FCFF vs FCFE smíření - průvodce a Excel šablony

Free Cash Flow to the Firm (FCFF) je peněžní tok dostupný všem dodavatelům kapitálu firmy, jakmile společnost zaplatí veškeré provozní a investiční výdaje potřebné k udržení existence firmy. Provozní výdaje zahrnují fixní a variabilní náklady Fixní a variabilní náklady Cost je něco, co lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění s nárůstem / poklesem v jednotkách objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé, vstupy vyžadované společností ke generování jejího primárního ekonomického přínosu a výnosy Výnosy z prodeje Výnosy z prodeje jsou příjmy, které společnost získala ze svých prodejů zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. . Investiční aktivity zahrnují výdaje společnosti do jejího majetku, strojů a zařízení PP&E (nemovitosti, stroje a zařízení) PP&E (nemovitosti, stroje a zařízení) je jedním ze základních dlouhodobých aktiv uvedených v rozvaze. PP&E je ovlivněna Capexem, Odpisy a Akvizicemi / Dispozicemi dlouhodobého majetku. Tato aktiva hrají klíčovou roli ve finančním plánování a analýze provozních a budoucích výdajů společnosti, stejně jako nehmotná aktiva Nehmotná aktiva Podle IFRS jsou nehmotná aktiva identifikovatelná nepeněžní aktiva bez fyzické podstaty. Stejně jako všechna aktiva jsou i nehmotná aktiva ta, u nichž se očekává, že v budoucnu budou pro společnost generovat ekonomický výnos. Jako dlouhodobé aktivum toto očekávání přesahuje jeden rok. Kromě krátkodobých investic do pracovního kapitálu, jako je například inventarizace Inventář, je běžný účet aktiv nalezený v rozvaze, který se skládá ze všech surovin, nedokončené výroby a hotových výrobků, které společnost nashromáždila. Často je považován za nejlikvidnější ze všech oběžných aktiv - je tedy vyloučen z čitatele při výpočtu rychlého poměru. a odložené platby a příjmy z výnosů na jejích závazcích a pohledávkách. Zbývající peněžní toky jsou ty, které jsou k dispozici dodavatelům kapitálu společnosti, zejména jejím akcionářům a držitelům dluhopisů. Tato příručka obsahuje šablonu pro sladění FCFF s FCFE.

Screenshot šablony FCFC vs FCFE odsouhlasení

Free Cash Flow to Equity (FCFE) je hotovostní tok, který mají akcionáři firmy k dispozici. Peněžní toky zahrnují všechny výše uvedené výdaje a čisté peněžní odtoky držitelům dluhopisů. Použití modelu diskontování dividend je podobné přístupu FCFE, protože obě formy peněžních toků představují peněžní toky dostupné akcionářům. Obecně je metoda FCFE upřednostňována, pokud dividendová politika společnosti není stabilní, nebo pokud investor vlastní kontrolní podíl ve společnosti.

Všechny tři typy peněžních toků lze použít ke stanovení vnitřní hodnoty Vnitřní hodnota Vlastní hodnota podniku (nebo jakéhokoli investičního zajištění) je současná hodnota všech očekávaných budoucích peněžních toků diskontovaná příslušnou diskontní sazbou. Na rozdíl od relativních forem oceňování, které se zaměřují na srovnatelné společnosti, se vnitřní oceňování dívá pouze na vlastní hodnotu podniku samotného. vlastního kapitálu a nakonec i vlastní cena akcií společnosti. Primární rozdíl v metodách oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, výzkumu vlastního kapitálu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, odkupu a financování spočívají ve způsobu diskontování peněžních toků a primárním poznatkem, který je třeba získat, je, že všechny tři metody zohledňují zahrnutí dluhu do kapitálové struktury firmy, i když různými způsoby. S využitím poskytnutého listu můžeme ilustrovat, jak se tyto peněžní toky sladí, jak jsou oceňovány a kdy je každý typ vhodný pro ocenění.

Sladění FCFF vs FCFE

Abychom sladili FCFF s FCFE, musíme nejprve učinit řadu důležitých předpokladů o finančních podmínkách firmy a její kapitálové struktuře. Musíme předpokládat, že kapitálová struktura firmy se časem nezmění. Je to důležitý předpoklad, protože pokud se změní kapitálová struktura firmy, změní se také mezní náklady na kapitál. Zadruhé musíme v obou metodách pracovat se stejnými základními finančními proměnnými a v obou metodách uplatňovat stejné daňové sazby a požadavky na reinvestice.

