Fúzní pondělí - přehled, historie, nabídky v roce 2019

Merger Monday odkazuje na postup společností, které v pondělí oznamují významné fúze a akvizice. Zúčastněné strany finalizují podrobnosti dohody o víkendu a oznámení učiní jako první v pondělí ráno. Cílem je samozřejmě předat informace o spojení dvou (nebo více) společností, ale záměrem je pomoci řídit ceny akcií Cena akcií Termín cena akcií označuje aktuální cenu, kterou je podíl akcií obchodování na trhu. Každá veřejně obchodovaná společnost, pokud její akcie jsou s uvedenými společnostmi, až do oznámení.

Sloučení pondělí

Souhrn:

  • Merger Monday je termín, který vynalezla Wall Street, a který označuje skutečnost, že hlavní hráči na trhu často během víkendu dokončují hlavní fúze a akvizice a oznamují je v pondělí.
  • Cílem pondělních oznámení je pomoci ovlivnit ceny akcií ve prospěch společností, které se na trhu významně podílejí.
  • Zdálo se, že pondělní oznámení o fúzích a akvizicích zanikla a společnosti se rozhodly vydávat zprávy o svých jednáních hned, jak se stanou; Rok 2019 se zdá být rokem, který znovu zavedl fúzní pondělí do finanční mluvy.

Smrt spojovacích pondělí

Přinejmenším se zdálo, že fúzní pondělí jsou minulostí. Společnosti nečekaly na zveřejnění informací o akvizicích. Tradiční Wall Streeters se stále snažili uzavírat dohody, mnoho z nich však začalo vydávat oznámení v úterý. Někteří dokonce začali odhalovat fúze v pátek.

Zatímco mnoho společností se rozhodlo oznámit své fúze a akvizice (fúze a akvizice) Fúze akvizice Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady v jiné dny, analytici zjistili, že při pohledu na nejnovější data „Fúzní pondělí jsou stále velmi živé a zdravé. V roce 2014 bylo v pondělí oznámeno 37% všech fúzí a akvizic (v hodnotě 1 miliardy USD nebo lepší). V roce 2015 bylo v pondělí oznámeno 33%.

Pondělí 2019

Síla spojovacího pondělí je patrná v roce 2019. Pondělní oznámení o významných událostech pokračovala po celý červen. Mezi nejnovější nabídky patří:

  1. Akvizice společnosti LegacyTexas společností Prosperity Bancshares za 2,1 miliardy USD v hotovosti a akciích.
  2. Nákup společnosti Array Biopharma společností Pfizer za 11,4 miliardy dolarů.
  3. Fúze skupiny Keane se společností C&J Energy Services.
  4. Akvizice společnosti Sotheby’s společností BidFair za 3,7 miliardy dolarů.

Pravděpodobně nejsilnějším důkazem návratu Merger Monday je první červnový týden 2019. V pondělí 3. června Bloomberg shromáždil údaje o ohromujícím počtu hlavních obchodů, vše do 15:00. Byl to druhý největší den - z hlediska hotovosti Úplata v hotovosti Úplatou v hotovosti je nákup nesplacených akcií společnosti za použití hotovosti jako formy platby. Nabídka v hotovosti je jedním ze způsobů, které může nabyvatel použít k získání podílu v jiné společnosti během fúze nebo akviziční transakce. Akcionáři upřednostňují hotovostní protiplnění - za rok. Mezi 40 miliardami dolarů dohod ohlášených v tento konkrétní den patří k nejvýznamnějším akvizice společnosti Blackstone Group LP některých skladů GLP Pte za 18,7 miliard dolarů.

Mezi další cenné zmínky patří nákup společnosti El Paso Electric Co. společností JPMorgan Chase & Co. za 2,78 miliardy USD, jakož i akvizice portfolia pronájmu společnosti Spirit MTA REIT v hodnotě 2,4 miliardy USD společností Hospitality Properties Trust.

Vzhledem k tomu, že v roce 2019 bylo dosud uzavřeno více než 1 bilion USD, bylo v pondělí oznámeno téměř 30%.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Buy Side vs Sell Side M&A Buy Side vs Sell Side M&A Poradci na straně nákupu a transakce fúzí a akvizic na straně prodeje se liší, pokud jde o jejich role a způsob, jakým jsou kompenzováni. Nákupní strana znamená spolupráci s kupujícími při příležitostech pro získání dalších podniků. Prodejní fúze a akvizice na druhé straně znamená spolupráci s prodejci
  • Černý pátek Černý pátek Den po Dni díkůvzdání - ve Spojených státech - se často označuje jako Černý pátek. Otázka tedy zní: „Proč se ten den označuje jako Black
  • Cyber ​​Monday Cyber ​​Monday Cyber ​​Monday lze považovat za online ekvivalent Black Friday, což je celosvětová prodejní událost, která je proslulá svými strmými slevami a gigou
  • Úvahy a důsledky pro fúze a akvizice Úvahy a důsledky pro fúze a akvizice Při provádění fúzí a akvizic musí společnost uznat a přezkoumat všechny faktory a složitosti, které jdou do fúzí a akvizic. Tato příručka popisuje důležité

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found