dceřiná společnost UniCredit SpA. Banka se sídlem v Praze nabízí širokou škálu finančních produktů a služeb soukromým i firemním klientům. Jedná se o jednu z nejsilnějších bank na Slovensku v oblasti projektového, strukturovaného a syndikovaného podnikového financování, jakož i akvizic a financování komerčních nemovitostí.

UniCredit Bank obsluhuje 185 000 zákazníků prostřednictvím sítě přibližně 140 poboček a 400 bankomatů po celé zemi.

Tržby: 25,7 milionu EUR (2017)

Čistý příjem: 5,47 milionu EUR (2017)

Celková aktiva: 836,8 milionu EUR (2017)

Postova Banka

Společnost Postova Bank, která byla založena v roce 1992, nabízí produkty a služby retailového bankovnictví jednotlivcům, malým a středním podnikům a společnostem na Slovensku. Banka je členem J&T Finance Group, středoevropské investiční skupiny. Poskytuje také služby pojištění a správy aktiv prostřednictvím dceřiných společností.

Tržby: 170,25 milionu EUR (2016)

Čistý příjem: 48,61 milionu EUR (2016)

Celková aktiva: 4,26 miliardy eur (2016)

Prima Banka (skupina Penta)

Společnost Prima Banka, založená v roce 1993, nabízí bankovní řešení pro veřejný sektor a obce na Slovensku. Slouží také soukromým osobám a podnikatelským subjektům po celé zemi. Dříve známá jako Dexia Banka Slovensko, přijala v roce 2012 své současné jméno jako jedna z bank na Slovensku.

Prima Banka se sídlem v Žilině zaměstnává v současnosti 700 zaměstnanců a dohlíží na 100 poboček a 230 bankomatů.

Tržby: 56,32 milionu EUR (2017)

Čistý příjem: 14,94 milionu EUR (2017)

Celková aktiva: 3,55 miliardy eur (2017)

OTP Banka Slovensko

OTP Banka Slovensko působí jako dceřiná společnost OTP Bank RT, největší maďarské banky. Vlastní univerzální bankovní licenci a plnou devizovou licenci. Banka nabízí komplexní škálu finančních produktů a služeb pro jednotlivé klienty a právnické osoby.

Banka se sídlem v Bratislavě v současnosti dohlíží na 60 poboček po celé zemi.

Tržby: 47,37 milionu EUR (2017)

Čistý zisk (ztráta): (5,93 milionu EUR) (2017)

Celková aktiva: 1,46 miliardy eur (2017)

Privatbanka (skupina Penta)

Privatbanka, založená v roce 1995, je první z bank na Slovensku, která nabízí specializované služby privátního bankovnictví a správy aktiv zákazníkům po celé zemi. Banka se stará o individuální a obchodní klienty a poskytuje produkty a služby privátního, retailového a podnikového bankovnictví. Působí jako dceřiná společnost Penta Investments Limited.

Banka se sídlem v Bratislavě provozuje síť tří regionálních investičních poboček a devíti regionálních investičních poboček pro bezhotovostní operace po celé zemi.

Tržby: 17,2 milionu EUR (2017)

Čistý příjem: 9,44 milionu EUR (2017)

Celková aktiva: 657,54 milionu EUR (2017)

Slovenská záruční a rozvojová banka

Slovenská záruční a rozvojová banka je první východoevropskou bankou, která podporuje rozvoj malých a středních podniků a financuje projekty měst a obcí v zemi. Ministerstvo financí Slovenské republiky založilo v roce 1991 specializovanou bankovní instituci na podporu malých a středních podniků v zemi. Banka v současné době provozuje devět regionálních poboček.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl průvodce po nejlepších bankách na Slovensku. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky v Polsku Nejlepší banky v Polsku Banky v Polsku představují přibližně 70% aktiv finančního sektoru a hrají významnou roli ve finančním systému země. Polsko je domovem několika státních bank, ačkoli většina bank v zemi je v soukromém vlastnictví a zaujímá přibližně 80% trhu. Komise pro bankovní dohled je
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found