2ic - Důležitost „druhého velitele“ ve společnosti

Termín „2ic“ se vypůjčil od britské armády, kde se jedná o zkratku pro zástupce velitele jednotek britské armády nebo Royal Marines. V podnikání označuje 2ic „druhého velitele“ poté, co zakladatel nebo CEO CEO CEO, zkratka pro Chief Executive Officer, je nejvýše postaveným jednotlivcem ve společnosti nebo organizaci. Generální ředitel je zodpovědný za celkový úspěch organizace a za rozhodování na nejvyšší úrovni. Přečtěte si popis práce, kdo může vést podnikání v nepřítomnosti generálního ředitele. Velké společnosti Korporace Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. vytvořit roli pomocníka jako pohotovostního plánu v případě, že zakladatel nebo generální ředitel chybí, je nemocný nebo není jinak k dispozici pro provoz společnosti.

2ic (druhý v příkazu)

Vytvoření pozice 2ic je zaměřeno na posílení manažerského týmu. V situaci, kdy úspěch společnosti závisí na zakladateli nebo vlastníkovi firmy, instalace 2ic pomáhá zvýšit důvěru investorů. Rovněž umožňuje majiteli firmy být mimo společnost s jistotou, že bude pokračovat v činnosti i v jeho / její nepřítomnosti. Tato praxe je nejběžnější ve velkých společnostech, kde vlastník stárne a plánuje v blízké budoucnosti odejít do důchodu nebo hledá osobu s různými manažerskými dovednostmi, která by pomohla při podnikání.

Funkce 2ic

Osoba zastávající pozici druhého velitele vykonává dva základní úkoly: řízení společnosti v nepřítomnosti generálního ředitele a řízení vztahu. Interpersonální dovednosti Interpersonální dovednosti jsou dovednosti potřebné k efektivní komunikaci, interakci a práci s jednotlivci a skupinami. Lidé s dobrými mezilidskými dovednostmi jsou silnými verbálními i neverbálními komunikátory a jsou často považováni za „dobré s lidmi“. s generálním ředitelem. Díky funkcím je pozice náročnou prací, protože obyvatel musí řídit každodenní provoz společnosti a stále přebírat odpovědnost za udržování funkce generálního ředitele. Pokud nebudou tyto funkce správně fungovat, může to jeho práci stát. Zde je rozpis těchto dvou funkcí:

1. Řízení společnosti

Většina generálních ředitelů jmenuje 2ic, pokud chtějí vytvořit plán nástupnictví. Plánování nástupnictví Plánování nástupnictví se týká procesu, ve kterém jsou zaměstnanci přijímáni a rozvíjeni s cílem obsadit klíčovou roli v organizaci. To, budování společnosti k prodeji nebo růst jejích příjmů. Ať tak či onak, generální ředitel chce kvalifikovaného člověka, který dokáže efektivně řídit společnost i v jeho / její nepřítomnosti. V takových případech musí být 2ic někdo se záznamem dobrého řízení a někdo, komu může generální ředitel věřit. Druhý nejvyšší velitel bude působit jako generální ředitel, bude zajišťovat každodenní záležitosti společnosti, delegovat oprávnění a zajišťovat, aby všechna oddělení společnosti fungovala v souladu. Bude se však zodpovídat generálnímu řediteli a musí jej udržovat v povědomí o záležitostech společnosti.

2. Řízení vztahu s generálním ředitelem

Aby společnost 2ic byla úspěšná při řízení společnosti a získávání důvěry generálního ředitele, musí řádně řídit svůj vztah s generálním ředitelem. Níže jsou uvedeny některé ze způsobů, jak může 2ic udržovat dobrý vztah s generálním ředitelem:

  • Pochopte vizi generálního ředitele

    Znalost vize CEO pro společnost může společnosti 2ic pomoci poznat směr, kterým by se měla společnost ubírat, aby dosáhla svých cílů. Například pokud je vizí generálního ředitele vybudovat globální společnost v příštích 10 letech, může 2ic použít tuto vizi k nastavení finančních cílů, jako jsou prodej a ziskové marže, které společnosti v budoucnu pomohou zahájit činnost v jiných zemích.

  • Pomozte generálnímu řediteli dělat správné věci

    Zatímco plán generálního ředitele je zajistit, aby zaměstnanci dělali správnou věc, nemusí být tam, aby se ujistili, že zaměstnanci dělají přesně to. 2ic může začít dotazem na generálního ředitele, co společnost aktuálně dělá a co má dělat. Mezi oblasti zvláštního zájmu patří stav průmyslu a trhu, technologie používaná společností, zákaznický servis atd.

