Skvělé odpovědi na 10 nejdůležitějších dotazů na rozhovor!

Pokud jde o zodpovězení běžných otázek při pohovoru, příprava Rozhovorů Eso na váš další pohovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičování eska na pohovoru jsou tím rozdílem a jasně oddělují dobré a špatné kandidáty. Tato příručka vám pomůže připravit se na nadcházející pohovor tím, že vás umístí na místo tazatele (náborového manažera) a pomůže vám vidět věci z jejich perspektivy.

Běžné otázky týkající se rozhovorů

Poté, co si v této příručce přečtete všechny běžné otázky a odpovědi na pohovory, zapište si vlastní odpovědi a procvičte si je nahlas. Poté požádejte přátele a rodinu, aby vám položili otázky, abyste si mohli nacvičit opakování odpovědí.

Pokud chcete svou přípravu posunout na vyšší úroveň, zvažte nahrávání pomocí telefonu nebo webové kamery, abyste viděli řeč svého těla a mimiku při odpovídání na běžné otázky při pohovoru.

Hodně štěstí!

Top 10 běžných dotazů na pohovor

Zde je seznam 10 nejdůležitějších otázek týkajících se pohovoru (bez ohledu na konkrétní odvětví).

# 1 Prosím, projděte mě svým životopisem

To je velmi časté u otázek při prvním pohovoru. Klíčem je vyprávět příběh, který vysvětluje, jak jste se dostali tam, kde jste dnes, a proč je pro vás logickým dalším krokem převzít tuto roli. Je důležité vysvětlit vaši kariéru způsobem, který je zajímavý, soudržný a ukazuje pokrok. Vyvarujte se dlouhého nesourodého příběhu s příliš mnoha podrobnostmi, ale neříkejte jen nad věcmi. Je důležité dosáhnout správné rovnováhy. V závislosti na typu role, o kterou se ucházíte, budete muset upravit styl a přístup (např. Administrativa vs. management Firemní struktura Firemní struktura se týká organizace různých oddělení nebo obchodních jednotek ve společnosti. V závislosti na společnosti cíle a průmysl).

Pohled vedoucího náboru: Má pro vás smysl být v této roli a jak jste kvalifikovaní?

# 2 Proč jste se ucházeli o tuto roli? Co tě vzrušovalo?

Některá verze této otázky bude téměř zaručeně položena a je to jedna z mála otázek na pohovoru, které vás mohou okamžitě vyloučit, pokud nebudou zodpovězeny dobře. Je překvapivé, kolik lidí řekne něco jako „Jen potřebuji práci“ nebo „Nakonec se chci vrátit do školy a být právníkem, ale do té doby by to bylo v pořádku.“ I když je upřímnost pravděpodobně oceněna, tyto typy odpovědí vás pravděpodobně diskvalifikují. Musíte tazateli ukázat, že rozumíte tomu, co práce zahrnuje, a že vás některé její aspekty vzrušují a odpovídají vašim dovednostem a zkušenostem.

Pohled vedoucího náboru: Víte, co ta práce obnáší a rádi byste ji dělali?

# 3 Jaké jsou vaše povinnosti ve vaší současné pozici?

Nyní se tazatel hlouběji věnuje vašim profesionálním zkušenostem a chce vědět, v čem jste dobří a jak dobře se tyto dovednosti mohou promítnout do zaměstnání, které se snažíte získat. Využijte tuto příležitost a zvýrazněte své dovednosti konkrétními příklady. Místo toho, abyste řekli, že vám je dobře s lidmi, uveďte opravdu konkrétní příklady, které ukazují, jak skvěle s lidmi jednáte.

Pohled vedoucího náboru: Co ve své současné práci vlastně děláte a znamená to pro tuto práci?

# 4 Co vás motivuje?

Tato jedna z otevřenějších otázek k pohovoru, protože vám ve skutečnosti neposkytne žádné jasné pokyny, jakým směrem se vydat. Klíčem k dobré odpovědi je vědět, jaké osobnostní rysy práce vyžaduje, a sladit je s vašimi osobními motivacemi. Například, když řeknete, že získáte uspokojení a energii z pomoci lidem, bude to mít smysl v pozici zákaznického servisu. Vysvětlení, že řešení složitých problémů vám přináší radost, je skvělé pro softwarového inženýra nebo finančního analytika Popis práce finančního analytika Popis pracovní pozice finančního analytika níže poskytuje typický příklad všech dovedností, vzdělání a zkušeností potřebných k získání pozice analytika v banka, instituce nebo společnost. Provádějte finanční prognózy, vykazování a sledování provozních metrik, analyzujte finanční data, vytvářejte pozice finančních modelů.

Pohled vedoucího náboru: Máte vhodný typ osobnosti pro tuto práci?

# 5 Jaké jsou vaše největší silné stránky?

Na tuto otázku je snadné odpovědět, nezapomeňte však zmínit silné stránky, které jsou relevantní. Vždy také používejte konkrétní příklady jako: „Jsem skvělý při řešení problémů s IT a minulý týden jsem pomohl vyřešit lístek, který nikdo jiný v našem týmu nedokázal opravit (a popište skutečné řešení).“

Pohled vedoucího náboru: Opravdu máte dovednosti, které pro tuto pozici potřebujeme?

