Cyklus dlouhodobých kapitálových investic - přehled, rizika

Cyklus dlouhodobých kapitálových investic nastává, když velká kapitálová aktiva společnosti procházejí po celou dobu jejich životnosti. Kapitálové investice jsou obvykle značnou investicí v dolarových hodnotách a někdy dokonce ve fyzické velikosti.

Cyklus dlouhodobých kapitálových investic obsahuje mnoho menších provozních cyklů komponentů nebo jiných částí strojního zařízení PP&E (nemovitosti, provozy a zařízení) PP&E (nemovitosti, provozy a zařízení) je jedním ze základních dlouhodobých aktiv v rozvaze. . PP&E je ovlivněna Capexem, Odpisy a Akvizicemi / Dispozicemi dlouhodobého majetku. Tato aktiva hrají klíčovou roli ve finančním plánování a analýze operací společnosti a budoucích výdajů, které existují v rámci původní kapitálové investice. Existuje mnoho způsobů, jak se to může projevit. Níže vidíme zjednodušující diagram toho, jak se kapitál pohybuje v investičním cyklu.

Cyklus dlouhodobých kapitálových investic

Otevření vaší továrny: Cyklus dlouhodobých kapitálových investic

Řekněme, že jste vlastníkem středního podniku Malé a střední podniky (MSP) Malé nebo střední podniky jsou po celém světě definovány odlišně. Země, ve které společnost působí, poskytuje společnost, která vyvíjí a vyrábí tenisové rakety. Užili jste si několik skvělých let ziskovosti a aktivně se snažíte rozšířit svoji produktovou řadu a provoz. Uvědomujete si, že současná továrna, kterou vlastníte, má kapacitu a místo toho, abyste se pokoušeli outsourcovat nebo uzavřít smlouvu na výrobu, rozhodnete se investovat do vytvoření nové továrny, abyste zvýšili svou výrobní kapacitu.

Gratuluji! Vstoupili jste do hlavní fáze cyklu dlouhodobých kapitálových investic. Velké kapitálové výdaje budou pravděpodobně probíhat po mnoho let, dokud bude továrna postavena. Tím to však nekončí. Součástí dlouhodobého cyklu kapitálových investic je také strojní zařízení potřebné k tomu, aby továrna fungovala jako výrobní závod. Stroje přirozeně přicházejí s kratšími provozními cykly, z nichž všechny tvoří cyklus kapitálových investic.

V případě našeho příkladu to mohou být montážní linky, stroje na výrobu plastů, stejně jako různé nástroje a kusy barviva potřebné k provozu továrny. Všechny stroje budou dodávány s různými provozními cykly, které existují v rámci většího investičního cyklu; tj. výroba továrny.

Rizika v rámci cyklu dlouhodobých kapitálových investic

Vzhledem k samotné povaze velkých kapitálových výdajů může vyžadovat, aby společnost převzala větší pákový efekt nebo odklonila značné množství svých aktiv od jiných operací. Pro menší společnost to může představovat riziko z hlediska likvidity a celkové finanční situace společnosti.

Jelikož kapitálové výdaje Kapitálové výdaje Kapitálové výdaje se vztahují k fondům, které společnost používá k nákupu, vylepšení nebo údržbě dlouhodobých aktiv za účelem zvýšení efektivity nebo kapacity společnosti. Dlouhodobý majetek je obvykle hmotný a má dobu použitelnosti delší než jedno účetní období. , jako je výstavba nové továrny, jsou náročné na hotovost a vyžadují hodně času na návratnost investic, může to představovat krátkodobé riziko, pokud by se ekonomika dostala do recese.

Nepříznivé tržní podmínky představují pro každou společnost velkou rizikovou složku při rozhodování o obsahu dlouhodobého cyklu kapitálových investic. I větší společnosti musí být opatrné, aby příliš rychle neinvestovaly do globálního zakládání operací; úskalí mnoha maloobchodníků.

Klíčové jídlo

Nyní, když chápete, co je to cyklus dlouhodobých kapitálových investic, můžeme lépe pochopit, že když rozumíme menším operačním cyklům v rámci většího provozního cyklu, jsme jako manažeři a činitelé s rozhodovacími pravomocemi více zmocněni dalším nástrojem v našem pás.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Životní cyklus podnikání Životní cyklus podnikání Životní cyklus podnikání je postup podnikání v několika fázích v průběhu času a je nejčastěji rozdělen do pěti fází: zahájení, růst, vytržení, splatnost a pokles.
  • Firemní strategie Firemní strategie Firemní strategie se zaměřuje na to, jak řídit zdroje, rizika a návratnost napříč firmou, na rozdíl od pohledu na konkurenční výhody v obchodní strategii
  • Průmyslová analýza Průmyslová analýza Průmyslová analýza je nástroj pro hodnocení trhu, který používají podniky a analytici k pochopení složitosti odvětví. Existují tři běžně používané a
  • Neziskový obchodní plán Neziskový obchodní plán Neziskový podnikatelský plán je jednoduše cestovní mapu neziskové organizace, která nastiňuje její cíle a cíle, jak může dosáhnout stanoveného účelu

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found