Poměr volatility - přehled, typy volatility a vzorec

Poměr volatility označuje technické měřítko změn cen daného cenného papíru. Umožňuje investorům a obchodníkům identifikovat cenové vzorce. Používá se v technické analýze Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je forma oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu. porozumět aktuálnímu směru cenového pohybu cenného papíru v porovnání s předchozím dnem nebo jiným stanoveným obdobím.

Poměr volatility

souhrn

  • Poměr volatility označuje technické měřítko změn cen daného cenného papíru.
  • Volatilita je statistický nástroj, který se používá k měření rozptylu výnosů realizovaných investorem pro určitý index zabezpečení.
  • Poměr volatility je obvykle vynesen jako jeden řádek do technického grafu.

Co je volatilita?

Volatilita je statistický nástroj, který se používá k měření rozptylu výnosů realizovaných investorem pro určitý index zabezpečení. Volatilita je také signálem rizika. Čím vyšší je volatilita aktiva, tím vyšší je riziko spojené s daným aktivem. Směrodatnou odchylku nebo rozptyl Analýza rozptylu Analýza rozptylu lze shrnout jako analýzu rozdílu mezi plánovaným a skutečným počtem. Součet všech odchylek poskytuje obraz o celkovém nadvýkonu nebo podvýkonu pro konkrétní vykazované období. Pro každou jednotlivou položku společnosti hodnotí její příznivost porovnáním skutečných nákladů mezi výnosy cenného papíru v různých časech a poskytuje matematickou míru volatility.

Existují dva typy volatility - realizovaná a implicitní.

1. Realizovaná volatilita

Realizovaná volatilita je skutečný rozsah cenových změn aktiva. Znamená to, k čemu trh očekává kolísání cen. Finanční instituce, jako jsou makléřské společnosti s opcemi, nebo finanční zpravodajské weby, jako je Bloomberg Bloomberg Terminal Terminál Bloomberg (aka Bloomberg Professional Services) propojuje finanční odborníky s dynamickou sítí informací, lidí a nápadů. Jádrem této sítě je schopnost poskytovat data v reálném čase finančním profesionálům po celém světě. , obvykle počítají a vyjadřují implicitní volatilitu v procentech.

2. Implikovaná volatilita

Implikovaná volatilita je založena na důvěře investorů. Vypočítává se vydělením implicitní volatility opce historickou volatilitou daného cenného papíru.

Poměr 1,0 znamená, že cena je spravedlivá. Poměr 1,3 znamená, že opce je s největší pravděpodobností předražená a prodává se za cenu, která je o 30% vyšší než její skutečná hodnota. Poměr 0,5 znamená, že opce je podhodnocena a v současné době se prodává o 50% méně, než je její skutečná hodnota. Možnost s poměrem menším než 1 bude tedy pro kupujícího výhodná.

Co znamená koeficient volatility?

Poměr volatility je obvykle vykreslen jako jeden řádek na technickém grafu. Řádek může být buď ve vlastním zobrazovacím okně, nebo se může zobrazit jako překrytí. Vysoce zkušení investoři a obchodníci používají své vlastní metody pro rozeznání vzorů a signálů z technického grafu. Řídí se několika obchodními vzory ve spojení s koeficientem volatility, aby usnadnili rozhodování o investicích.

Vyšší koeficient volatility znamená, že v uvažovaný obchodní den bude existovat podstatná úroveň cenové volatility.

Volatilita znamená potenciální vývoj nebo narušení cenových modelů cenného papíru. Vyšší volatilita může také naznačovat potenciální zvrat v trendu cenového modelu cenného papíru. Obrácení může být pozitivní i negativní.

Jak se počítá poměr volatility?

Jednou z nejčastěji používaných metod pro výpočet volatility je směrodatná odchylka Směrodatná odchylka Ze statistického hlediska je směrodatná odchylka souboru dat měřítkem velikosti odchylek mezi hodnotami obsažených pozorování. Výpočty volatility a koeficientu volatilityx se však mohou v různých odvětvích lišit. Jack Schwager ve své knize „Technická analýza“ představil koncept koeficientu volatility. Další běžnou metodou identifikace rozsahů rýže a vzorů, které mohou vést k obchodním signálům, je vykreslování historické volatility.

1. Vzorec od Jacka Schwagera je následující:

VR = TTR / ATR

Zde VR znamená Volatility Ratio.

TTR znamená Today’s True Range, který se počítá odečtením maximální ceny od minimální ceny. Maximální cena je nejvyšší cena aktuálního obchodního dne minus závěrečná cena předchozího obchodního dne. Minimální cena je nejnižší cena aktuálního obchodního dne minus závěrečná cena předchozího obchodního dne.

2. Další běžný vzorec je:

VR = TTR / EMA

Zde VR znamená Volatility Ratio.

EMA znamená exponenciální klouzavý průměr.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Svislé čárové grafy Svislé čárové grafy Svislé čárové grafy jsou grafické znázornění různých cenových bodů daného aktiva za dané časové období, které se může lišit od 15
  • Vítězné myšlení obchodníka Vítězné myšlení obchodníka Být mistrem obchodníka není jen o formulování lepších strategií a analýz, ale také o rozvoji vítězného myšlení.
  • Exponenciální klouzavý průměr Exponenciální klouzavý průměr (EMA) Exponenciální klouzavý průměr (EMA) je technický indikátor používaný v obchodních praktikách, který ukazuje, jak se mění cena aktiva nebo cenného papíru v průběhu
  • Volatility Arbitrage Volatility Arbitrage Volatility arbitráž odkazuje na typ strategie statistické arbitráže, která je implementována v obchodování s opcemi. Z rozdílu vytváří zisky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found