Nominovaný poradce (NOMAD) - přehled, role, proces

Pojmenovaný poradce (NOMAD) označuje společnost poskytující finanční služby, kterou společnost využívá pro umístění na alternativním investičním trhu (AIM) na londýnské burze cenných papírů (AIM). sub-burzovní trh London Stock Exchange (LSE). Trh byl navržen tak, aby. Pro zařazení na AIM je nutné zaměstnat NOMAD, který je předem schválen London Stock Exchange (LSE). Jakmile je společnost uvedena na AIM, je za regulaci společnosti odpovědný jmenovaný poradce.

Nominovaný poradce

Proč chtějí být společnosti uvedeny na AIM

AIM byla založena v roce 1995 London Stock Exchange London Stock Exchange (LSE) London Stock Exchange (LSE) se sídlem v Londýně ve Velké Británii je jedním z předních akciových trhů na světě. Společnost LSE, kterou vlastní London Stock Exchange Group, byla založena v roce 1571, což z ní činí jednu z nejstarších burz na světě. Nový dílčí trh byl vytvořen, aby umožnil rozvíjejícím se společnostem růst kapitál. Společnosti to dokázaly dosáhnout a využít výhod nižších požadavků na seznam požadovaných AIM.

Společnosti z celého světa jsou uvedeny na AIM a výpisy nadále rostou. Za posledních pět let činila průměrná výše kapitálu získaného na AIM 21,5 milionu GBP. Kromě toho průměrný denní objem obchodování na burze v minulém roce činil 2,4 miliardy GBP.

Role jmenovaného poradce

Nominovaný poradce je poradce v oblasti podnikových financí, který je předem schválen Londýnskou burzou cenných papírů pro přijetí společnosti na AIM. Aby se firma stala NOMAD, musí splňovat následující kritéria:

  • Musí to být firma nebo společnost - NOMAD nemůže být jednotlivec;
  • Procvičené podnikové finance Zdroje podnikového financování Zdroje zdarma pro rozvoj vaší kariéry v oblasti podnikového financování. Knihovna zdrojů Finance zahrnuje šablony aplikace Excel, přípravu na pohovor, technické znalosti, modelování, minimálně za poslední dva roky;
  • Působil na nejméně třech relevantních transakcích za poslední dva roky; a
  • Zaměstnávejte alespoň čtyři kvalifikované vedoucí pracovníky.

Poté, co byl jmenován NOMAD pro společnost, stává se poradce odpovědným za poradenství a vedení společnosti ohledně odpovědností, které předpokládá pro přijetí na AIM. Mezi odpovědnosti patří zejména (AIM oficiálně ukládá 45 pravidel):

  • Uchování poskytovatele regulačních informačních služeb, aby bylo zajištěno, že informace o zveřejnění mohou být oznámeny podle potřeby (pravidlo AIM 10)
  • Zaplaťte průběžné poplatky AIM stanovené londýnskou burzou, jakmile jsou tyto platby splatné (pravidlo AIM 37)
  • Požadavek na předložení další přijímací dokumentace pro další emise cenných papírů, pokud nové emise vyžadují prospekt, usilují o přijetí jako nová třída nebo provádějí opačné převzetí (pravidlo 27 AIM)
  • Požadavek na zveřejnění ročních auditovaných účtů, které musí být akcionářům zaslány nejpozději šest měsíců po skončení finančního roku (pravidlo 19 AIM)

Kromě toho budou důsledně informovat společnost o jejích povinnostech, jakmile bude na AIM. Aby toho bylo možné dosáhnout, úkoly NOMAD obvykle zahrnují:

  • Provádění rozsáhlé due diligence, aby bylo zajištěno, že společnost je vhodná pro AIM;
  • Poskytování pokynů v průběhu flotačního procesu Proces IPO Proces IPO je místem, kde soukromá společnost poprvé vydává veřejnosti nové nebo existující cenné papíry. 5 kroků podrobně diskutovaných;
  • Příprava společnosti na uvedení na veřejném trhu;
  • Pomoc při přípravě dokumentace pro přijetí AIM;
  • Potvrzování, že společnost je pro LSE vhodná; a
  • Působí jako primární regulátor pro společnost po celou dobu působení na AIM.

Abychom to shrnuli, NOMAD nejprve začíná tím, že pomáhá společnosti při procházení procesu výpisu AIM. NOMAD poté provede náležitou péči, aby se ujistil, že společnost je pro AIM vhodná a že bude po zařazení úspěšná.

Poté, co je společnost uvedena na AIM, je NOMAD odpovědný za sledování společnosti a zajištění toho, že bude i nadále dodržovat pravidla AIM. Více než 3 865 společností je kótováno na AIM po celém světě, takže potřeba NOMADů je i nadále nesmírně důležitá.

Jmenovaný poradce - základní proces NOMAD

Kromě zaměstnávání nominovaného poradce by společnost, která chce být uvedena na AIM, měla také zaměstnávat makléře, účetního a právního poradce. Liší se od NOMADu následujícími způsoby:

  • Zprostředkovatelé se specializují na sdružování kupujících a prodávajících a nejsou zapojeni do rozsáhlých odpovědností NOMAD.
  • Účetní jsou nezávislí pozorovatelé třetích stran, jejichž cílem je poskytovat spolehlivé finanční informace akcionářům. Pomáhají společnosti s přípravou účetní závěrky k distribuci.
  • Právní poradce pomáhá s ověřováním prohlášení a poskytuje pokyny a rady členům představenstva společnosti.

Příklad NOMAD v reálném světě

Jmenovaní poradci jsou zásadní pro úspěch společnosti na AIM. AIM ve skutečnosti vyžaduje, aby bylo na AIM nadále uvedeno zaměstnání NOMAD.

20. května 2020 byl z AIM odstraněn dodavatel kasin, společnost Nektan, poté, co do jednoho měsíce od vstupu na burzu neurčil nového NOMAD. Bylo to v přímém rozporu s pravidlem 1 AIM, které stanoví, že „přijetí cenných papírů společnosti k obchodování bude zrušeno, pokud do měsíce nebude jmenován náhradní NOMAD.“

Nektanův původní NOMAD, Shore Capital and Corporate, rezignoval v dubnu 2020 a Nektan nemohl zaregistrovat nový NOMAD. Jako takové byli pozastaveni z výměny.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Zprostředkování Zprostředkování Zprostředkování poskytuje zprostředkovatelské služby v různých oblastech, např. Investování, získání půjčky nebo nákup nemovitostí. Makléř je zprostředkovatel, který
  • Equity Research vs Jobs Investment Banking Jobs Procházejte popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, kapitálový výzkum, treasury, FP&A, podnikové finance, účetnictví a další finanční oblasti. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších
  • Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy.
  • Upisování Upisování V investičním bankovnictví je upisování proces, při kterém banka získává kapitál pro klienta (společnost, instituci nebo vládu) od investorů ve formě majetkových nebo dluhových cenných papírů. Cílem tohoto článku je poskytnout čtenářům lepší pochopení procesu získávání nebo upisování kapitálu

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found