Hadley Capital - Další informace o firmě PE v Illinois

Společnost Hadley Capital, která byla založena v roce 1998, je soukromá kapitálová společnost. Soukromé kapitálové fondy. Soukromé kapitálové fondy jsou fondy kapitálu, které mají být investovány do společností, které představují příležitost pro vysokou návratnost. Přicházejí s pevným sídlem ve Wilmette ve státě Illinois. Specializuje se na odkupy managementu Management Buyout (MBO) Management buyout (MBO) is a corporate finance transaction where a management team of a operating company acquires the business by půjčováním peněz na, rekapitalizace Rekapitalizace Rekapitalizace je typ restrukturalizace společnosti, jejímž cílem je změnit kapitálovou strukturu společnosti. Společnosti provádějí rekapitalizaci, aby byla jejich kapitálová struktura stabilnější nebo optimální. , generační přechody, akvizice Fúze Akvizice Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme akviziční proces od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady, dodatečné akvizice, růst vlastního kapitálu a výkupy s využitím pákového efektu Odkup (LBO) Páka s odkupem (LBO) je transakce, při níž je podnik získán pomocí dluhu jako hlavního zdroje protiplnění. K transakci LBO obvykle dochází, když si společnost soukromého kapitálu (PE) půjčí co nejvíce od různých poskytovatelů půjček (až 70-80% kupní ceny), aby dosáhla návratnosti IRR> 20%. Společnost Hadley Capital investuje hlavně do výroby, výrobců průmyslových výrobků, distributorů s přidanou hodnotou, specializovaných produktů a distribučních služeb. Investuje do akciových společností od 5 do 15 milionů dolarů v portfoliových společnostech s tržbami od 5 do 30 milionů dolarů a peněžními toky od 1 do 3 milionů dolarů. Hadley Capital dává přednost vlastnění většinového podílu a aktivního sídla ve společnostech, do kterých investuje.

Logo společnosti Hadley CapitalZdroj: Twitter

Vedení společnosti Hadley Capital

Scott Dickes (zakladatel a generální partner)

Scott Dickes je zakladatel a generální partner společnosti Hadley Capital. Je držitelem titulu BA z Duke University a MBA z Kellogg School of Management na Northwestern University. Před založením společnosti strávil Scott dovolenou na návštěvě malých podniků po boku svého otce, který byl investorem do malé společnosti. Založil společnost Hadley Capital s cílem přinést profesionální investice do malých společností. Scott strávil poslední dvě desetiletí investováním do a rozvíjením malých společností aktivním zapojením do představenstva. Působil jako předseda představenstva společností Kelatron, Packaging Industries a JRI Industries, což jsou všechny dřívější portfoliové společnosti Hadley Capital. V současné době pracuje s Brushy Mountain Bee Farm, Custom Label, Harris Seeds, W.C. Rouse a Gillinder Glass.

Clay Brock (generální partner)

Clay je obecným partnerem společnosti Hadley Capital. Vystudoval angličtinu na Gettysburg College a titul MBA na University of Chicago. Clay pracoval se Scottem Dickesem, zakladatelem společnosti Hadley Capital, při získávání fondu Hadley Capital Fund I v roce 2004. Investice do malých podniků začal investovat koncem 90. let, kdy uskutečnil svou první investici do malé společnosti. Od té doby Clay’s spolupracovala s desítkami malých podniků, aby jim pomohla rozšířit jejich příjmovou základnu. Předtím pracoval jako předseda představenstva pro společnosti SGA Production a Bluff Manufacturing, obě společnosti portfolia Hadley Capital. V současné době pracuje se společností Storflex, společností získanou společností Hadley Capital v roce 2012.

Paul Wormley (generální partner)

Paul Wormley nastoupil do společnosti Hadley Capital v roce 2005 a pracuje jako generální partner. Je absolventem University of Colorado a je držitelem titulu MBA na Kellogg School of Management na Northwestern University. Byl vychován v prostředí rodinného podniku a podniká v komunitních novinách své rodiny. Paul působil jako předseda představenstva společnosti I-Deal optics, bývalé společnosti Hadley Capital. Spolupracuje s GT Golf Supplies, Open Sky Media, Centare a Pneu-Con.

George Malone (místopředseda)

George Malone nastoupil do společnosti Hadley Capital v roce 2014 jako viceprezident, a tuto funkci zastává od roku 2018. Promoval s vyznamenáním na Owen Graduate School ve Vanderbiltu a také získal titul bakaláře věd (účetnictví) na Birmingham Southern College. Kromě dohledu ve správních radách portfoliových společností Hadley Capital vede George také úsilí v oblasti získávání obchodů a řídí komunikaci partnera. Před nástupem do společnosti Hadley Capital pracoval George ve společnosti Faulkner Mackie & Cochran P.C., která slouží malým rodinným podnikům i velkým veřejně obchodovaným společnostem.

Součástí vedení Hardley Capital jsou také provozní partneři s několik desítek let zkušeností s prací na úrovni vrcholového managementu velkých amerických společností. V současné době jsou provozními partnery společnosti Tim Purdie, Michael Mayberry a Robert Wilkins.

