Strategie obnovy společnosti - přehled, typy, řešení

Strategie obnovy společnosti jsou strategie podniknuté k zachování společnosti a zabránění jejímu ukončení. Klíčovým cílem strategií obnovy společnosti je rychlá identifikace a řešení zdrojů jejích problémů, které mohou vést k jejímu zhroucení.

Strategie obnovy společnosti

Hlavním úkolem strategií obnovy společnosti je diagnostikovat příčiny špatného provozu. Vedoucí pracovníci by si měli klást otázky, například:

  • Je situace důsledkem neočekávaného poklesu tržeb v důsledku zhoršující se ekonomické situace?
  • Existuje špatně zvolená konkurenční strategie?
  • Došlo ke špatné implementaci dobře navržené strategie?
  • Drží společnost příliš mnoho dluhů?

Výše uvedené otázky jsou nezbytné k určení, zda lze podnik zachránit nebo zda nelze situaci napravit. Identifikací hlavní příčiny problému lze implementovat strategie obnovy společnosti, které mohou vést ke zlepšení.

souhrn

  • Úsilí společnosti o vymáhání jsou vysoce rizikové akce, které často selžou. Při správném použití však mohou vést k revitalizaci společnosti a stabilitě provozu před krizí.
  • Mnoho společností čeká příliš dlouho, než se pustí do obnovy. Jiným chybí finanční prostředky a podnikatelské nadání potřebné k tomu, aby soutěžily v pomalu rostoucích průmyslových odvětvích, která se vyznačují tvrdou konkurencí o podíl na trhu.
  • Mezi nejúčinnější opatření k řešení problémů patří revize současné obchodní strategie, zvýšení výnosů, důsledné snižování nákladů a prodej aktiv.

Jaké jsou typy strategií obnovy?

Dva hlavní typy obnovovacích strategií jsou:

1. Omezení strategií

Strategie omezení jsou převážně nákladově orientované. Jednou z klíčových strategií omezení je jmenování nového vedení, které by mělo za cíl zavést změny v podnikání. Další strategií je zmenšení aktiv, která vyžadují úložný prostor, například zásob Inventář Inventář je aktuální účet aktiv nalezený v rozvaze, který se skládá ze všech surovin, nedokončené výroby a hotových výrobků, které společnost nashromáždila. Často je považován za nejlikvidnější ze všech oběžných aktiv - je tedy vyloučen z čitatele při výpočtu rychlého poměru. , za účelem generování hotovosti. Strategie útlumu jsou obecně krátkodobě zaměřeny na řešení krizové situace.

2. Obratové strategie

Strategie obratu jsou více zaměřeny na výnosy. Tyto strategie se zaměřují na zlepšení dlouhodobé životaschopnosti společnosti. Mezi příklady patří zavedení nových cenových modelů nebo vývoj nových produktů.

Jaké jsou nejčastější příčiny krizových situací?

Existuje mnoho faktorů, které mohou způsobit, že se společnost dostane do krizové situace. Některé z nich jsou následující:

  • Příliš velká páka (dluh)
  • Nadhodnocení vyhlídek na růst prodeje
  • Ignorování negativního dopadu na zisky z agresivních pokusů o zvětšení podílu na trhu výrazným snížením cen
  • Vysoká úroveň fixních nákladů kvůli neschopnosti efektivně využívat výrobní kapacity
  • Spoléhání se na technologický průlom v dlouhodobém horizontu
  • Extra alokace kapitálu na výzkum a vývoj (R & D) Výzkum a vývoj (R & D) Výzkum a vývoj (R & D) je proces, při kterém společnost získává nové znalosti a využívá je ke zdokonalování stávajících produktů a zavádění nových do svých operací. Výzkum a vývoj je systematické šetření s cílem zavést inovace do aktuální nabídky produktů společnosti. posílit konkurenční pozici, ale neúspěch při vývoji efektivních nových produktů
  • Časté změny strategie

Jaká jsou možná řešení a strategie obnovy společnosti?

