Alternativní investiční trh (AIM) - průvodce na dílčí burzu LSE

Alternativní investiční trh (AIM) byl spuštěn 19. června 1995 jako trh s dílčími burzami na Londýnské burze cenných papírů (LSE). Trh byl navržen tak, aby pomohl malým a rychle rostoucím společnostem, které mají zájem na zvyšování kapitálu. Akciový kapitálový trh (ECM). Akciový kapitálový trh je podmnožinou kapitálového trhu, kde finanční instituce a společnosti interagují a obchodují s finančními nástroji pro expanzi. Má méně náročné regulatorní požadavky, jako například žádné stanovené požadavky na tržní kapitalizaci nebo počet vydaných akcií, věci, které by malým společnostem mohly bránit v účasti na Londýnské burze cenných papírů.

Ke dni zahájení měl alternativní investiční trh pouze deset společností v celkové hodnotě 88,2 milionu GBP. Od té doby se počet akcií obchodovaných na AIM zvýšil na více než 3 600 společností z celého světa, které využívají příležitosti k získání vlastního kapitálu.

Zde je odkaz na AIM alternativního investičního trhu -> //www.londonstockexchange.com/aim

Alternativní investiční trh (AIM)

Typy společností kótovaných na alternativním investičním trhu

Alternativní investiční trh přitahuje malé společnosti z různých tržních odvětví, které se snaží získat kapitál - obvykle někde mezi 1 a 50 miliony GBP - prostřednictvím procesu IPO při počáteční veřejné nabídce (IPO) Proces IPO je místo, kde soukromá společnost vydává nové a / nebo existující cenné papíry pro veřejnost poprvé. 5 kroků podrobně diskutovaných. Některé společnosti kótované na AIM však zaregistrovaly obrovské množství kapitálu získaného nad toto rozmezí, a to až do výše 100 milionů GBP. Společnosti uvedené na AIM pocházejí z 37 různých tržních odvětví a z více než 25 zemí po celém světě. V AIM jsou nejčastěji zastoupeny společnosti působící v tržních odvětvích zdravotnictví, finance, ropa a plyn, technologie, průmysl a spotřebitelské služby.

Zákon Sarbanes-Oxley Act z roku 2002, který podstatně zvýšil regulační požadavky na všechny veřejně obchodované společnosti v USA, pobídl desítky společností se sídlem v USA k tomu, aby hledaly seznam na vítanějším AIM v Londýně.

Většina společností kótovaných na AIM využívá příležitosti jako odrazový můstek k uvedení na primární burzu, Londýnskou burzu. Investory přitahuje obchodování na alternativním trhu kvůli významným daňovým výhodám a přesvědčení, že je to správné místo pro „další velkou věc“. Podle studie provedené společností TD Direct Investing je většina investorů AIM relativně mladých investorů ve věkové skupině 30 až 44 let.

Investice do společností kótovaných na AIM nabízejí vynikající potenciální návratnost investic, ale investoři si musí být dobře vědomi skutečnosti, že většina akcií obchodovaných na burze AIM je považována za vysoce rizikové investice a obvykle se setkávají s vysokou úrovní volatility s trhem.

Nominovaní poradci AIM

Společnosti, které se rozhodly dostat na seznam AIM, musí nejprve identifikovat a jmenovat „nomáda“, který jim pomůže dostat se na trh. Nomad znamená „Nominovaný poradce“. Nomádi mají zkušenosti s vedením nových společností ve flotačním procesu a důkladně rozumějí potřebám společností usilujících o přijetí na trh. Poskytují akcionářům záruku Priorita akcionářů Priorita akcionářů je forma správy a řízení společnosti zaměřená na akcionáře, která se zaměřuje na maximalizaci hodnoty akcionářů před zvážením, zda jsou operace společnosti přiměřené během počátečního procesu flotace akcií (IPO) a během následujících období .

Aby se firma stala nomádem na AIM, musí splňovat kritéria způsobilosti uvedená v pravidlech AIM a také vyplnit příslušné dokumenty žádosti. Regulační tým AIM přezkoumává aplikaci firmy a také s ní podrobně diskutuje. Před schválením nomáda bude společnost a její vedoucí pracovníci podléhat gazetovému období.

Dalšími poradci zahrnutými do přijímacího procesu jsou právnické firmy, účetní. Účetnictví Účetnictví je termín, který popisuje proces konsolidace finančních informací tak, aby byly jasné a srozumitelné všem, makléřům a firmám působícím v oblasti public relations a vztahů s investory. Od poradců se vyžaduje, aby byli spíše firmou nebo společností než jednotlivci. Pravidla AIM pro jmenované poradce vedou nomády o jejich trvalých povinnostech a o přezkumu a disciplinárních řízeních v případě, že jsou obviněni z nesprávného jednání v roli nomádů.

Po jmenování poradců je společnost, která chce být uvedena na AIM, povinna připravit přijímací doklad, který obsahuje důležité informace o společnosti. Přijímací doklad obsahuje seznam ředitelů společnosti, roční účetní závěrky, informace o obchodních aktivitách, kterým se společnost věnuje, a celkový obchodní plán nebo strategii společnosti.