Portfoliové společnosti Hadley Capital

Horská včelí farma Brushy

Brushy Mountain Bee Farm se specializuje na výrobu, design a prodej vysoce kvalitního včelařského vybavení a potřeb. Podnikání začalo jako podnik pro dvě osoby Stevem a Sandy Forrestovými a později se rozrostlo do většího podniku zaměstnávajícího přibližně 100 lidí. Horská včelí farma Brushy je důvěryhodným zdrojem včelařského zboží, vybavení, zařízení na výrobu svíček a mýdla i zásob medoviny. Společnost vyrábí své výrobky ve svém sídle v Severní Karolíně. Brushy Mountain Bee Farm spravuje další lokality v Oregonu a Pensylvánii.

Společnost Hadley Capital přišla, když zakladatelé společnosti, Steve a Sandy, plánovali odchod do důchodu. Shane Gebauer, který pracoval jako generální ředitel společnosti, chtěl podnik koupit a potřeboval partnera, který by mu pomohl s financováním nákupu. Společnost Hadley Capital poskytla potřebný kapitál na koupi podniku a partnerství pomohlo firmě expandovat na západní pobřeží získáním společnosti Ruhl Bee Supply. Společnost Hadley Capital také poskytla financování nákupu vybavení, aby společnosti pomohla rozšířit výrobu.

Gillinderovo sklo

Gillinder Glass je šestým výrobcem skla na zakázku, který byl založen v roce 1861. Sídlí v Port Jervis v New Yorku. Společnost se specializuje na výrobu zakázkového lisovaného skla, ručně lisovaného skla, čoček, kopulí a zpracování a inženýrství optických hranolů. Produkty používají globální společnosti v průmyslových, vojenských, letištních a leteckých aplikacích.

Partnerství společností Gillinder Glass a Hadley Capital je zaměřeno na poskytnutí požadovaného kapitálu, který pomůže bývalým společnostem růst a expandovat na nové trhy, a to jak v USA, tak v zahraničí. V rámci partnerství by Charlier Gillinder pokračoval jako prezident společnosti, zatímco partneři společnosti Hadley Capital by působili ve správní radě společnosti.

Golfové potřeby GT

GT Golf Supplies dodává a prodává golfové doplňky, jako jsou odpaliště a gripy, golfovým hřištím, společnostem pro správu golfových hřišť a maloobchodníkům. Mezi jeho nejoblíbenější klienty patří Worldwide Golf, Pebble Beach Resorts, PGA Tour Superstores a ClubCorp. Společnost je nejlépe známá pro své krátké dodací lhůty, konkurenceschopné ceny a širokou škálu produktů.

Společnost Hadley Capital uzavřela partnerství se zakladatelem GT Golf Supplies Craigem Pollardem, aby zajistila dlouhodobou strategii růstu. Společnost GT Golf supplies se aktivně snaží získat distributory produktů golfového příslušenství, které jsou v souladu s obchodní oblastí společnosti.

Ostatní

Mezi další portfoliové společnosti společnosti Hadley Capital patří Bluff Manufacturing, Centare, Cambridge Major Laboratories, Custom Label, Harris Seeds, International Specialty Supply, I-Deal Optics, JRI Industries, Kelatron, Open Sky Media, Pneu-Con a Packaging Specialist.

Portfoliové společnosti společnosti Hadley Capital

Zdroj článku: //www.hadleycapital.com/

Další zdroje

Finance je předním poskytovatelem kurzů finančního modelování pro profesionály v oblasti investičního bankovnictví. Abychom vám pomohli posunout se v kariéře, podívejte se níže na tyto další zdroje:

  • Fondy soukromého kapitálu Fondy soukromého kapitálu Fondy soukromého kapitálu jsou fondy kapitálu, které mají být investovány do společností, což představuje příležitost pro vysokou návratnost. Přicházejí s pevnou
  • Top 10 soukromých kapitálových společností Top 10 soukromých kapitálových společností Kdo je 10 nejlepších soukromých kapitálových společností na světě? Náš seznam deseti největších PE společností, seřazený podle celkového získaného kapitálu. Společné strategie v rámci P.E. zahrnují pákový odkup (LBO), rizikový kapitál, růstový kapitál, nouzové investice a mezaninový kapitál.
  • Průvodce kariérou v soukromých kapitálových pozicích Průvodce kariérou v soukromých kapitálových pozicích Tento průvodce kariérou v soukromých kapitálových pozicích poskytuje všechny informace, které potřebujete znát - pozice, plat, tituly, dovednosti, postup a mnoho dalšího. Podniky soukromého kapitálu jsou společnosti zabývající se správou investic, které získávají soukromé podniky sdružováním kapitálu poskytovaného jednotlivci s vysokým čistým jměním (HNWI) a institucionálními investory.
  • Finance Financial Certification Certification FMVA® Certification Připojte se k 350 600+ studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found