Senior Credit Analyst - přehled, pracovní povinnosti, vzdělávání

Vyšší úvěrový analytik je finanční odborník, který je odpovědný za hodnocení kreditní historie jednotlivců nebo organizací za účelem zjištění úrovně rizika jejich půjčování peněz. Dělají doporučení na základě výsledků svých hodnocení pomocí nástrojů úvěrové agentury. Abychom vám pomohli v kariéře, zvažte certifikaci úvěrových analytiků Nejlepší certifikace úvěrových analytiků Seznam nejlepších certifikací úvěrových analytiků. Získejte přehled nejlepších finančních certifikací pro profesionály z celého světa pracující v oboru. vyčnívat z davu.

Práce úvěrových analytiků je společná. Obvykle úzce spolupracují s úvěrovými pracovníky, aby ověřili úvěrové informace a historii s klienty.

Senior úvěrový analytik

Pracovní povinnosti vedoucího úvěrového analytika

Odpovědnosti vedoucího úvěrového analytika se mohou lišit v závislosti na potřebách zaměstnavatelů. Níže jsou obecně uvedeny úkoly, které jsou přiřazeny analytikům:

  • Vytvořte analýzy finančních výkazů Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě klienty
  • Monitorujte úvěrové riziko klientů
  • Vyhodnoťte a autorizujte úvěrové limity
  • Provádějte upisování žádostí o půjčky a kontroly

Vzdělávací požadavky

Pokud chcete zahájit kariéru ve finančním průmyslu jako senior úvěrový analytik, potřebujete alespoň bakalářský titul v oboru financí, účetnictví nebo souvisejícího oboru. Musíte také získat zhruba čtyři až sedm let praxe v hodnocení úvěru nebo půjčky.

Jednotlivec pracující v úvěrovém průmyslu by měl mít také dovednosti v oblasti upisování půjček, finanční analýza Druhy finanční analýzy Finanční analýza zahrnuje použití finančních údajů k vyhodnocení výkonnosti společnosti a doporučení, jak se může do budoucna zlepšit. Finanční analytici primárně vykonávají svou práci v aplikaci Excel, pomocí tabulky analyzují historická data a vytvářejí projekce Typy finanční analýzy, komerční půjčky, kontrola rizik a řízení rizik.

Podívejte se na Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) Finance Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětový standard pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček , a více. program určený speciálně pro úvěrové analytiky.

Běžní zaměstnavatelé a kariérní možnosti

Starší úvěroví analytici mohou hledat pracovní příležitosti v bankách a finančních institucích, včetně US Bank, Wells Fargo Bank, Bank of America Corp., Cobank, Farm Credit, Expeditors International of Washington, Inc., Umpqua Bank, stejně jako M&T Bank Corp .

Jakmile získáte zkušenosti s rolí, můžete převzít více odpovědností a přejít na vyšší pozice, jako je správce portfolia, správce úvěrů nebo správce úvěrů / sbírek.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem celosvětové certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Otázky k rozhovoru s analytikem Otázky k rozhovoru s analytikem Otázky a odpovědi k rozhovoru s analytikem. Pro kohokoli, kdo má pohovor na pozici analytika v úvěrovém oddělení banky, je to průvodce esem! Otázky zahrnují následující: technické dovednosti (finance a účetnictví), sociální dovednosti (komunikace, přizpůsobení osobnosti atd.). Tato příručka se zaměřuje výhradně
  • Dluhové smlouvy Dluhové smlouvy Dluhové smlouvy jsou omezení, která věřitelé (věřitelé, držitelé dluhů, investoři) uzavírají smlouvy o půjčkách s cílem omezit jednání dlužníka (dlužníka).
  • Řízení rizik Řízení rizik Řízení rizik zahrnuje identifikaci, analýzu a reakci na rizikové faktory, které tvoří součást života podniku. Obvykle se to dělá s
  • Nejlepší finanční certifikace Nejlepší finanční certifikace Seznam nejlepších finančních certifikací. Získejte přehled nejlepších finančních certifikací pro profesionály z celého světa pracující v oboru. Tato příručka porovnává nejlepších 6 programů a stává se certifikovaným finančním analytikem od různých poskytovatelů programů, jako jsou CFA, CPA, CAIA, CFP, FRM, FMVA

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found