Bear Put Spread - přehled, opce, zisk a ztráta

V medvědí put spread je základní myšlenkou nákup vysoké realizační ceny Strike Price Striktní cena je cena, za kterou držitel opce může uplatnit opci na nákup nebo prodej podkladového cenného papíru, v závislosti na tom, zda drží hovor opce nebo put opce. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena. vložte a poté prodejte nižší. Cílem je pokles ceny akcií, přičemž uzávěrka - v době expirace - která se rovná nebo je nižší než nejnižší realizační cena.

Medvědí Put Spread

Rozpětí je vertikální, přičemž ve stejném období vyprší dvě realizační ceny. Prodejní opce s prodejní opcí - ta s nižší realizační cenou - má zjevně nižší hodnotu než prodejní opce s vyšší realizační cenou, která je zakoupena. To má za následek čistý debet, protože peníze přijaté za prodej ceny s nižší realizační cenou jsou menší než peníze zaplacené za vyšší cenu za realizaci.

Souhrn:

  • Existují dvě základní opční smlouvy: nákupy a volání. Výplaty umožňují obchodníkům prodat podkladové aktivum opce za stanovenou realizační cenu až do vypršení platnosti opce; hovory umožňují obchodníkovi koupit aktivum za stanovenou cenu, dokud opce nevyprší.
  • Obecnou strategií šíření medvědího putu je koupit vyšší údernou cenu a poté prodat nižší; cílem je sledovat pokles akcií a uzavírat se v jakémkoli bodě, který se rovná nebo je vyšší než nižší realizační cena v době expirace.
  • Pokud se akcie uzavírají na nebo pod nižší realizační cenou, obchodník profituje z rozdílu mezi realizačními cenami, minus původně zaplacená prémie.

Pochopení možností

Pro lepší pochopení šíření medvěda je nutné základní porozumění možnostem. Existují dva typy opcí: hovory a opce Opce: Hovory a opce Opce je forma derivátové smlouvy, která dává držiteli právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum k určitému datu (datu expirace) k specifikovaná cena (realizační cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze uplatnit kdykoli. Volání umožňuje vlastníkovi koupit podkladové aktivum opce za smluvní smluvní cenu, a to až do data, kdy platnost opce vyprší.

Prodejní opce na druhé straně umožňuje majiteli prodat podkladové aktivum opce za realizační cenu uvedenou ve smlouvě, a to až do data, kdy platnost opce s opcí vyprší.

Zisk a ztráta u spready s medvědem

Jak již bylo zmíněno výše, výsledkem spready medvěda je čistý debet. Maximální částka, kterou obchodník ztratí při jakémkoli debetním spreadu - například při spready medvěda - je částka, kterou za něj obchodník zaplatil, jinak se označuje jako čistý debet. Je to cena možnosti s vyšší realizační cenou minus cena možnosti s nižší realizační cenou. Stává se to, pokud se v době vypršení platnosti podkladové aktivum uzavře za jakoukoli cenu, která je vyšší než realizační cena zakoupené prodejní opce. prodat podkladový cenný papír za stanovenou cenu (známou také jako realizační cena) před nebo v předem určené datum vypršení platnosti. Je to jeden ze dvou hlavních typů možností, druhým typem je možnost volání. .

S minimálním rizikem přichází minimální odměna. Obchodník může z rozpětí při umístění medvěda těžit nejvíce - celkový rozdíl mezi stávkovými cenami po odečtení částky zaplacené za vyšší stávku. Maximální zisk nastane, pokud se podkladové aktivum v době expirace uzavře za jakoukoli cenu rovnou nebo nižší než nižší realizační cena.

V takovém případě obchodník uplatní svůj vyšší úder a prodá akcie za vyšší údernou cenu. Pokud jsou v penězích, automaticky se uplatní druhá možnost s nižší realizační cenou a obchodník nakupuje akcie za nižší realizační cenu. Není tedy vytvořena žádná čistá pozice v podkladové akci.

Pokud je po vypršení platnosti cena akcie na stejné nebo vyšší než vyšší realizační ceně, obě možnosti vyprší bez uplatnění. Pokud je cena akcie nižší než realizační cena možnosti s vyšší stávkou, ale ne nižší než stávková cena možnosti s nižší stávkou, pak se uplatní vyšší stávka, která dává obchodníkovi krátkou pozici v podkladové akci.

Bear Put Spread - ziskový diagramZdroj

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Spread býčích hovorů Spread býčích hovorů Spread býčích hovorů, což je strategie opcí, využívá investor, když věří, že akcie projeví mírné zvýšení ceny. Býk
  • Spread Bull Put Spread Bull Put Spread býčí puty, což je opční strategie, využívá investor, když věří, že podkladové akcie budou vykazovat mírné zvýšení ceny
  • Put-Call Ratio (PCR) Put-Call Ratio (PCR) Put-Call Ratio je indikátor, který investoři používají k měření výhledu trhu. Poměr využívá objem kladení a volání po stanovenou dobu
  • Spread Trading Spread Trading Spread Trading - také známý jako obchodování s relativní hodnotou - je metoda obchodování, která zahrnuje investora, který současně kupuje jeden cenný papír a prodává

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found