Strategie omezení a obratu má za cíl dosáhnout jednoho ze čtyř níže uvedených cílů k vyřešení problémů, které táhnou společnost dolů:

Strategie obnovy společnosti - příklady

1. Prodej majetku

Mít k dispozici společnost může v krátkodobém horizontu významně zlepšit její pozici za předpokladu, že bude efektivně alokovat kapitál. Za účelem generování hotovosti může společnost provádět:

  • Odprodej aktiva
  • Omezení činností (vyřazení části výroby z provozu, prodej starých podniků, snížení počtu zaměstnanců, stažení ze vzdálených trhů, snížení služeb)

Společnosti v krizovém stavu někdy prodávají aktiva proto, aby se nezbavily části operací a nezastavily odliv hotovosti, ale aby nashromáždily prostředky na zachování a posílení svých zbývajících obchodních aktivit. V takových případech se aktiva spojená s vedlejšími aktivitami společnosti obvykle prodávají na podporu strategické obnovy klíčových aktivit.

2. Snížení nákladů

Strategie obnovy společnosti zaměřené na snižování nákladů jsou nejúčinnější v následujících situacích:

  • Když je hodnotový řetězec společnosti nedokonalý a její nákladová struktura Nákladová struktura Nákladová struktura odkazuje na typy výdajů, které podniku vzniknou, a obvykle se skládá z fixních a variabilních nákladů. Fixní náklady zůstávají nezměněny a jsou dostatečně flexibilní, aby bylo možné přijmout radikální opatření k jejich nápravě
  • Když lze vyhodnotit a napravit neúčinnost akcí
  • Když jsou náklady společnosti nafouknuté a existuje mnoho zdrojů úspor
  • Když je společnost blízko vyrovnání

Snížení nákladů souvisí také se snížením administrativních nákladů, vyloučením vedlejších oblastí a oblastí s nízkou marží z hodnotového řetězce společnosti Hodnotový řetězec Hodnotovým řetězcem jsou všechny činnosti a procesy ve společnosti, které pomáhají přidávat hodnotu konečnému produktu. V dnešním obchodním prostředí společnosti napříč společnostmi, modernizace zařízení ke zvýšení produktivity, restrukturalizace dluhů za účelem zlepšení podmínek splácení a snížení úrokových nákladů.

3. Aktuální revize obchodní strategie

Přezkoumání strategie lze provést:

  • Posun směrem k novému konkurenčnímu přístupu k obnovení pozice společnosti na trhu
  • Přezkoumání interních operací a funkčních strategií za účelem lepší podpory celkové obchodní strategie
  • Fúze s jinou společností v oboru a následování revidované strategie založené na vytvořených synergiích
  • Snižování počtu produktů a klientů na úroveň, která je ideálně vhodná pro současné schopnosti společnosti

Nejvhodnější postup závisí na kontextu odvětví, silných a slabých stránkách společnosti, jejích konkurenčních schopnostech týkajících se jejích konkurentů a závažnosti krize. Revize strategie by měla být zpravidla spojena se silnými stránkami společnosti a jejími konkurenčními schopnostmi a měla by být zaměřena na posílení pozice na trhu.

4. Zvýšení výnosů

Strategie obnovy společnosti mohou být zaměřeny na zvýšení růstu příjmů z objemu prodeje. Existuje několik strategií pro zvýšení výnosů, včetně:

  • Snížení ceny
  • Pronikání na trh
  • Zvýšené prodejní úsilí
  • Rozšíření spotřebitelské základny
  • Rychlé zlepšení produktu

Pokud není možné snížení nákladů, musí společnost zvýšit tržby a objem prodeje. Nejrychlejším způsobem, jak zvýšit krátkodobý příjem v případě nízké cenové elasticity poptávky, je zvýšení cen.

Související čtení

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní finanční zdroje níže:

  • Převzetí výpomoci Převzetí výpomoci Převzetí výpomoci se týká scénáře, kdy vláda nebo finančně stabilní společnost převezme kontrolu nad slabou společností s cílem pomoci
  • Doložka o reorganizaci společnosti Doložka o reorganizaci společnosti Doložka o reorganizaci společnosti je ustanovení obsažené v listině společnosti. Ustanovení řídí fúze a akvizice, změny aktiv nebo
  • Kreditní událost Kreditní událost Kreditní událost označuje negativní změnu v bonitě dlužníka, která spouští podmíněnou platbu ve swapu úvěrového selhání (CDS). Dochází k němu v případě, že jednotlivec nebo organizace nesplácí svůj dluh a není schopen dodržovat podmínky zadané smlouvy, což vyvolá úvěrový derivát, jako je swap úvěrového selhání.
  • Rekapitalizace Rekapitalizace Rekapitalizace je typ podnikové restrukturalizace, jejímž cílem je změnit kapitálovou strukturu společnosti. Společnosti provádějí rekapitalizaci, aby byla jejich kapitálová struktura stabilnější nebo optimální.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found