Národní úřad pro ekonomický výzkum (NBER) - přehled, programy

Národní úřad pro ekonomický výzkum (NBER) je nezisková organizace založená v roce 1920. Jejím cílem je produkovat vysoce kvalitní a objektivní ekonomický výzkum pro tvůrce politik, podniky a akademickou obec.

Národní úřad pro ekonomický výzkum (NBER)

Někteří z nejvýznamnějších ekonomů jsou členy NBER a přispívají do jeho výzkumné databáze. Některá známá jména, například Robert Merton z modelu Black-Scholes-Merton Black-Scholes-Merton Model Model Black-Scholes-Merton (BSM) je cenovým modelem pro finanční nástroje. Používá se k ocenění akciových opcí. Tento model je zvyklý, že s organizací jsou spojeni kvantitativní makroekonom Thomas Sargent a vývojový ekonom William Easterly.

Kromě poskytování vysoce kvalitního výzkumu slouží Národní úřad pro ekonomický výzkum také jako zdroj důležitých údajů. To je nejlépe známé pro jeho hospodářský cyklus Hospodářský cyklus Hospodářský cyklus je cyklus fluktuací hrubého domácího produktu (HDP) kolem jeho dlouhodobého přirozeného růstu. Vysvětluje expanzi a pokles ekonomické aktivity, které ekonomika v průběhu času prožívá. data, která zaznamenávají data recesí a expanzí v USA a globální ekonomice. Nabízí data napříč mnoha kategoriemi, jako jsou demografie, zdravotnictví, obchod, makroekonomické ukazatele, finance a obchod.

NBER provádí svůj výzkum prostřednictvím dvaceti výzkumných programů a třinácti pracovních skupin, které zkoumají různé oblasti ekonomiky. Některé z programů jsou podrobně popsány níže.

Výzkumné programy NBER

Výzkumné programy NBER jsou rozděleny podle hlavních odvětví ekonomiky. Jsou obecnější a většina vědců spadá do jednoho nebo více z dvaceti výzkumných programů.

Ceny aktiv

Program oceňování aktiv studuje kolísání cen finančních aktiv, jako jsou akcie, dluhopisy a měny. Program vyvíjí a testuje teorie kolísání cen aktiv a dokumentuje empirická fakta o trzích s různými finančními aktivy.

Podnikové finance

Program podnikových financí se zaměřuje na studium kapitálové struktury Kapitálová struktura Kapitálová struktura se týká množství dluhu a / nebo vlastního kapitálu zaměstnaných firmou k financování jejích operací a financování jejích aktiv. Kapitálová struktura firmy používaná korporacemi. Studují organizační chování a také vztah mezi podnikovým sektorem a finančním sektorem ekonomiky. Program také provádí srovnávací studii o korporacích po celém světě.

Ekonomika rozvoje

Program rozvojové ekonomiky je vysoce empirický a snaží se odpovědět na důležité politické otázky pomocí statistických nástrojů, jako jsou randomizované kontrolní studie. Výsledky studií lze převést do politických předpisů, které mohou vlády použít při navrhování a provádění programů sociální péče.

Pracovní studie

Program pracovních studií studuje trh práce z hlediska úrovně zaměstnanosti Nezaměstnanost Nezaměstnanost je pojem označující jednotlivce, kteří jsou zaměstnatelní a hledají práci, ale nemohou si najít práci. Kromě toho nemají lidé v pracovní síle nebo skupině lidí, kteří jsou k dispozici pro práci, vhodné zaměstnání. , kompenzace a faktory, které ovlivňují nabídku a poptávku po pracovní síle, např. imigrace. Zkoumá také organizační chování, jako je dopad odborových organizací, kompenzační struktury atd.

Právo a ekonomie

Program práva a ekonomiky studuje souhru mezi právním systémem a ekonomikou. Zaměřuje se na dopad právní regulace na ekonomiku, jakož i na smluvní a občanskoprávní delikty, které jsou nezbytné pro fungování moderních ekonomik.

