Párové obchodování - přehled, proces výběru, výhody

Párové obchodování je možnost strategického obchodování, která se používá k vytváření zisků bez ohledu na směr trhu. Obchodníci využívající strategii párů určují dva fondy nebo společnosti, které:

  • Sdílejte podobné vlastnosti
  • Obchodují v kurzu, který je v rozporu s jejich historickými obchodními sazbami
  • Jeden z nich musí být podhodnocen a druhý nadhodnocen podle svých historických obchodních sazeb

Páry obchodování

Obchodník Akciový obchodník Akciový obchodník je někdo, kdo se podílí na nákupu a prodeji akcií společnosti na akciovém trhu. Podobně jako někdo, kdo by investoval na trzích s dluhovým kapitálem, obchodník s akciemi investuje na trzích s akciovým kapitálem a místo dluhopisů vyměňuje své peníze za akcie společnosti. Kariéra bank je vysoce placená pomocí párové strategie, poté short prodává cenný papír, který je nadhodnocen, a nakupuje akcie cenného papíru, který se obchoduje pod hodnotou. Umožňuje obchodníkovi udržovat na trhu maximální neutralitu a generovat příjmy bez ohledu na to, zda trh jde nahoru, dolů nebo do strany.

Proces výběru

Pravděpodobně nejnáročnějším a nejkritičtějším krokem v rámci obchodní strategie párů je proces výběru páru k obchodování. Proces výběru - kritéria, podle nichž je dvojice vybrána - je zásadní. Výběrová část strategie vyžaduje, aby obchodník určil svou obchodní arénu - ať už chce / potřebuje obchodovat s cennými papíry z konkrétního odvětví, společnosti v rámci dané tržní kapitalizace Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace (Market Cap) je nejnovější tržní hodnotou nesplacené akcie společnosti. Market Cap se rovná aktuální ceně akcií vynásobené počtem akcií v oběhu. Investiční komunita často používá hodnotu tržní kapitalizace k hodnocení šíření společností a dalších pokynů, které mu pomáhají zúžit pole před výběrem dvou cenných papírů k obchodování.

Doba, po kterou obchodník plánuje udržovat obchod otevřený, a jeho zdroje jsou dalšími dvěma důležitými faktory ve výběrové části obchodního procesu, protože může trvat poměrně dlouho, než se obchod pohne v jeho prospěch.

Výběr páru, nalezení korelace a pochopení cenového poměru

Po stanovení výběrových kritérií a pokynů si obchodník musí udělat domácí úkol - před provedením výběru použít historická data a různé finanční metriky, aby získal skutečný přehled o cenných papírech ve fondu opcí.

Jakmile obchodník najde dva cenné papíry k obchodování, je často moudré otestovat pár s krátkodobým obchodem, než se zaváže k něčemu delšímu. Korelace Korelace Korelace je statistické měřítko vztahu mezi dvěma proměnnými. Míra se nejlépe používá v proměnných, které mezi sebou prokazují lineární vztah. Přizpůsobení dat lze vizuálně znázornit bodovým grafem. mezi párem, což bude hodnota mezi 1 a 1, musí být stanoveno, aby obchodník pochopil, jak úzce je pár mezi sebou. Ve většině případů obchodníci hledají alespoň kladnou korelaci 0,8. Níže uvedená grafika ukazuje dva cenné papíry - jeden označený černou čarou, druhý červenou čarou - ukazující úzkou korelaci.

Ukázkový graf

Je třeba určit poměr ceny páru - cenu jedné akcie dělenou druhou - což dává obchodníkovi střed, který může mapovat. Ať je poměr ceny jakýkoli, obchodník musí sledovat pohyb trhu, aby zjistil, co má tendenci dělat, když dosáhne středu páru. Označuje, které cenné papíry Veřejné cenné papíry Veřejné cenné papíry nebo obchodovatelné cenné papíry jsou investice, které jsou otevřeně nebo snadno obchodovatelné na trhu. Cenné papíry jsou buď kapitálové, nebo dluhové. obchodník by měl prodat nakrátko a jaké zabezpečení by měl obchodník koupit a kdy.

Výhody a nevýhody obchodování s páry

I když obchodování s páry má řadu výhod, nejzřejmějším výhodným aspektem strategie je opět skutečnost, že obchodník má potenciál generovat výdělky bez ohledu na to, jakým způsobem se celkový trh pohybuje.

Párové obchodování však není bez chyb. Největší nevýhodou strategie je často skutečnost, že když se obchodník snaží jednat na základě korelace mezi párem a jeho výhodou, trh se nemusí napravit ve lhůtě, která je pro obchodníka výhodná. To znamená, že podhodnocený kapitál nemusí vidět své skutečné ocenění na trhu a / nebo nadhodnocený stav může zůstat nadhodnocený.

Závěrečné slovo

Párové obchodování je obecně považováno za neutrální pozici, která umožňuje obchodníkovi pohodlně zůstat uprostřed obchodu a generovat zisk - často podstatně - zajištěním proti jakémukoli pohybu na trhu. Realita je taková, že zatímco zkušení obchodníci mohou být schopni takového postavení využít, trh se často neopravuje tak rychle, jak by obchodník chtěl nebo potřeboval. Z tohoto důvodu obchodování párů obvykle využívají zkušenější obchodníci.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Margin Trading Margin Trading Margin Trading je akt výpůjčky finančních prostředků od makléře s cílem investovat do finančních cenných papírů. Nakoupené akcie slouží jako zástava za půjčku. Hlavním důvodem, proč si půjčovat peníze, je získat více kapitálu k investování
  • Příkaz Stop-Loss Příkaz Stop-Loss Příkaz Stop-Loss je nástroj, který používají obchodníci a investoři k omezení ztrát a snížení rizika. Další informace o stop-loss objednávkách naleznete v tomto článku.
  • Swingové obchodování Swingové obchodování Swingové obchodování je obchodní technika, kterou obchodníci používají k nákupu a prodeji akcií, jejichž ukazatele v budoucnu ukazují na vzestupný (pozitivní) nebo sestupný (negativní) trend, který se může pohybovat od noci do několika týdnů. Swingové obchody mají za cíl vydělávat na nákupu a prodeji prozatímních minim a maxim
  • Načasování obchodní objednávky Načasování obchodní objednávky - obchodování Načasování obchodní objednávky odkazuje na dobu použitelnosti konkrétní obchodní objednávky. Nejběžnější typy načasování obchodních objednávek jsou tržní objednávky, objednávky GTC a příkazy k vyplnění nebo zabití.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found