Školení dokumentace komerčních půjček - přehled, komponenty

Školení dokumentace komerčních půjček je formální školení poskytované finančním institucím a úvěrovým profesionálům, kteří se zabývají komerčním půjčováním. Školení poskytuje úvěrovým profesionálům lepší porozumění dokumentaci použité při poskytování půjček podnikovým dlužníkům.

Školení dokumentace ke komerčním půjčkám

Komerční půjčky zahrnují zejména půjčky malým a středním podnikům (SME) a ​​věřitelé mohou požadovat, aby účetní jednotky poskytly konkrétní dokumentaci týkající se jejich podnikání. Požadovaná dokumentace může zahrnovat dokumentaci k zajištění, obchodní plán, plán obchodního dluhu, výkazy zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty (P&L) Výkaz zisku a ztráty (P&L) nebo výkaz zisku a ztráty nebo výkaz operací je finanční zpráva, která poskytuje souhrn příjmů, výdajů a zisků / ztrát společnosti za dané časové období. Prohlášení P&L ukazuje schopnost společnosti generovat tržby, spravovat výdaje a vytvářet zisky. , bankovní výpisy, směnky, obchodní úvěrové smlouvy, záruky za půjčky atd.

Rychlé shrnutí

  • Školení dokumentace komerčních půjček vybaví úvěrové profesionály znalostmi klíčových dokumentů, se kterými se setkávají při posuzování žádosti o půjčku.
  • Mezi hlavní formy dokumentace půjčky patří důkaz o vlastnictví, obchodní plán, směnky a splátkové kalendáře.
  • Školení vystavuje úvěrové profesionály klíčovým konceptům a zásadám, které jsou součástí procesu kontroly dokumentace půjčky.

Proč je vyžadováno školení o dokumentaci komerčních půjček

Školení dokumentace půjčky vystavuje úvěrové profesionály klíčovým principům a konceptům zapojeným do procesu dokumentace půjčky. Úvěroví profesionálové se učí různé typy dokumentů, které jsou požadovány, proč jsou požadovány, a konkrétní čas v procesu kontroly, který dokumenty vyžadují.

Mezi klíčové profesionály, kteří se mohou na školení přihlásit, patří jednotlivci, kteří připravují dokumenty týkající se komerčních půjček, zaměstnanci, kteří ověřují finanční zprávy. Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři hlavní výroky jsou složitě, stejně jako další úvěroví profesionálové, kteří potřebují zlepšit své dovednosti v dokumentaci půjček.

Součásti školení o dokumentaci komerčních půjček

1. Zajišťovací dokumentace

Školení vybavuje úvěrové profesionály dovednostmi, jak přezkoumat dokumentaci zajištění, aby bylo možné určit přiměřenost zajištění. Zajištění Zajištění je aktivum nebo majetek, který jednotlivec nebo entita nabízí věřiteli jako záruku za půjčku. Používá se jako způsob získání půjčky, který slouží jako ochrana před možnou ztrátou pro věřitele, pokud by dlužník neplnil své platby. ve vztahu k výši poskytnuté půjčky. Dokumentace o zajištění zobrazuje aktiva, která dlužník poskytuje jako kolaterál, a slouží jako důkaz o vlastnictví aktiva. Zajištění ukazuje závazek dlužníka splácet dluh a jeho hodnota by měla být stejná nebo vyšší než výše poskytnuté půjčky.

Pokud dlužník není schopen provést okamžité splátky dluhu, tj. Splátky jistiny a úroků, je věřitel oprávněn dražit kolaterál za účelem úhrady nákladů na půjčku. Například při čerpání hypotéky lze získanou nemovitost použít jako zajištění úvěru. Dlužník by měl poskytnout dokumentaci, která slouží jako doklad o vlastnictví nemovitosti. Pokud dlužník není schopen splácet dluh, může věřitel nemovitost dražit, aby získal zpět náklady na hypotéku.

2. Podnikatelský plán

Obchodní plán poskytuje věřiteli důležité informace o podnikání dlužníka nebo konkrétních projektech, které dlužník plánuje pomocí úvěru provést. Některé z informací, které úvěroví profesionálové zohledňují v obchodním plánu, mohou zahrnovat marketingovou strategii, finanční prognózu, manažerský tým a jejich zkušenosti v oboru, jakož i aktuální fungování podniku.

