C Corp vs S Corp - přehled, charakteristiky, rozdíly

Potenciální nebo stávající vlastníci firem často čelí volbě nastavení buď jako C Corp vs S Corp při zahájení nového podnikání nebo při změně své obchodní struktury. Pro vedení každého určují obchodní cíle především to, zda se začlení jako C Corp vs S Corp.

C Corp vs S Corp

Oba formáty společností se řídí podobnými ustanoveními týkajícími se vlastnictví a tvorby kapitálu. Jedná se o samostatné právní subjekty, které poskytují omezenou odpovědnost vlastníkům. Na hlavní rozhodnutí dohlíží představenstvo Představenstvo Představenstvo je v podstatě skupina lidí, kteří jsou voleni, aby zastupovali akcionáře. Každá veřejná obchodní společnost je ze zákona povinna instalovat představenstvo; neziskové organizace a mnoho soukromých společností - i když se to nevyžaduje - také zřizují správní radu. , kteří zastupují zájmy akcionářů, zatímco každodenní operace řídí výkonný pracovník. Rozlišovací znaky mezi C Corp vs S Corp se vztahují k zdanění a flexibilitě vlastnictví.

Souhrn:

  • C Corporation je výchozí označení poskytované nově založené společnosti.
  • Společnost se může kdykoli rozhodnout převést na společnost S Corporation, pokud obdrží souhlas všech svých akcionářů se žádostí o status S.
  • Oba formáty se řídí podobnými ustanoveními týkajícími se vlastnictví a vytváření kapitálu. Rozlišovací znaky mezi těmito dvěma formáty souvisejí s daní a flexibilitou vlastnictví.

Co jsou korporace?

Podnikání lze založit v několika formách, jako je například společnost s ručením omezeným (LLP), společnost nebo společnost s ručením omezeným (LLC). Společnost je podle definice typ obchodní struktury vytvořené podáním dokumentu s názvem „Stanovy společnosti Články společnosti Články společnosti jsou soubor formálních dokumentů, které prokazují existenci společnosti ve Spojených státech a Kanadě. Aby byl obchod “se státem. Jakmile je společnost založena podle státního práva, stává se samostatnou právnickou osobou a její vlastníci mají omezenou odpovědnost za dluhy společností.

Podniky musí dodržovat řadu procedurálních pravidel, jako je vyplácení ročních poplatků, podávání ročních výnosů, vydávání akcií, každoroční pořádání valných hromad a schůzí akcionářů a vedení zápisů z těchto schůzek. Nedodržení pravidel týkajících se fungování společnosti podle práva obchodních společností USA může vést k zániku společnosti nebo osobní neomezené odpovědnosti za její majitele.

C Corporation je výchozí označení poskytované nově založené společnosti. Jakákoli společnost se může kdykoli rozhodnout převést na společnost S Corporation, pokud obdrží souhlas všech jejích akcionářů se žádostí o status S. Ustanovení o přidělení statusu S společnostem jsou vyjmenována v podkapitole S kapitoly 1 Internal Revenue Code, odkud pochází i pojem S Corporation.

C Corp vs S Corp - Daně

Tradiční společnost C Corporation je považována americkým Internal Revenue Services (IRS) za samostatný právní subjekt. Podniku je za dosažené zisky účtována daň z příjmu právnických osob. Akcionáři jsou povinni platit daň z příjmu fyzických osob z příjmů dosažených společností, tj. Zisků získaných ve formě dividend. Tato praxe se často nazývá „dvojí zdanění“. Některé okrajové výhody poskytované pro blahobyt zaměstnanců, jako je zdravotní péče a životní pojištění, jsou odečitatelné od zisků společností, což pomáhá snížit daňové zatížení společnosti.

Naopak společnost S nedostává poplatky na úrovni společnosti. Všechny zisky nashromážděné v podniku se připisují vlastníkům, kterým se poté účtuje daň z příjmu fyzických osob. Připomíná to model živnostenského podnikání nebo partnerství. Korporace S není oprávněna odečíst náklady na nabízené okrajové výhody, což znamená, že se přidávají k zdanitelnému příjmu. Zdanitelný příjem Zdanitelný příjem se vztahuje na náhradu jakékoli fyzické nebo podnikající osoby, která se používá k určení daňové povinnosti. Celková výše příjmu nebo hrubý příjem se používá jako základ pro výpočet toho, kolik jednotlivec nebo organizace dluží vládě za konkrétní zdaňovací období. všech akcionářů, kteří mají více než 2% akcií.

C Corp vs S Corp - flexibilita vlastnictví

Společnost S nesmí sestávat z více než 100 akcionářů. Aby byl způsobilý k vlastnictví, musí být fyzická osoba, která je držitelem amerického pasu, nebo musí mít bydliště v USA. To znamená, že umělé subjekty, jako jsou trusty a jiné korporace, nemají nárok na vlastnictví akcií v takové společnosti. Každý akcionář má stejná hlasovací práva, protože k distribuci je povolena pouze jedna třída akcií.

Určité typy podnikatelských subjektů, jako jsou banky a pojišťovny, nesmějí mít status S. Korporace C mají naopak povoleno uvádět neomezený počet akcionářů. Hlasovací práva akcionářů lze rozdělit, aby bylo možné implementovat různé struktury sdílení zisku. Takový model je vhodný pro společnosti, které se snaží získat kapitál prostřednictvím komplexních nástrojů, jako jsou počáteční veřejné nabídky (IPO) Initial Public Offering (IPO) Initial Public Offering (IPO) je první prodej akcií vydaných společností veřejnosti. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, co je to IPO.

C Corp vs S Corp - škála operací

Označení S je vhodnější pro menší nebo nové firmy, které chtějí uniknout efektu dvojího zdanění využívaného strukturou C Corp. Většina nových firem očekává, že v prvních letech budou hospodařit se ztrátami. Struktura S je zvláště výhodná, protože umožňuje vlastníkům kompenzovat své příjmy z jiných zdrojů pomocí výše zmíněných ztrát, čímž se snižuje jejich celková daňová povinnost.

Některé státy neuznávají status S a převedené společnosti, i když jsou uznány podle federálních zákonů, mohou být stále zdaňovány podle struktury statusu C. Před střídáním obchodních struktur musí být proveden důkladný průzkum regionální legislativy.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Firemní struktura Firemní struktura Firemní struktura označuje organizaci různých oddělení nebo obchodních jednotek v rámci společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví
  • Proces IPO Proces IPO Proces IPO je místo, kde soukromá společnost poprvé vydává veřejnosti nové nebo existující cenné papíry. 5 kroků podrobně diskutovaných
  • Společnost s ručením omezeným (LLC) Společnost s ručením omezeným (LLC) Společnost s ručením omezeným (LLC) je obchodní struktura pro soukromé společnosti ve Spojených státech, která kombinuje aspekty partnerství a corp
  • Zainteresovaná strana vs akcionář Zainteresovaná strana vs. akcionář Termíny „stakeholder“ a „shareholder“ se v obchodním prostředí často používají zaměnitelně. Podíváme-li se blíže na význam stakeholder vs. akcionář, existují klíčové rozdíly v použití. Akcionář je obecně akcionářem společnosti, zatímco akcionář nemusí být nutně akcionářem.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found