Celková aktiva - přehled, použití v dluhových smlouvách, příklad

Celková aktiva se vztahují k součtu účetních hodnot všech aktiv vlastněných jednotlivcem, společností nebo organizací. Jedná se o parametr, který se často používá v dluhových smlouvách o čistém jmění. Hodnota celkových aktiv společnosti se získá po zohlednění odpisů Metody odpisování Mezi nejběžnější typy metod odpisování patří lineární, dvojitě klesající zůstatek, jednotky výroby a součet let číslic. Existují různé vzorce pro výpočet odpisů aktiva. Odpisy se používají v účetnictví k alokaci nákladů na hmotný majetek po dobu jeho životnosti. spojené s aktivy. Čisté jmění, v nejjednodušších termínech, je ekvivalent celkových aktiv mínus celkové závazky.

Celková aktiva

Co jsou dluhové smlouvy?

Dluhové smlouvy jsou v zásadě přísliby nebo dohody vypůjčující strany o dodržování podmínek dohodnutých při projednávání smlouvy o půjčce Smlouva o komerčním úvěru Smlouva o komerčním úvěru označuje dohodu mezi dlužníkem a věřitelem, pokud je půjčka určena pro obchodní účely. Pokaždé, když je vypůjčeno značné množství peněz, musí jednotlivec nebo organizace uzavřít smlouvu o půjčce. Věřitel poskytuje peníze, pokud dlužník souhlasí se všemi podmínkami půjčky. Obvykle se jedná o omezení nebo omezení uložená půjčující stranou, se kterou půjčující strana souhlasí výměnou za půjčku. Jinými slovy, jedná se o určitá měřítka, která se půjčující strana zavazuje dodržovat výměnou za půjčku. Rovněž se obecně označují jako „smlouvy o dluhopisech“.

Celková aktiva: Použití v dluhových smlouvách

Celková aktiva jsou tedy důležitou a nedílnou součástí dluhových smluv o čistém jmění. Smlouvy jsou měřeny prostřednictvím rozvahy Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál vypůjčující strany. Dluhové smlouvy o čistém jmění se nejčastěji používají, pokud je poskytovatelem půjčky komerční banka nebo finanční instituce. Některé běžné příklady dluhových smluv o čistém jmění mohou být poměr celkových aktiv k dluhu Poměr dluhu k aktivu Poměr dluhu k aktivům, známý také jako poměr dluhu, je pákový poměr, který udává procento aktiv, která jsou financována dluhem. , poměr celkového čistého jmění k dluhu, minimální čisté jmění a mnoho dalších.

Například společnost ABC Ltd. žádá o půjčku u společnosti XYZ Bank Ltd. za 800 000 USD. Po vyhodnocení finančních výkazů a úvěrové historie společnosti ABC Ltd. se společnost XYZ Bank zavazuje poskytnout společnosti půjčku za 800 000 USD, pokud tato společnost souhlasí s určitými podmínkami, které banka uvedla ve smlouvě o půjčce.

Při hodnocení finančních výkazů společnosti si banka všimla, že organizace v uplynulém finančním roce odprodala značnou hodnotu svých aktiv za účelem vypořádání dlouhodobé půjčky. Prognózy pro nadcházející finanční rok však vykázaly pozitivní trend. Proto banka zahrnovala podmínku, že půjčí společnosti za předpokladu, že tato společnost bude po dobu trvání úvěru udržovat minimální čisté jmění ve výši 1 000 000 USD. Výše uvedené je příkladem smlouvy o dluhu v čistém jmění.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Analýza půjčky Analýza půjčky Analýza půjčky je metoda hodnocení, která určuje, zda jsou půjčky poskytovány za reálných podmínek a zda potenciální dlužníci mohou a jsou ochotni půjčku splatit. Kontroluje způsobilost potenciálního dlužníka podle kritérií stanovených pro půjčování.
  • Hmotná čistá hodnota hmotného majetku Čistá hmotná hodnota majetku je odhad čistého jmění subjektu, který vylučuje veškerá nehmotná aktiva, jako jsou patenty, ochranné známky a duševní vlastnictví,
  • Druhy aktiv Druhy aktiv Běžné typy aktiv zahrnují běžné, dlouhodobé, fyzické, nehmotné, provozní a neprovozní. Správně identifikovat a
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found