IPO kryté rizikovým kapitálem - přehled, financování, financování dluhů

IPO kryté rizikovým kapitálem je počáteční nabídka akcií společnosti, která byla podporována hlavně investory rizikového kapitálu. Takový typ počáteční veřejné nabídky (IPO) Initial Public Offering (IPO) Initial Public Offering (IPO) je první prodej akcií vydaných společností veřejnosti. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, co je to IPO, je součástí uvážlivého plánu investorů na vymáhání celé nebo části ztráty jejich investic od společnosti.

IPO kryté rizikovým kapitálem

Rizikový kapitál čeká na příznivé tržní podmínky, než bude zveřejněn, aby maximalizoval návratnost svého financování. Proto jsou šance na IPO kryté rizikovým kapitálem v štíhlé ekonomice menší.

Společnost podporovaná investory rizikového kapitálu se také může rozhodnout pro akvizici. Obě akvizice a IPO se nazývají výstupní strategie. Exit Strategies Exit strategy jsou plány prováděné vlastníky podniků, investory, obchodníky nebo investory rizikového kapitálu, aby v určitém okamžiku opustili svoji pozici v aktivu, protože investoři rizikového kapitálu mohou na svých investicích vydělat peníze nebo odejděte kdykoli chtějí. Vzhledem k vysokému objemu kapitálu, který je na trhu k dispozici od investorů rizikového kapitálu, trvá déle, než dojde k IPO podpořenému rizikovým kapitálem.

souhrn

  • IPO krytý rizikovým kapitálem se vztahuje na veřejně obchodovanou společnost, která byla financována venture capitalists.
  • IPO kryté rizikovým kapitálem jsou strategií úniku, kdy investoři vydělávají na svých investicích.
  • Společnosti podporované rizikovým kapitálem jsou především malé podniky nebo začínající podniky, které vykazují vysoký budoucí růstový potenciál.

Rizikový kapitál

Rizikový kapitál je druh financování poskytovaného malým firmám a začínajícím podnikům Metriky oceňování při spuštění (pro internetové společnosti) Metriky oceňování při spuštění pro internetové společnosti. Tato příručka popisuje 17 nejdůležitějších metrik oceňování elektronického obchodování pro internet, které se začínají oceňovat, u nichž se předpokládá, že budou vykazovat obrovské vyhlídky na růst. Takovou formu financování využívají investoři rizikového kapitálu k získání podílu na kapitálu v nové firmě.

Rizikový kapitál poskytuje financování firmám, které v minulosti zaznamenaly zrychlený růst a očekává se, že budou růst podobným tempem, a malým firmám, které rostou pozoruhodným tempem. I když jsou takové investice riskantní, možnost vyšších očekávaných výnosů je činí atraktivními pro soukromé investory.

Rizikový kapitál je oblíbeným zdrojem pro získávání finančních prostředků pro společnosti, které nemají přístup k typům dluhů, jako jsou bankovní půjčky a kapitálové trhy, nebo s nedostatečnou historií fungování. Rizikový kapitalisté obvykle dostávají majetkový podíl ve společnosti, do které investují. Proto se zapojují do rozhodování společnosti.

Společnosti IPO kryté rizikovým kapitálem jsou považovány za primárně odpovědné za ekonomický růst USA a zaměstnanost v soukromém sektoru. Mezi všemi společnostmi, které jsou veřejně dostupné, byl také vysoký podíl IPO krytých rizikovým kapitálem.

Velká část podnikatelů se navíc domnívá, že výběr rizikového kapitálu pro financování bude nejlepší cestou k růstu jejich podnikání.

IPO kryté rizikovým kapitálem v roce 2019

Americký finanční trh zaznamenal v roce 2019 celkem 80 IPO krytých rizikovým kapitálem - což je pokles o 19% oproti údajům z roku 2018. Existovaly však větší nabídky s hrubým výnosem kolem 29 miliard dolarů.

Nejvyšší čtvrtletní počet IPO krytých rizikovým kapitálem v roce 2019 byl 35, což bylo zaznamenáno ve druhém čtvrtletí po zastavení vlády. Poslední čtvrtletí roku 2019 však bylo svědkem pouze 16 IPO krytých rizikovým kapitálem.

I přes snížený počet nabídek v roce 2019 IPO kryté rizikovým kapitálem získaly v průměru 366 milionů USD, což je nejvyšší částka od debutu Facebooku v roce 2012.

Financování rizikovým kapitálem a financování dluhů

Financování rizikovým kapitálem funguje dobře u společností, které jsou na trhu nové a / nebo nejsou finančně schopné samy získávat finanční prostředky. Pro svou nevýraznou historii provozu je pro společnosti obtížné zajistit půjčky od finančních institucí nebo bank.

Financování rizikovým kapitálem se velmi liší od sjednání bankovní půjčky. Když si společnosti půjčují peníze od bank, stávají se odpovědnými za pravidelné splácení úroků a splácení částky půjčky po určitém období, bez ohledu na to, zda podnik přináší zisk nebo ztrátu.

Zatímco investoři rizikového kapitálu půjčují peníze do obchodu za kapitálový podíl ve společnosti. Návratnost investic neposkytuje žádnou právní ochranu Návratnost investic (ROI) Návratnost investic (ROI) je měřítkem výkonu používaným k hodnocení návratnosti investice nebo porovnání efektivity různých investic. . Rizikoví kapitalisté obdrží výnosy, pouze pokud bude podnikání v budoucnu ziskové.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Investice do rizikového kapitálu Investice do rizikového kapitálu Investice do rizikového kapitálu je druh soukromého kapitálového investování, které zahrnuje investice do podnikání, které vyžaduje kapitál. Podnikání často vyžaduje kapitál pro počáteční nastavení (nebo rozšíření). Investice do rizikového kapitálu lze uskutečnit ještě v dřívější fázi známé jako „fáze nápadu“.
  • Veřejné společnosti Veřejné společnosti Veřejné společnosti jsou subjekty, které obchodují se svými akciemi na veřejném burzovním trhu. Investoři se mohou stát akcionáři ve veřejné společnosti nákupem akcií společnosti. Společnost je považována za veřejnou, protože jakýkoli investor, který má zájem, může koupit akcie společnosti na veřejné burze a stát se vlastníky akcií.
  • Proces zvyšování kapitálu Proces zvyšování kapitálu Tento článek má poskytnout čtenářům hlubší pochopení toho, jak proces získávání kapitálu funguje a jak se v dnešním odvětví děje. Další informace o získávání kapitálu a různých typech závazků ze strany upisovatele najdete v našem přehledu upisování.
  • Nabídková cena Nabídková cena Nabídková cena je cena za akcii veřejně vydaných cenných papírů stanovená upisovatelem, za kterou jsou akcie k dispozici ke koupi. Ačkoli

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found