Dobrovolné zástavní právo - přehled, jak to funguje, typy zástavních práv

Dobrovolné zástavní právo je zástavní právo, kdy vlastník nemovitosti konsensuálně přiznává právní nárok jiné strany na nemovitost jako zajištění splácení dluhu. Dlužník dobrovolně uděluje zástavní právo věřiteli a nemovitost funguje jako zajištění Zajištění Zajištění je aktivum nebo majetek, který fyzická nebo právnická osoba nabízí věřiteli jako zajištění úvěru. Používá se jako způsob získání půjčky, který slouží jako ochrana před možnou ztrátou pro věřitele, pokud by dlužník neplnil své platby. . Pokud by dlužník neplnil platby, byla by zabavena nemovitost s připojeným zástavním právem.

Dobrovolné zástavní právo

Protistranou dobrovolného zástavního práva je nedobrovolné zástavní právo. Jak název napovídá, jedná se o zástavní práva, která jsou na zákon nedobrovolně umístěna na nemovitost. Například soud nebo jiný regulační úřad může na nemovitost uvalit zástavní právo. Nemovitost Nemovitost je nemovitost, která se skládá z pozemků a vylepšení, mezi něž patří budovy, příslušenství, silnice, stavby a inženýrské sítě. Pokud nejsou zaplaceny daně, vlastnická práva udělují vlastnické právo k půdě, vylepšením a přírodním zdrojům, jako jsou minerály, rostliny, zvířata, voda atd.

souhrn

  • Dobrovolné zástavní právo je druh zástavního práva, kdy vlastník nemovitosti uděluje právní nárok na nemovitost jiné straně. Pokud dlužník nesplácí platby, může držitel zástavního práva zabavit majetek od vlastníka.
  • Vnější straně, obvykle věřiteli, je poskytnuta pohledávka na nemovitost jako záruka za poskytnutý dluh nebo službu.
  • Příkladem dobrovolných zádržných práv jsou zádržná práva umístěná na domy a automobily, která jsou financována.

Jak zástavní práva fungují

Záložní práva jsou často umisťována na nemovitost, která je financována. Nejběžnějším příkladem jsou zástavní práva na nemovitosti a vozidla. Když financujete dům nebo auto, souhlasíte s umístěním zástavního práva na nemovitost. Chrání věřitele před ztrátou peněz, pokud dojde k prodlení dlužníka.

Pokud dlužník neprovede platby z domu, který financoval, bude nemovitost zabavena a zabavena věřitelem Věřitel Věřitel je definován jako obchodní nebo finanční instituce, která poskytuje úvěr společnostem a jednotlivcům, s očekáváním, že celá částka z. Pokud dlužník, který si koupil nový sedan, neprovádí platby, auto bude převzato zpět. V obou případech může věřitel, který je držitelem zástavního práva, načíst aktivum a získat zpět hodnotu ztracenou v důsledku neplatících plateb.

Dobrovolná zástavní práva jsou často povinná pro dlužníka, který se snaží zajistit financování. Bez něj věřitel příliš riskuje a riziko selhání bez zajištění není ochotno nést.

Dobrovolné zástavní právo - jak to funguje

Nedobrovolná zástavní práva

Nedobrovolná zádržná práva jsou zádržná práva, která jsou na nemovitost umístěna vnějším orgánem proti vůli vlastníka. Spíše než hypotéční věřitelé, kteří k nemovitosti přidělují zástavní právo, jsou na nemovitosti obvykle nedobrovolně zadržována zástavní práva od regulačních orgánů za nesplacené dluhové závazky.

Běžným příkladem nedobrovolného zástavního práva je daňové zástavní právo. Vláda vydá zástavní právo, když dluží daně. Pokud se ve svém domě nebudete platit daně z příjmu nebo daně z majetku, Internal Revenue Service (IRS) založí nedobrovolné zástavní právo, aby věřitele upozornilo, že mají právo na váš majetek.

Zástavní právo může požadovat vaše nemovitosti, další osobní majetek a finanční aktiva. Se zástavním právem k vašim aktivům na ně nebudete mít nárok, dokud nebudou splaceny dluhy. V příkladu daňového zástavního práva dostane vláda tak či onak výplatu.

Druhy nemovitostí, které si dobrovolné zástavní právo nárokují

Nejběžnějším příkladem dobrovolných zástavních práv jsou hypotéky na dům a zástavní práva na automobily, které jsou financovány. Dobrovolná zástavní práva lze uložit na jakýkoli typ nemovitosti s hodnotou. Smyslem dobrovolného zástavního práva je, aby věřitel zajistil kolaterál za poskytnutý dluh nebo službu.

Majetek, na který jsou umístěna dobrovolná zástavní práva, zahrnuje:

  • Domovy
  • Auta
  • Lodě
  • Spotřebiče
  • Cenné umění

Příklad výpůjčky proti domácímu kapitálu

Manželský pár si koupil svůj domov před 20 lety s hypotékou 200 000 $. Dobrovolné zástavní právo mělo nárok na dům až do úplného splacení hypotéky. Jakmile byl dluh splacen, věřitel již neměl nárok na domov a pár měl úplné zákonné vlastnictví.

O několik let později chce pár postavit přístavbu a suterén pro svou garáž. Je pravděpodobné, že projekt bude stát více než 50 000 dolarů, které pár po ruce nemá. Rozhodli se půjčit si proti kapitálu svého domova.

Aby si zajistili půjčku ve výši 50 000 dolarů od věřitele, vytvořili další dobrovolné zástavní právo tím, že si půjčili na kapitál, který měli ve svém domě. Věřitel má opět nárok na majetek ve výši zapůjčené částky.

Pár nyní má hotovost 50 000 $ na rozšíření své garáže a bude platit věřiteli, dokud nebude splacen dluh. Po splacení tohoto dluhu bude zrušeno druhé dobrovolné zástavní právo.

Klíčové jídlo

Zástavní právo je jednoduše nárok na nemovitost nebo aktivum. Existují dobrovolná zádržná práva, kdy vlastník nemovitosti souhlasí s poskytnutím právního nároku jiné straně na jejich majetek. Protistranou dobrovolného zástavního práva je nedobrovolné zástavní právo, kdy strana nárokuje majetek nebo aktiva vlastníka proti své vůli. Přichází v důsledku dlužných peněz.

Pro každé zástavní právo existuje dlužník Dlužník vs. věřitel Klíčovým rozdílem mezi dlužníkem a věřitelem je, že oba pojmy označují dvě protistrany v úvěrové dohodě. Rozdíl také vede k tomu, že někdo na druhé straně se snaží dostat zaplaceno. S dobrovolným zástavním právem majitel souhlasí se zástavním právem, protože je to často jediný způsob, jak si může zajistit financování nemovitosti.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Dluhové smlouvy Dluhové smlouvy Dluhové smlouvy jsou omezení, která věřitelé (věřitelé, držitelé dluhů, investoři) uzavírají smlouvy o půjčkách s cílem omezit jednání dlužníka (dlužníka).
  • Negativní převod Negativní převod Negativní převod nastane, když investice uskutečněná pomocí vypůjčených fondů produkuje peněžní toky, které jsou nižší než úrokové a jiné náklady
  • Struktura půjčky Struktura půjčky Struktura půjčky jsou podmínky půjčky s ohledem na různé aspekty, které tvoří půjčku, včetně splatnosti nebo doby splatnosti, splácení a rizika
  • Rekreační dům Rekreační dům Rekreační dům označuje sekundární obydlí, které majitel používá k rekreačním účelům, jako jsou dovolené a prázdniny. Obecně je prázdninový dům

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found