Obchodní plán by měl poskytovat informace o tom, jak obchodní plány provádějí projekt, strategie a metody, které použije k dosažení cílů. Úvěroví profesionálové mohou zkontrolovat podnikatelský plán a určit životaschopnost projektu, který má být financován, a posoudit úroveň rizika spojeného s půjčováním dlužníkovi.

Pokud je analytik přesvědčen, že projekt je životaschopný a že společnost má schopnost splácet dluh včas, vydá doporučení úvěrové komisi.

3. Směnky

Školení dokumentace komerčních půjček poskytuje úvěrovým profesionálům lepší pochopení toho, jak směnky fungují a proč jsou potřebné. Účastníci školení se naučí rozlišovat mezi směnkou a smlouvou o půjčce Smlouva o komerčním zapůjčení Smlouva o komerčním půjčce označuje dohodu mezi dlužníkem a věřitelem, pokud je půjčka určena pro obchodní účely. Pokaždé, když je vypůjčeno značné množství peněz, musí jednotlivec nebo organizace uzavřít smlouvu o půjčce. Věřitel poskytuje peníze, pokud dlužník souhlasí se všemi podmínkami půjčky. Směnka je písemný příslib podepsaný dlužníkem, který slibuje, že věřiteli zaplatí dohodnutou částku peněz k určitému datu nebo na vyžádání.

Většina věřitelů může vyžadovat, aby dlužník před schválením žádosti o půjčku poskytl směnku, protože směnka funguje jako likvidní aktivum, které může věřitel převést nebo prodat agentuře pro vymáhání pohledávek. Školení vybavuje úvěrové profesionály dovednostmi potřebnými k ověření, zda je směnka pravá a zda obsahuje všechny podstatné náležitosti potřebné k tomu, aby se z ní stal právní dokument.

4. Obchodní splátkové kalendáře

Školení dokumentace půjček také vybaví úvěrové profesionály znalostmi splátkových kalendářů a způsobu jejich hodnocení. Plány dluhů poskytují informace o výši dluhu, který účetní jednotka aktuálně drží, a o tom, jak je plánuje splácet. Rozpis dluhů může také poskytnout informace o tom, jak společnost vypořádává své stávající závazky a jak je schopna zvládnout další závazky.

Nepravidelné nebo zmeškané platby dluhu často vytvářejí negativní obraz o úvěruschopnosti dlužníka a věřitel bude příliš riskovat, že půjčí takovému subjektu. Výuka úvěrových odborníků, jak funguje plán komerčního dluhu, může společnosti pomoci identifikovat úvěrová rizika předem, než aplikace přejde do fáze schválení.

5. Účel půjčky

Úvěroví profesionálové jsou povinni vyhodnotit účel půjčky, aby zjistili její životaschopnost a zda je požadovaný úvěr dostatečný k financování projektu až do jeho dokončení. Dlužník je povinen zveřejnit, jak bude půjčka použita, a poskytnout nabídku částky potřebné k financování projektu.

Například pokud má dlužník v úmyslu použít půjčku k financování pořízení vybavení, musí věřiteli poskytnout kalkulaci nákladů na vybavení, instalačních nákladů a nákladů na údržbu po dobu trvání půjčky.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Úvěrové podmínky Úvěrové podmínky Úvěrové podmínky představují podmínky, které používají věřitelé, jako jsou banky, během procesu hloubkové kontroly pro půjčování kapitálu potenciálním dlužníkům. V jiných
  • Neziskový obchodní plán Neziskový obchodní plán Neziskový podnikatelský plán je jednoduše cestovní mapu neziskové organizace, která nastiňuje její cíle a cíle, jak může dosáhnout stanoveného účelu
  • Kvalita kolaterálu Kvalita kolaterálu Kvalita kolaterálu souvisí s celkovým stavem určitého aktiva, které chce společnost nebo jednotlivec dát jako kolaterál při půjčování finančních prostředků
  • Malé a střední podniky Malé a střední podniky Malé a střední podniky jsou po celém světě definovány odlišně. Země, ve které společnost působí, poskytuje

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found