Směrové obchodní strategie - přehled a diagramy

Směrové obchodní strategie jsou strategie, které sázejí na pohyb trhu nahoru nebo dolů. Pokud se například investor domnívá, že trh roste, zaujal by dlouhou pozici Dlouhá a krátká pozice Při investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď půjde nahoru (pokud bude dlouhý), nebo dolů (pokud bude krátký) ). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu). . Na druhou stranu, pokud se investor domnívá, že ceny poklesnou, zaujme krátkou pozici. Směrové obchodní strategie lze použít současně k vytvoření sázek na volatilitu. To zahrnuje obkročmo Straddle Strategie obkročmo je strategie, která zahrnuje současně zaujmout dlouhou pozici a krátkou pozici na cenném papíru. Zvažte následující příklad: Obchodník kupuje a prodává kupní opci a opci na opci pro stejné podkladové aktivum v určitém časovém okamžiku, uškrtit Long Strangle Dlouhý uškrtit je strategie opcí s neutrálním přístupem - jinak známá jako „Koupit uškrtit“ nebo čistě „uškrtit“ - to zahrnuje nákup hovoru a spready boxu Spread boxu Spread boxu je strategie obchodování s opcemi, která kombinuje medvědí put a býčí call spready. Aby byla krabicová šíření účinná: Strategie data vypršení platnosti.

Ilustrace směrových obchodních strategií - silueta býka a medvěda s trhy

Rychlé shrnutí bodů

  • Směrová opční strategie je strategie, kterou investoři používají k vydělávání peněz sázením na směr trhu.
  • Čtyři typy strategií jsou býčí volání, býčí puty, medvědí hovory a bear bear.
  • Strategie pomáhají snižovat náklady na opce, volatilita Volatilita Volatilita je měřítkem míry fluktuací ceny cenného papíru v průběhu času. Udává úroveň rizika spojeného se změnami ceny cenného papíru. Investoři a obchodníci vypočítávají volatilitu cenného papíru, aby posoudili minulé variace cen a rizika, ale také vytvářejí menší výplaty.

Druhy směrových obchodních strategií

Obchodní strategie využívají buď call call Call Call Call call, běžně označovaný jako „call“, je forma derivátové smlouvy, která dává kupujícímu call opce právo, nikoli však povinnost, koupit akcie nebo jiné finanční nástroje na konkrétní cena - realizační cena opce - ve stanoveném časovém rámci. nebo opce Put Put Option Put opce je opční smlouva, která dává kupujícímu právo, nikoli však povinnost, prodat podkladový cenný papír za stanovenou cenu (známou také jako realizační cena) před nebo v předem stanovené datum vypršení platnosti. Je to jeden ze dvou hlavních typů možností, druhým typem je možnost volání. . Nejprve investoři předpovídají pohyb trhu. Dále mohou investoři vytvářet spready nákupem a prodejem opcí za různé realizační ceny. To pomůže snížit riziko a náklady.

Bull Call

Investoři vytvářejí býčí hovory, když si myslí, že trhy jsou dobré a zvýší cenu. Vytvářejí to nákupem kupní opce s nižší realizační cenou Strike Price Realizační cena je cena, za kterou může držitel opce uplatnit opci na nákup nebo prodej podkladového cenného papíru, v závislosti na tom, zda drží kupní opci nebo volba. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena. a prodat kupní opci s vyšší realizační cenou. Při nákupu kupní opce budou investoři muset zaplatit prémii. Prémie je vyšší u opcí s nízkou realizační cenou, protože má vyšší hodnotu. Vzhledem k tomu, že nákup kupní opce může být drahý, investoři se mohou rozhodnout, že výzvu prodají a vyberou prémii. Tímto způsobem vytvářejí býčí volání.

Níže uvedený diagram ilustruje volání býka. Vertikální osa představuje výplatu, což je zisk minus cena pojistného a horizontální osa je cena. Modré čáry jsou dlouhá a krátká pozice na opci na volání a oranžová čára je výplata býčího hovoru v závislosti na ceně podkladového aktiva. Jelikož býčí hovor je sázka, cena se zvýší, výplata je vyšší, když je cena vysoká. Diagram také ukazuje, že když je cena nízká, dlouhé volání má nižší výplatu než býčí volání. Dlouhý hovor má však větší potenciál pro vyšší výplatu, protože výplata býčího volání je omezena poté, co je cena stejná jako realizační cena K2.

Bull Call Ilustrace

Bull Put

Bull put je také sázka, že trhy jsou dobré a ceny porostou. Je to podobné jako s býčími hovory, ale místo toho používá put možnosti. Investoři mohou vytvářet býčí puty nákupem putu s nižší realizační cenou Strike Price Striktní cena je cena, za kterou držitel opce může uplatnit opci na nákup nebo prodej podkladového cenného papíru v závislosti na tom, zda drží kupní opci nebo dát možnost. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena. a prodej puttu s vyšší realizační cenou. Bull put bude mít nižší ztráty ve srovnání s dlouhým putem, když ceny klesnou. Rovněž však omezuje výdělky z opce. Peněžní tok je tedy méně volatilní.