Stáhněte si zdarma šablonu FCFC vs FCFE smíření

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Postupujte podle následujících pokynů a vyplňte šablonu FCFF vs FCFE:

Krok 1

Zadejte základní vstupy listu výpočtu. Mezi ně patří poměr dluhu firmy (u kterého se předpokládá, že zůstane statický), náklady na dluh před zdaněním, daňová sazba, náklady na vlastní kapitál a konečná míra růstu.

  • Volný peněžní tok do firmy se určuje v každém roce převedením provozního zisku společnosti (EBIT) na NOPAT vynásobením (1 - daňová sazba) přičtením nepeněžních výdajů a odečtením čisté reinvestice firmy (provozní kapitál a kapitálové výdaje) .
  • Současná hodnota hodnoty FCFF a hodnoty terminálu se sčítá, aby se zjistila skutečná hodnota firmy k dnešnímu dni. Za předpokladu, že společnost má nulovou hotovost, odečtením hodnoty dluhu od ocenění firmy se získá hodnota vlastního kapitálu.

Výpočet FCFF

Krok 2

Sekce předpokladů o statické kapitálové struktuře vypočítává hodnotu firmy v každém příslušném forwardovém roce, přičemž každý forwardový rok jako současný rok používá k výpočtu různých současných hodnot. Poté se předpokládá převzetí dluhu na konci roku tak, že se vezme produkt pevné hodnoty každého forwardového roku a statického poměru dluhu k kapitálu. Od tohoto bodu můžeme začít samostatně počítat hodnotu vlastního kapitálu firmy.

  • Začínáme na provozním zisku firmy (EBIT) a odečítáme úrokové náklady firmy. Úrokový náklad se vypočítá tak, že se vezme součin nákladů společnosti na dluh a jejího dluhu ke konci roku v každém dalším roce. Rozdíl vede k zisku společnosti před zdaněním (EBT).
  • Daňový výdaj se vypočítá tak, že se vezme součin daňové sazby použité v sekci FCFF a zisk před zdaněním v každém příštím roce. Rozdíl přináší čistý příjem firmy.
  • Volný peněžní tok do vlastního kapitálu se počítá tak, že se vezme čistý příjem firmy v každém dalším roce, přičte se zpět nepeněžní poplatky a odečte se čistá reinvestice firmy stejně jako v FCFF s jedním klíčovým rozdílem. Musíme také přidat čisté zvýšení dluhu, protože se jedná o nový kapitál, který je pro společnost k dispozici.
  • Současná hodnota firmy FCFE a koncová hodnota Terminálová hodnota Terminálová hodnota se používá při oceňování společnosti. Hodnota terminálu existuje i po prognózovaném období a předpokládá nepřetržitý zájem společnosti. jejího kapitálu se sčítají, aby se zjistila skutečná hodnota firmy k dnešnímu dni.

Výpočet FCFE

souhrn

První věc, kterou si všimneme, je, že v obou metodách dospějeme ke stejnému ocenění akcií. Prvním rozdílem v těchto dvou metodách je použitá diskontní sazba. Metoda FCFF využívá vážené průměrné náklady na kapitál (WACC), zatímco metoda FCFE využívá pouze náklady na kapitál.

Druhým rozdílem v těchto dvou metodách je zacházení s dluhy. Metoda FCFF odečte dluh na samém konci, aby se dospělo k vnitřní hodnotě vlastního kapitálu, zatímco metoda FCFE integruje platby úroků a čisté přírůstky dluhu, aby se dospělo k FCFE.

Další zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tuto příručku k odsouhlasení FCFF vs FCFE. Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling & Valuation Analyst) FMVA® Certification Připojte se k 350 600+ studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro finanční analytiky. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné tyto další zdroje:

  • Vážené průměrné náklady na kapitál (WACC) WACC WACC jsou vážené průměrné náklady na kapitál společnosti a představují jejich smíšené náklady na kapitál včetně vlastního kapitálu a dluhu. Vzorec WACC je = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Tato příručka poskytne přehled o tom, co to je, proč se používá, jak to vypočítat, a také poskytuje kalkulačku WACC ke stažení
  • Náklady na vlastní kapitál Náklady na vlastní kapitál Náklady na vlastní kapitál jsou míra návratnosti, kterou akcionář vyžaduje pro investování do podnikání. Požadovaná míra návratnosti je založena na úrovni rizika spojeného s investicí
  • Struktura kapitálu Struktura kapitálu Kapitálová struktura označuje množství dluhu a / nebo kapitálu použitého firmou k financování jejích operací a financování jejích aktiv. Kapitálová struktura firmy
  • Hodnota akcií Hodnota akcií Hodnota akcií může být definována jako celková hodnota společnosti, kterou lze přiřadit akcionářům. Chcete-li vypočítat hodnotu vlastního kapitálu, postupujte podle této příručky z financí.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found