Čistý dluh na obyvatele - přehled, vzorec, na obyvatele

Čistý dluh na obyvatele je měřítkem, které určuje, kolik dluhu na jednoho občana drží vláda dané země. Jedná se o celkový dluhový závazek vydaný nebo použitý vládou vydělený celkovým počtem obyvatel.

Čistý dluh na obyvatele

Pokud je čistý dluh na obyvatele nižší, riziko nesplácení je nižší a kvalita dluhopisů je vyšší. Čistý příjem na obyvatele také naznačuje, zda je vláda nadhodnocena nebo nedostatečně. Vládou může být stát, stát nebo obec.

souhrn

  • Čistý dluh na obyvatele je celkový dluh držený vládou na obyvatele země.
  • Čistý dluh na obyvatele není skutečným ekonomickým ukazatelem Ekonomické ukazatele Ekonomický ukazatel je metrika používaná k hodnocení, měření a hodnocení celkového zdravotního stavu makroekonomie. Ekonomické ukazatele. Namísto toho se hodnoty obvykle používají při vytváření politických prohlášení o fiskální politice.
  • Lze jej také použít jako prostředek k odhadu výpůjčních limitů vlády.

Čistý dluh na obyvatele a dluhová zátěž

Národní vlády mohou s politickou podporou spravedlivě identifikovat potřeby zlepšení kapitálu. Dluhové závazky zatěžují daňové poplatníky země; právní způsobilost výpůjček lze tedy odhadnout porovnáním úrovní nesplaceného dluhu se současnou demografickou demografií Demografické údaje se vztahují k sociálně-ekonomickým charakteristikám populace, které podniky používají k identifikaci produktových preferencí a nákupního chování zákazníků. Díky vlastnostem cílového trhu si společnosti mohou vytvořit profil své zákaznické základny. a ekonomické údaje. Poměry dluhové kapacity, jako je čistý dluh na obyvatele, lze proto často považovat za alternativu k právní způsobilosti výpůjčky pro odhad výpůjčních limitů.

Použití čistého dluhu na obyvatele jako měřítka dluhové zátěže lze ospravedlnit skutečností, že kapitálové požadavky často rostou s nárůstem populace. Pokud dlouhodobý dluh roste úměrně s růstem poptávky rostoucí populace, nedojde k významné změně čistého dluhu na obyvatele.

Pokud je však míra růstu dlouhodobých dluhů vyšší než míra růstu populace, může úroveň dluhu stoupnout nad platební schopnost občanů za předpokladu, že daňové zatížení je mezi občany rozloženo rovnoměrně.

Vzorec čistého dluhu na obyvatele

Vzorec čistého dluhu na obyvatele je:

Čistý dluh na obyvatele = (krátkodobý dluh + dlouhodobý dluh - hotovost - peněžní ekvivalenty) / populace

Předpokládejme například, že vláda má dlouhodobý dluh ve výši 200 miliard USD, krátkodobý dluh ve výši 85 miliard USD, hotovost ve výši 20 miliard USD a populaci 200 milionů. Čistý dluh země na obyvatele bude:

Čistý dluh na obyvatele = (200 miliard $ + 85 miliard $ - 20 miliard $) / 200 milionů = $1,325

Znamená to, že pokud dnes vláda musí zaplatit veškerý národní dluh, dluží každý daňový poplatník vládě 1325 $ za předpokladu, že za nesplacený dluh přebírá odpovědnost každý občan.

V praxi však každý občan nenese odpovědnost za nesplacený dluh země. Čistý dluh na obyvatele je tedy indikátorem používaným k měření úvěruschopnosti. Úvěruschopnost Bonita, jednoduše řečeno, je tak „hodná“ nebo si zaslouží úvěr. Pokud si věřitel věří, že dlužník včas splní svůj dluhový závazek, je dlužník považován za bonitního. spíše než místní splácení občanů.

Čistý dluh na obyvatele podle zemí

S počtem obyvatel 126 529 100 je čistý japonský dluh na obyvatele nejvyšší na světě - 93 164,34 USD, následovaný Singapurem 73 421,49 USD. Jak bylo uvedeno v roce 2019, čistý dluh Japonska činil 11 788 bilionů dolarů. Vláda Japonska poskytla finanční pomoc místním pojišťovacím společnostem a bankám po krachu japonského akciového trhu.

Společnosti byly poskytovány úvěry s nízkým úrokem japonskou vládou, která také spotřebovala nebo převedla daně, aby oživila problémovou ekonomiku. Přijatá opatření však způsobila vzestup zadlužení Japonska.

Úroveň dluhu Spojených států, jak byla uvedena v roce 2019, činila 21 465 bilionů dolarů, přičemž úroveň národního dluhu země prudce vzrostla v letech po Velké hospodářské krizi Velká hospodářská krize Velká hospodářská krize byla celosvětová hospodářská krize, která nastala od konce 20. let 20. století přes 1930. Po celá desetiletí probíhaly debaty o tom, co způsobilo ekonomickou katastrofu, a ekonomové zůstávají rozděleni do několika různých myšlenkových směrů. . I když je Spojeným státům přiznána příliš nízká úroková sazba z pokladničních poukázek, utratily kolem 380 miliard dolarů na pokrytí splácení dluhu, což je více než federální rozpočet Kanady.

Znamená to, že Spojené státy mohou řídit kanadskou vládu částkou, kterou použije na splacení svého dluhu. Očekává se, že do roku 2023 budou úrokové platby vlády USA ještě vyšší než její rozpočet na obranu.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Poměr dluhu k HDP Poměr dluhu k HDP Poměr dluhu k HDP, běžně používaný v ekonomice, je poměr dluhu země k jejímu hrubému domácímu produktu (HDP). Vyjádřeno v procentech, tento poměr se používá k posouzení schopnosti země splácet svůj dluh.
  • Vládní výdaje Vládní výdaje Vládní výdaje se vztahují k penězům vynaloženým veřejným sektorem na pořízení zboží a poskytování služeb, jako je vzdělávání, zdravotní péče, sociální ochrana a obrana.
  • Jak vypočítat poměr pokrytí dluhové služby Jak vypočítat poměr pokrytí dluhové služby Tato příručka popisuje, jak vypočítat poměr pokrytí dluhové služby. Nejprve projdeme krátký popis poměru pokrytí dluhové služby, proč je to důležité, a poté projdeme podrobná řešení několika příkladů výpočtů poměru pokrytí dluhové služby.
  • Fiskální politika Fiskální politika Fiskální politika se týká rozpočtové politiky vlády, která zahrnuje vládu, která manipuluje s úrovní výdajů a daňových sazeb v ekonomice. Vláda používá tyto dva nástroje ke sledování a ovlivňování ekonomiky. Jedná se o sesterskou strategii měnové politiky.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found