Daňové výhody investování do AIM

Ačkoli mnoho lidí považuje akcie AIM za vysoce rizikovou investici, daňové výhody Daňový štít Daňový štít je přípustný odpočet od zdanitelného příjmu, který má za následek snížení dlužných daní. Hodnota těchto štítů závisí na efektivní daňové sazbě pro společnost nebo jednotlivce. Mezi běžné náklady, které lze odečíst, patří odpisy, amortizace, splátky hypotéky a úrokové náklady, které přicházejí s investicemi AIM, což je pro mnoho investorů velmi lákavé. Alternativní investiční trh nabízí investorům různé způsoby, jak využít státem sponzorované daňové úlevy, jako je úleva na dani z kapitálových výnosů, úleva z podnikatelského majetku a další formy úlevy ze ztrát u akcií investovaných prostřednictvím fondů rizikového kapitálu (VCT) nebo kvalifikovaných společností pro podnikové investiční schéma (EIS).

Uvolnění podnikatelského majetku (BPR)

Investoři v mnoha společnostech kótovaných na burze mají nárok na úlevu od obchodního majetku, která poskytuje až 100% úlevu na dědické dani při převodu hodnoty akcií. K převodu hodnoty dochází, když člen rodiny zemře nebo když dojde k převodu akcií jako doživotního daru během posledních sedmi let života osoby, která je obdarovala. Kvalifikovaná investice BPR musí být držena alespoň dva roky před okamžikem úmrtí, aby se kvalifikovala.

Úplná úleva BPR je použitelná pouze pro investice do malých nekótovaných společností a investoři musí investovat do akcií přímo. Za zvláštních okolností mohou správci majetku vytvořit diskreční portfolia zavedených a rostoucích společností pro účely osvobození od dědické daně.

Schéma podnikových investic (EIS)

Některé společnosti na AIM mohou být způsobilé nabízet akcie prostřednictvím podnikového investičního schématu (EIS). V případě, že společnost propadá a její akcie se stávají bezcennými, může investice do kvalifikované společnosti poskytnout investorům daňovou úlevu z kapitálových výnosů a úlevu ze ztráty.

Investice EIS nabízejí 30% úlevu na dani z příjmu předem a mohou poskytnout až 100% úlevu na dědické dani za předpokladu, že finanční prostředky zůstanou investovány v době smrti akcionáře. Aby se firma kvalifikovala pro tyto daňové úlevy, musí minimálně po dobu tří let dodržovat všechny poměrně složité a podrobné požadavky na EIS.

Trusty rizikového kapitálu (VCT)

Trustové investiční fondy investují do mladých společností a nabízejí daňové úlevy a daňové úlevy podobné těm, které nabízí EIS. VCT nabízí 30% úlevu na dani z příjmu a dividendy osvobozené od daně, pokud jsou akcie drženy po dobu minimálně pětiletého období držby. Měnové riziko Měnové riziko neboli kurzové riziko označuje expozici, které čelí investoři nebo společnosti, které působí napříč v různých zemích, pokud jde o nepředvídatelné zisky nebo ztráty způsobené změnami hodnoty jedné měny ve vztahu k jiné měně. . VCT však neposkytují osvobození od dědické daně, které poskytuje EIS.

Rizika investování na alternativním investičním trhu

Vzhledem k tomu, že společnosti kótované na alternativním investičním trhu jsou obvykle malé podniky v počátečním stadiu, čelí různým společným rizikům pro tyto společnosti, jako je nízká likvidita při obchodování s jejich akciemi, zvýšené riziko, že se nevyzkoušený obchodní model dostane do problémů, riziko problémů s peněžními toky.

Zatímco mnoha společnostem kótovaným na AIM se podařilo prosperovat a nakonec přejít na Londýnskou burzu cenných papírů, jiné nepřežijí. Existují znatelně vyšší sazby společností obchodujících na AIM, které jsou vyřazovány, ve srovnání s mírou vyřazení pro LSE.

Pro investory s nezbytnou tolerancí vůči riziku však investice do akcií AIM nabízí vzácnou příležitost dostat se do přízemí - za nízkou cenu akcií - s malou společností, která právě začíná, a poté sklízet obrovské odměny, když se stává úspěchem a jeho cena akcií se zvyšuje desetkrát nebo více.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Kryptoměna Kryptoměna Kryptoměna je forma digitální měny založená na blockchainových sítích. Kryptoměna jako bitcoin a ethereum se stávají široce přijímanými.
  • Bitcoin Bitcoin Bitcoin je předchůdcem trhu s kryptoměnami. Bitcoiny fungují na technologii blockchain a mají narušit měnový trh. Vynalezeno v roce 2008
  • Investiční metody Investiční metody Tato příručka a přehled investičních metod nastiňují jejich hlavní způsoby, jak se investoři snaží vydělat peníze a řídit riziko na kapitálových trzích. Investicí je jakékoli aktivum nebo nástroj zakoupený s úmyslem prodat je za cenu vyšší, než je kupní cena v určitém budoucím časovém okamžiku (kapitálové zisky), nebo s nadějí, že aktivum přinese přímo příjem (například příjem z pronájmu) nebo dividendy).
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found