Denní obchodování - přehled, klíčové parametry a základní nástroje

Hlavním rysem denního obchodování je, že ke koupi a prodeji cenných papírů dochází ve stejný obchodní den. To znamená, že všechny obchodní pozice jsou likvidovány na konci obchodního dne. Hlavními cíli denního obchodování je objevování a využívání krátkodobé neefektivity trhu.

Na rozdíl od mnoha investorů se denní obchodníci nezabývají dlouhodobou hodnotou cenných papírů. Denní obchodníci se zajímají pouze o krátkodobé pohyby cen.

Denní obchodování

Denní obchodování je riskantní obchodní strategie. I když obchodník dokáže přesně předpovědět cenové pohyby cenných papírů, zisky ze změn cen lze vyrovnat transakčními poplatky.

Denní obchodníci mohou být zaměstnanci společností poskytujících finanční služby, jako jsou banky Nejlepší banky v USA Podle americké Federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA od února 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou v zemi je Federální rezervní systém Banka, která vznikla po přijetí zákona o federálních rezervách v roce 1913, a investiční fondy i soukromé osoby.

Klíčové parametry v denním obchodování

Následující parametry jsou nezbytné pro téměř celodenní obchodníky bez ohledu na obchodní strategii:

1. Volatilita

Jedná se o proměnnou, která měří rozsah cenových výkyvů cenného papíru. Volatilita Volatilita Volatilita je měřítkem míry kolísání ceny cenného papíru v průběhu času. Udává úroveň rizika spojeného se změnami ceny cenného papíru. Investoři a obchodníci vypočítávají volatilitu cenného papíru k posouzení minulých výkyvů cen, což je užitečné pro denní obchodníky, protože jim poskytuje více příležitostí zachytit zisky z krátkodobých cenových změn.

2. Objem obchodování

Toto je míra, kolikrát je cenný papír zakoupen a prodán během zadaného obchodovacího období. Objem obchodování poskytuje obchodníkovi informace o zájmu o cenný papír. Stejně jako volatilita, vyšší objem obvykle znamená větší příležitosti pro denní obchodování.

3. Likvidita

Likvidita ovlivňuje spready bid-ask v cenách cenného papíru. Spready s nízkou poptávkou a poptávkou jsou často zásadní pro úspěch denního obchodování, protože pomáhají minimalizovat transakční náklady.

Klíčové proměnné v denním obchodování

Základní nástroje pro denní obchodníky

Denní obchodníci používají různé nástroje, aby mohli těžit ze svých strategií:

1. Data a novinky z trhu v reálném čase

Přístup k informacím o trhu v reálném čase je pro každodenní obchodování zásadní. Data a zprávy o trhu v reálném čase umožňují obchodníkům pochopit nejnovější informace o trhu a využít je k dosažení zisku. Denní obchodníci často utrácejí značné částky peněz za přístup k tržním datům v reálném čase. Jednou z nejpopulárnějších možností informací o trhu mezi obchodníky na denním trhu jsou terminály Bloomberg Terminál Bloomberg Terminál Bloomberg (aka Bloomberg Professional Services) spojuje finanční odborníky s dynamickou sítí informací, lidí a nápadů. Jádrem této sítě je schopnost poskytovat data v reálném čase finančním profesionálům po celém světě. .

2. Síť elektronických komunikací (ECN)

Jedná se o elektronický systém, který odpovídá objednávkám nákupu a prodeje mezi institucionálními a jednotlivými účastníky trhu. ECN zobrazuje nejlepší dostupné nabídky a poptávkové nabídky, takže může obchodníkům pomoci získat příznivé nákupní a prodejní ceny.

3. Grafy cen cenných papírů

Grafy jsou zásadní pro technickou analýzu cenných papírů, což je forma analýzy, která se nejčastěji používá pro denní obchodování. Denní obchodníci často upřednostňují používání svíčkových grafů. Svícny poskytují jasné vizuální zobrazení vysokých, nízkých, otevíracích a zavíracích cen pro konkrétní časové období.

Denní obchodní strategie

K dosažení zisku z denního obchodování se používají různé techniky. Každý obchodník si zvolí svou vlastní obchodní strategii na základě své tolerance vůči riziku a aktuálních tržních podmínek. Obchodníci se mohou spolehnout na několik strategií, aby se rychle přizpůsobili rychle se měnícím tržním podmínkám.

Níže jsou uvedeny některé z nejpopulárnějších denních obchodních strategií:

1. Skalpování

Jedná se o jednu z nejpopulárnějších denních obchodních strategií, jejímž cílem je minimalizovat ztráty, ale také poskytuje pouze minimální zisky. Strategie zahrnuje okamžité uzavření obchodu, jakmile vykazuje malý zisk. Scalpingové obchody lze držet pouze několik minut nebo dokonce jen několik sekund.

2. Hybnost

Momentum Momentum Investing Momentum investování je investiční strategie zaměřená na nákup cenných papírů, které vykazují vzestupný cenový trend nebo krátkodobý prodej cenných papírů, což je měřítkem síly nebo zrychlení cenového trendu cenného papíru. Například pozitivní zpráva může vyvolat prudký růst cen, který je po určitou dobu udržován. Denní obchodník, který takový krok očekává, by si mohl cenný papír koupit a chtěl by jej po silném cenovém nárůstu prodat se ziskem.

3. Opačné obchodování

Opačné obchodování je založeno na myšlence, že u cenného papíru, jehož cena již nějakou dobu neustále roste nebo klesá, je třeba provést korekci. Denní obchodník bude pomocí strategie proti proudu hledat známky blížícího se obratu ve směru cen a podle toho bude obchodovat.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení denního obchodování. Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Vysokofrekvenční obchodování (HFT) Vysokofrekvenční obchodování (HFT) Vysokofrekvenční obchodování (HFT) je algoritmické obchodování charakterizované rychlým prováděním obchodu, extrémně velkým počtem transakcí a velmi krátkodobým investičním horizontem. Vysokofrekvenční obchodování využívá výkonné počítače k ​​dosažení nejvyšší možné rychlosti provádění obchodu.
  • Primární trh Primární trh Primárním trhem je finanční trh, na kterém jsou vydávány nové cenné papíry, které jsou k dispozici pro obchodování jednotlivci a institucemi. Obchodní aktivity kapitálových trhů se dělí na primární trh a sekundární trh.
  • Akciové investiční strategie Akciové investiční strategie Akciové investiční strategie se týkají různých typů investování do akcií. Těmito strategiemi jsou zejména hodnota, růst a indexové investování. Strategie, kterou si investor zvolí, je ovlivněna řadou faktorů, jako je finanční situace investora, investiční cíle a tolerance rizik.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found