  • Definujte svou roli tak, jak to chce generální ředitel

    Někdy může 2ic zaměnit své funkce v závislosti na tom, jak je uvádí generální ředitel. Je to proto, že to, co CEO ve skutečnosti chce, se může lišit od toho, co říká. Aby se předešlo nejasnostem, měl by druhý velitel nejprve pochopit, zda CEO chce vůdce nebo pouze manažera. Úlohou manažera je implementovat vizi a strategii vytvořenou generálním ředitelem, zatímco rolí vůdce je definovat směr společnosti se smyslem pro vlastnictví.

Funkce 2ic

Jak se daří jako 2ic

Aby 2ic uspěl jako druhý nejvyšší velitel po generálním řediteli, může udělat několik věcí, aby zvýšil důvěru generálního ředitele a přežil v této roli. Aby zvýšil své šance na úspěch, měl by mít na paměti následující věci:

1. Pomozte řediteli vyjasnit jeho novou roli

Prvním krokem, který by měl 2ic podniknout, je zajistit, aby byly jasně definovány funkce CEO a 2ic, aby nedocházelo ke konfliktům. Když jsou role a odpovědnosti CEO nastíněny na začátku, 2ic může držet dál od funkcí vyhrazených pro CEO, a bude méně případů překrývání funkcí a odpovědností mezi dvěma nejvyššími manažery. Identifikace role generálního ředitele také pomůže 2ic pomoci jeho šéfovi, když je to potřeba.

2. Neustále informujte generálního ředitele

Jednou chybou, které 2ic's pravděpodobně udělají, je udržování CEO ve tmě na dění společnosti. Dopadem toho je psychologické napětí mezi generálním ředitelem. 2ic musí pravidelně podávat zprávy generálnímu řediteli o tom, jak se věci dějí, a o postupu úkolů. Pravidelné podávání zpráv o úkolech uzavírá poruchu komunikace a umožňuje generálnímu řediteli soustředit se na oblasti, kde poskytují nejvyšší hodnotu, místo aby sledoval drobné problémy, které nevyžadují jejich pozornost.

3. Stanovte formální způsob komunikace

Vztah mezi generálním ředitelem a 2ic může vyvinout trhliny, pokud mezi nimi není žádná oficiální komunikace. Druhý velitel by měl trvat na formálních schůzkách a komunikačních plánech, aby informoval generálního ředitele o aktuálních projektech, výzvách, plánech a dalších oblastech společnosti, které vyžadují jeho pozornost. Bez formální komunikační metody mohou generální ředitel a druhý nejvyšší velitel fungovat na základě chybných předpokladů, což může negativně ovlivnit výkon společnosti.

4. Splňte obchodní cíle

2ic by se měl snažit dosáhnout některých nebo všech cílů stanovených během konkrétního období. To může pomoci prokázat jeho schopnost pomoci společnosti dosáhnout její vize a znovu potvrdit víru generálního ředitele ve funkci druhého velitele.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce po 2ic. Finance je předním poskytovatelem globálního certifikátu FMVA (Financial Modeling & Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari. Chcete-li se dozvědět více a rozšířit svou kariéru, prozkoumejte další relevantní zdroje níže:

  • Firemní struktura Firemní struktura Firemní struktura označuje organizaci různých oddělení nebo obchodních jednotek v rámci společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví
  • Vlastnosti vedení Vlastnosti vedení Vedoucí vlastnosti se vztahují k osobním kvalitám, které definují efektivní vůdce. Vedení označuje schopnost jednotlivce nebo organizace vést jednotlivce, týmy nebo organizace k plnění cílů a záměrů. Vedení hraje v řízení důležitou funkci
  • Emoční inteligence Emoční inteligence Emoční inteligence, známá také jako emoční kvocient (EQ), je schopnost zvládat své emoce a emoce ostatních. Pro vedoucí firmy je vysoké EQ nezbytné pro úspěch. Tato příručka se zabývá pěti prvky emoční inteligence a jejich významem pro charakterizaci úspěšného vůdce. EQ vs IQ
  • Vedení příkladem Vedení příkladem Vedení je proces, ve kterém jedinec ovlivňuje chování a postoje ostatních lidí. Jít příkladem pomáhá ostatním lidem vidět, co leží

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found