Peněžní ekonomie

Program měnové ekonomiky studuje provádění měnové politiky centrálními bankami. Studuje dopady měnové politiky, ekonomiky a klíčových ekonomických proměnných, jako je nezaměstnanost a inflace.

Ekonomické výkyvy a růst

Program ekonomických výkyvů a růstu studuje příčiny ekonomického růstu a to, co spouští změny v ekonomickém růstu. Jedná se o mnohostranný program, který studuje mikro i makroekonomické výzvy hospodářského růstu. Jeho cílem je poskytnout základ pro tvorbu politiky, která podporuje a udržuje hospodářský růst.

Politická ekonomika

Program politické ekonomie studuje interakci mezi hospodářskou politikou a politickým řádem. Tato oblast se zabývá samotnými limity hospodářské politiky pro určování hospodářských výsledků. Zkoumá dopad politických institucí na výsledky hospodářské politiky.

Mezi další programy patří Aging, Children, Development of American Economy, Economics of Education, Environmental and Energy Economics, Healthcare, Health Economics, Industrial Organization, International Finance and Macroeconomics, International Trade and Investment, Productivity Innovation and Entrepreneurship Programmes, and Public Economics.

Pracovní skupiny NBER

Pracovní skupiny jsou více specializované a produkují interdisciplinární výzkum na konkrétní téma. Zahrnují výzkumníky z různých výzkumných skupin a jsou tematičtější na základě současných trendů. Třináct pracovních skupin jsou:

Behaviorální finance

Program behaviorálního financování se zaměřuje na aplikaci psychologie a kognitivních vědních teorií ve financích. Snaží se vysvětlit určité chování na finančních trzích optikou lidské psychologie. Studují finanční rozhodnutí domácností i korporací.

Podnikání

Zvýšená specializace a technologický pokrok vedly v posledních několika letech k nárůstu podnikání. Skupina studuje trhy rizikového investování, dynamiku společností v rané fázi a rozhodnutí učiněná podnikateli.

Návrh trhu

Skupina pro návrh trhu zkoumá strukturu různých trhů. Studují tržní mechanismy pro věci, jako je telekomunikační spektrum, elektřina, pokladny atd. Zaměřují se na optimální aukční procesy a body selhání na trhu.

Rizika finančních institucí

Nedávný pokrok ve finančním inženýrství vedl k vývoji nových a komplexních produktů. Vyžaduje, aby se řízení rizik vyvíjelo s měnícími se trhy a novými nástroji. Pracovní skupina se zaměřuje na vývoj nových technik řízení rizik a dopadů finančních předpisů na řízení rizik.

Dalšími pracovními skupinami jsou čínská ekonomika, kohortní studia, ekonomika kriminality, finance domácností, inovační politika, pojišťovnictví, organizační ekonomika, personální ekonomie a městská ekonomika.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Demografické údaje Demografické údaje Demografické údaje se vztahují k sociálně-ekonomickým charakteristikám populace, kterou podniky používají k identifikaci preferencí produktů a nákupního chování zákazníků. Díky vlastnostem cílového trhu si společnosti mohou vytvořit profil své zákaznické základny.
  • Ekonomické ukazatele Ekonomické ukazatele Ekonomický ukazatel je metrika používaná k hodnocení, měření a hodnocení celkového zdravotního stavu makroekonomie. Ekonomické ukazatele
  • Měnová politika Měnová politika Měnová politika je hospodářská politika, která řídí velikost a tempo růstu peněžní zásoby v ekonomice. Je to mocný nástroj k regulaci makroekonomických proměnných, jako je inflace a nezaměstnanost.
  • Multilaterální rozvojová banka (MDB) Multilaterální rozvojová banka (MDB) Multilaterální rozvojová banka (MDB) je finanční instituce, která je založena několika členskými zeměmi a spadá pod mezinárodní právo

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found