# 6 Co je jednou z vašich největších slabin?

Tato otázka, na rozdíl od výše uvedené, patří mezi těžší odpovědi na otázky z pohovoru. Musíte jít po tenké hranici mezi pouhým vydáním komplimentu (např. „Jsem příliš perfekcionista“) a tím, že řeknete něco, co je naprosto zlomené, například „Někdy se na zákazníky naštvám, když kladou hloupé otázky“ ). V dalších finančních příručkách jsme diskutovali o pojmu slabost mluvení na veřejnosti Slabost mluvení na veřejnosti Odpověď „slabost mluvení na veřejnosti“ je skvělý způsob, jak obejít otázku „jaká je vaše největší slabost?“. Pokud pro tuto práci není řeč na veřejnosti nutná, pak je to bezpečná odpověď, protože to ve skutečnosti neovlivní váš pracovní výkon, a přesto je to pro většinu lidí velmi častá a relativní slabost. Tato příručka jako něco, na co velmi bezpečná odpověď zde.

Pohled vedoucího náboru: Může kandidát přijít s něčím, co je bystré, aniž by pro nás představoval zásadní problém?

# 7 Jaká jsou vaše očekávání odškodnění? Nebo kolik v současné době vyděláváte?

Toto je další z náročných otázek pro pohovory pro jakoukoli pozici v jakémkoli odvětví. Pokud se vás zeptáte „kolik v současné době vyděláváte“, máte menší volnost a měli byste být vždy pravdiví. Pokud nejste spokojeni se svým aktuálním stavem odškodnění, co v současné době děláte, ale dodáte, že se domníváte, že na základě vašeho průzkumu je trh pod úrovní trhu. Pokud se vás zeptá, jaká jsou vaše očekávání, zkuste ukázat svou průměrnou pozici na průměrné hodnoty v oboru nebo jiné datové body.

Pohled vedoucího náboru: Chcete víc, než můžeme nabídnout? Kolik vám musíme zaplatit, abychom vám udělali radost?

# 8 Proč bychom vás měli najmout?

To by mělo být zodpovězeno jako souhrn hlavních bodů, které jste dosud uvedli. Přepracujte to, o čem si myslíte, že jsou požadavky na práci, a poté prokažte, že máte dovednosti a správnou osobnost. Je důležité ukázat nadšení a přesvědčení, že jste opravdu nejlepší kandidát (i když nevíte, kdo jsou ti ostatní).

Pohled vedoucího náboru: Můžete mě přesvědčit, abych vás najal?

# 9 Co rád děláte mimo práci?

To je čistá osobnost vhodná otázka. Tazatel se snaží zjistit, zda se s nimi můžete spojit sdílením něčeho osobního o sobě. Neexistují žádné jednoznačné správné nebo nesprávné odpovědi. Klíčem je být upřímný a prokázat, že vás zajímá něco jiného než práce.

Pohled vedoucího náboru: Mohu s vámi nějak souviset?

# 10 Máte nějaké dotazy týkající se naší společnosti nebo zaměstnání?

To obvykle signalizuje konec otázek na pohovor a obrátí stůl na vás. Nikdy neříkejte: „Ne, nemám žádné otázky“, pokud jste se již nerozhodli, že práci nechcete. Mezi dobré příklady otázek patří: Jaké jsou další kroky? Co se vám líbí na práci v této společnosti? Jakým výzvám čelí společnost? Popište prosím firemní kulturu podrobněji. Proč jste zveřejnili tuto pozici / proč si najímáte tuto roli? Jaké jsou možnosti kariérního rozvoje?

Pohled vedoucího náboru: Jste zvědaví, vášniví a máte skutečný zájem o tuto práci?

Přečtěte si seznam otázek Finance, které se zeptáte tazatele Otázky, zeptejte se tazatele V rozhovoru je důležité umět klást tazateli kromě dobrých odpovědí i dobré otázky. Tazatel se obvykle na konci pohovoru zeptá kandidáta, pokud má na ně nějaké otázky. Tato příručka se bude zabývat příklady dobrých otázek, na které se tazatele můžete zeptat.

Skvělé odpovědi - 10 nejdůležitějších otázek při pohovoru

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce, který vám pomůže připravit se na nejdůležitější a nejčastější dotazy k pohovoru.

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) TM FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari, vytvořené za účelem transformace kohokoli na špičkového finančního analytika. K dalšímu učení a rozvoji vaší kariéry budou užitečné tyto další zdroje:

  • Osobní značka Osobní značka Naše osobní značka je to, co lidé považují za naši identitu, za koho nás vidí a jaké vlastnosti a věci si s námi spojují. Odhaluje, kdo jsme, co nabízíme a co si vážíme. Když pracujeme ve společnosti, naši kolegové o nás vytvářejí vnímání na základě toho, jak se jim prezentujeme.
  • Mezilidské dovednosti Mezilidské dovednosti Mezilidské dovednosti jsou dovednosti potřebné k efektivní komunikaci, interakci a práci s jednotlivci a skupinami. Lidé s dobrými mezilidskými dovednostmi jsou silnými verbálními i neverbálními komunikátory a jsou často považováni za „dobré s lidmi“.
  • Poslechové dovednosti Poslechové dovednosti Efektivní poslechové dovednosti znamenají schopnost projevit zájem o diskutované téma a porozumět poskytnutým informacím. V dnešní společnosti je schopnost efektivně komunikovat stále důležitější.
  • Tipy na pohovor - Jak dobře pohovořit Tipy na pohovor - Jak dobře pohovořit Tato příručka vám poskytne seznam top 10 tipů na pohovor, založený na desetiletích zkušeností z přímého působení finančního týmu, který provádí pohovory se stovkami kandidátů. Ať už jste v rané, střední nebo pozdní kariéře, rozhovory mohou být vždy nervózní. Naštěstí být dobře připraven

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found