Annuitant - Přehled, typy, ocenění a příklad

Důchodce je subjekt, který má nárok na řadu plateb na intervalovém základě. Důchodci jsou často investoři nebo důchodci, kteří dostávají výplaty důchodů.

Annuitant

Pojišťovny Life and Health Insurance Life and Health Insurance (L&H) jsou společnosti, které poskytují krytí rizika ztráty života a léčebných výloh způsobených nemocí nebo úrazy. Zákazník - kupující pojistné smlouvy - platí pojistné za krytí. využívat strukturu anuitních plateb k pravidelnému poskytování příjmů. Anuity často začínají paušální výplatou důchodce a smluvně vázanými peněžními toky za uvedené období.

souhrn

  • Důchodce je subjekt, který má nárok na sérii plateb na intervalovém základě.
  • Pevné anuity, variabilní anuity, doživotní anuity a anuity s pevným indexem jsou čtyři běžné typy anuit.
  • Platby, úrokové sazby Úroková sazba Úroková sazba se týká částky účtované věřitelem dlužníkovi za jakoukoli formu zadaného dluhu, obecně vyjádřenou jako procento jistiny. a délka času jsou všechny hlavní faktory při hodnocení peněžního toku anuity.

Druhy důchodů

Annuitant - typy anuit

1. Pevné anuity

Jedná se o anuity, které poskytují pevné platby. Zvýšené zabezpečení poskytované pevnými platbami vede k nižší míře návratnosti. Tento typ anuity se běžně používá v platebních plánech. Několik veřejně obchodovaných cenných papírů nabízí fixní anuity.

2. Variabilní anuity

Variabilní anuity umožňují důchodci vybrat si portfolio investic, které vyplácí příjem. Příjem se týká peněz, které vydělal jednotlivec za poskytnutí služby nebo jako směnu za poskytnutí produktu. Příjem získaný jednotlivcem se používá k financování jeho každodenních výdajů a investic fondu. Mezi nejběžnější typy příjmů patří platy, výnosy ze samostatné výdělečné činnosti, provize a bonusy. v souladu s výkonem portfolia. Vzhledem k tomu, že příjem není zaručen, vyžadují důchodci vzhledem k riziku větší kompenzaci. Toto zvýšení rizika může vést k tomu, že anuita neprodukuje předvídatelný soubor peněžních toků.

Programy s definovaným příspěvkem jsou typem penzijního plánu, který definuje, kolik do něj zaměstnavatel přispívá, ale nezaručuje pevnou částku platby. Toto je běžný praktický příklad variabilní anuity.

3. Doživotní důchody

Doživotní anuity poskytují důchodcům fixní platby až do jejich smrti. Plány definovaných dávek, kde zaměstnavatelé slibují, že budou důchodcům vyplácet pevnou částku každé funkční období, jsou doživotní anuitou. Pojistní matematici Pojistný matematik Pojistný matematik v podstatě funguje jako páteř finančního zabezpečení pro pojišťovací a zajišťovací společnosti, nadnárodní korporace a finanční plánovače. Primárním úkolem pojistného matematika je analyzovat riziko a náklady spojené s riziky a nejistotou. jsou odpovědní za stanovení výše této výhody a vypočítají rozpětí této investice na základě předpokládané pojistně-matematické životnosti anuity.

4. Opravené anuity indexu

U anuity s pevným indexem se platby vyplácené důchodcům liší v závislosti na výkonnosti indexového fondu, jako je index Dow Jones nebo S&P 500. Je to velmi podobné variabilní anuitě a lze ji obdobně použít v penzijním plánu s definovaným příspěvkem.

Věta o obecné anuitě

Annuitant - obecná anuitní věta

Kde:

  • PMT: Způsob platby
  • i: Diskontní sazba
  • n: Počet plateb

Faktory ovlivňující ocenění anuity

1. Platby

Platby v anuitě jsou smluvní peněžní toky přislíbené v anuitě. Platby se mohou lišit, pokud jde o načasování a částku, v závislosti na anuitním produktu drženém anuitantem.