Podobně jako býčí volání, níže uvedený diagram ukazuje, že výplata je vyšší, když je cena vysoká. Ukazuje také, že short put má extrémně negativní výplatu, když je cena nízká. Zakoupením opce s dlouhým prodejem s realizační cenou K1 je výplata méně extrémní.

Bull Put Ilustrace

Medvědí volání

Medvědí volání je založeno na víře, že tržní ceny klesnou. Investoři nebo obchodníci to vytvářejí prodejem hovoru s nízkou realizační cenou a nákupem hovoru s vysokou realizační cenou. Stejně jako u jiných směrových strategií jsou ztráty a zisk opce omezené. Odměnou této strategii je však to, že existuje menší volatilita. Pokud se ceny nakonec zvýší, utrpí investor s medvědí výzvou méně ztrát než investor s kupní opcí.

Protože medvědí volání je sázka, že cena podkladového aktiva poklesne, diagram ukazuje vyšší výplatu, když jsou ceny nízké. Ukazuje také, že ztráta volání medvěda, oranžová čára, je omezena. Tím se snižuje riziko krátkého hovoru, který může mít neomezenou ztrátu v závislosti na tom, jak vysoko cena stoupá.

Medvědí volání ilustrace

Bear Put

Podobně jako medvědí hovory, medvědí puty vytvářejí zisk Zisk Zisk je hodnota zbývající po zaplacení výdajů společnosti. Naleznete jej ve výkazu zisku a ztráty. Pokud je hodnota, která zůstane po odečtení výdajů od výnosů, kladná, říká se, že společnost má zisk, a pokud je hodnota záporná, pak se říká, že při poklesu tržních cen má ztrátu. Investoři vytvářejí medvědí puty prodejem puttu s nízkou stávkovou cenou a nákupem putu s vysokou stávkovou cenou. Medvědí put je levnější než pouhý nákup opce a snižuje volatilitu. Vzhledem k tomu, že investor prodává prodejní opci, může inkasovat prémii k vyrovnání nákladů na nákup prodejní opce s vysokou stávkovou cenou. Protože prodejní opce dává kupujícímu možnost prodat podkladové aktivum za realizační cenu, je opce s vyšší realizační cenou cennější, protože dává kupujícímu větší příjem.

Jak ukazuje následující diagram, výplata je nejvyšší, než cena podkladového aktiva dosáhne realizační ceny Strike Price Realizační cena je cena, za kterou může držitel opce uplatnit opci na nákup nebo prodej podkladového cenného papíru , v závislosti na tom, zda drží opci na hovor nebo opci. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena. K1. To zapadá do předpovědi investora a poskytuje vysoké výplaty, když je cena nízká. Diagram také ukazuje, že výplata medvědího pudu zobrazená oranžovou čarou stabilně klesá s růstem ceny. Není to však tak nízké, jako mít jen dlouhou put opci, protože krátká pozice na jiné put opci poskytuje pozitivní výplatu.

Bear Put Illustration - ukazuje směrové obchodní strategie

Proč tě to zajímá?

Směrové obchodní strategie pomáhají investorům omezit jejich riziko, snížit náklady a předpovědět peněžní toky s větší přesností. Pochopení směrových strategií také pomáhá investorům vytvářet složitější strategie. Tyto strategie kombinují býčí spready a spready volání a sázejí na volatilitu podkladového aktiva.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli článek Finance o směrových obchodních strategiích. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, doporučujeme následující zdroje.

  • Parita put-call Parita put-call Parita put-call je důležitý koncept v cenách opcí, který ukazuje, jak musí být ceny putů, hovorů a podkladového aktiva vzájemně konzistentní. Tato rovnice vytváří vztah mezi cenou kupní a prodejní opce, které mají stejné podkladové aktivum.
  • Margin Trading Margin Trading Margin Trading je akt výpůjčky finančních prostředků od makléře s cílem investovat do finančních cenných papírů. Nakoupené akcie slouží jako zástava za půjčku. Hlavním důvodem, proč si půjčovat peníze, je získat více kapitálu k investování
  • Futures na akciový index Futures na akciový index Futures na akciové indexy, označované také jako futures na akciový index nebo futures na index, jsou futures kontrakty založené na akciovém indexu. Futures kontrakty jsou
  • Model oceňování opcí Modely oceňování opcí Modely oceňování opcí jsou matematické modely, které k výpočtu teoretické hodnoty opce používají určité proměnné. Teoretická hodnota an

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found