Například variabilní anuity poskytují peněžní toky, které se liší podle úspěšnosti podkladové investice. Proto se peněžní toky mezi jednotlivými termíny liší. Naopak plány definovaných dávek pro důchodce přicházejí se specifickým peněžním tokem - smluvně vyplácenými důchody vyplácenými důchodci.

2. Diskontní sazba

Diskontní sazba je sazba, při které jsou diskontovány budoucí peněžní toky. Čím vyšší diskontní sazba je použita, tím nižší je současná hodnota anuity. Diskontní sazba je obecně bezriziková míra návratnosti. Bezriziková sazba často vychází z výnosů amerických dluhopisů.

3. Počet období

Počet období udává počet zbývajících smluvních plateb. Čím dále v budoucnosti budou přijímány peněžní toky, tím méně to dnes bude mít hodnotu.

Ocenění anuit

1. Splatná anuita

V případě splatné anuity se platby provádějí na začátku každého období. Obecně platí, že důchodci, kteří uzavřou smlouvu o anuitě, jsou jednotlivci, kteří okamžitě potřebují příliv hotovosti.

2. Obyčejná anuita

V běžné anuitě se platby provádějí na konci každého období. Produkty anuit jsou atraktivní, protože využívají výhod plynoucích z odložení daně.

Anuita - příklad

Zvažte technologickou společnost, která nedávno získala licenci na poskytování softwaru velké korporaci. Obě společnosti se dohodly, že velká společnost zaplatí technologické společnosti každý rok po dobu šesti let 100 milionů dolarů.

Dnes je 1. ledna 2018 a platby se provádějí na konci každého roku. Převládající úrokové sazby v ekonomice jsou 10%.

Za předpokladu:

  • Obyčejná anuita
  • Sleva: 10%
  • Počet období: 6
  • Peněžní tok: 100 milionů $

Anuita - příklad

Jak jsou anuitanti zdaněni?

Poměr vyloučení se týká části výnosu investice, která není zdaněna. Jedná se o procento z celkové výplaty, které se rovná počáteční investici. To znamená, že počáteční jistina se vrací do důchodu bez daně a daně se platí ze zisků z investice. Anuity jsou plně zdaněny v období, kdy důchodce přežije svou průměrnou délku života pojistného matematika.

Anuity mohou růst s odložením daně, z čehož vyplývá, že příjmy nejsou zdaněny, dokud nebudou vyplaceny. To umožňuje růst investice, aniž by byla snížena o platby daní.

Pokud si koupíte anuitu s dolary před zdaněním, platby z anuity jsou plně zdanitelné jako příjem. Pokud si tedy koupíte anuitu za dolary před zdaněním, poměr vyloučení neexistuje. Pokud si koupíte anuitu s příjmem po zdanění, daně musí být placeny striktně ze zisku. V tomto scénáři bude poměr vyloučení hlavní.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Indexové fondy Indexové fondy Indexové fondy jsou podílové fondy nebo fondy obchodované na burze (ETF), které jsou určeny ke sledování výkonnosti tržního indexu. Aktuálně dostupné indexové fondy sledují různé tržní indexy, včetně indexů S&P 500, Russell 2000 a FTSE 100.
  • Splatná anuita Splatná anuita Splatnost anuity se týká řady stejných plateb provedených ve stejném intervalu na začátku každého období. Období mohou být měsíční, čtvrtletní,
  • Penzijní fond Penzijní fond Penzijní fond je fond, který akumuluje kapitál, který se vyplácí jako důchod pro zaměstnance, když odejdou do důchodu na konci své kariéry.
  • Daňově odečitatelné Daňově odečitatelné Daňově uznatelným nákladem je jakýkoli náklad, který je považován za „běžný, nezbytný a přiměřený“ a který pomáhá podniku generovat příjem. Obvykle se odečítá z příjmů společnosti před zdaněním.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found