Změna hodnoty - přehled, příklad a dopad na ceny akcií

Změna hodnoty se týká změny ceny akcií, která odpovídá počtu všech nevyřízených akcií vydaných a aktuálně držených investory. Denní změna poptávky a nabídky Nabídka a poptávka Zákony nabídky a poptávky jsou mikroekonomické koncepty, které uvádějí, že na efektivních trzích se množství dodávaného zboží a požadované množství tohoto zboží navzájem rovná. Cena tohoto zboží je také určena bodem, ve kterém jsou nabídka a poptávka stejné. ovlivňuje denní změny akcií držených investory a lze je pravidelně upravovat, aby šly ruku v ruce se změnami.

Změna hodnoty

Primárním cílem změny hodnoty je umožnit stejné vážení akcií, které patří do konkrétní kategorie. Rovněž ilustruje kroky, které je třeba dodržet při výpočtu metriky použité k porovnání a hodnocení investičních nástrojů zohledněním nevyrovnaného stavu.

Zde nesplacené akcie Nesplacené akcie Nesplacené akcie představují počet akcií společnosti, s nimiž se obchoduje na sekundárním trhu, a proto jsou k dispozici investorům. Nevyřízené akcie zahrnují všechny omezené akcie držené úředníky a zasvěcenými osobami společnosti (vedoucí zaměstnanci), stejně jako podíl na kapitálu vlastněný institucionálními investory nezahrnují žádné reinvestované akcie. Celková částka akcií v držení investorů se dále používá k odhadu peněžního toku na akcii a výnosu na akcii. Investoři pak mohou použít tyto metriky k odvození informací o zisku na akcii.

souhrn

  • Změna hodnoty se týká upravené ceny akcií, aby odrážely nesplacené akcie, které aktuálně drží investoři.
  • Změna hodnoty hraje důležitou roli při vyrovnávání rozdílu v cenách akcií, aby investoři mohli aktivně získávat a obchodovat s akciemi.
  • Mezi hlavní faktory, které ovlivňují změnu hodnoty, patří násobky ocenění a základny výdělků.

Příklad změny hodnoty

ABC Limited vlastní na trhu 200 000 akcií. Vedení se rozhodlo vydat dalších 200 000 akcií, čímž se zdvojnásobil počet zbývajících akcií na veřejném trhu.

Ve výsledku vedení souhlasí s provedením změny hodnoty tak, aby odrážela významnou změnu v počtu akcií v oběhu. Při provádění úpravy vedení zváží počet akcií, které byly vydány a jsou v rukou investorů.

Úpravou ceny za akcii lze rovnoměrně zvážit třídu akcií ve skupině.

Dopad změny hodnoty na cenu akcie

Většina investorů přijímá strategii aktivního získávání a obchodování s tržními portfolii, spíše než nákupu a držení akcií. Aktivní obchodování se promítá do pohybu cen akcií ovlivněných rozhodováním o nákupu a prodeji.

Společnost může použít změnu hodnoty jako způsob destabilizace cen akcií, což z dlouhodobého hlediska může vést k cenové volatilitě. Níže jsou uvedeny dva argumenty k ospravedlnění jevu:

1. Ve srovnání s individuální poptávkou mají výkyvy podílu společnosti na trhu poměrně vysoký účinek na ceny akcií. Vysvětluje to dále skutečnost, že instituce s většími držbami akcií vidí větší objemy obchodů.

2. Společnosti zakládají své strategie na základech, přístupu, který se připisuje výzvám finančního řízení. Například obvykle trvá déle, než se po zapojení do protikladné investice vyplatí levné a vysoké akcie na trhu.

Akcie také mohou mít špatný výkon ve srovnání s jinými standardními benchmarky. Volba často staví manažery do rizik na vysoké úrovni a finanční manažeři se mohou rozhodnout přijmout krátkodobé techniky založené na technických analýzách Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je formou oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenové akce. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu. .

Změna hodnoty je jednou z běžných strategií destabilizace krátkodobých investic do akcií. Předpokladem je prodej poražených a nákup vítězů. Hnací silou této formy obchodu je představa, že trendy jsou kontinuální.

Z pohledu finančních manažerů změna hodnoty odstraňuje z portfolia „rozpaky“ ve prospěch investorů. I když změna hodnoty nemusí být nutně destabilizující technikou, může potenciálně přiblížit ceny akcií základům.

Další neutrální pohled na změnu hodnoty neumožňuje investice se zpětnou vazbou ani nedestabilizuje ceny akcií. Místo toho je heterogenní v tom, že jej lze použít nejen na ceny akcií, ale i na různé ceny akcií.

V takovém případě změna hodnoty vyrovná rozdíly zjištěné v každém portfoliu. Četné obchodní přístupy však poukazují na pravděpodobnost, že společnost uvidí agregovanou nadměrnou poptávku, která se blíží nule, aby udržovala rovnováhu cen akcií.

Příčiny kolísání cen akcií

Klíčové tržní síly jsou hlavními příčinami kolísání cen akcií. Nabídka prodejce a poptávka kupujícího určují ceny akcií, které se pohybují nahoru, když lidé chtějí koupit více akcií, než chtějí prodat.

Naopak ceny akcií klesají, když je počet lidí, kteří chtějí akcie prodat, větší než těch, kteří jsou ochotni koupit. Investoři mají lepší pozici pro hodnocení hodnoty svých investic na základě cenových pohybů.

Je důležité si uvědomit, že cena akcií se nerovná hodnotě společnosti, ale její tržní kapitalizace. Tržní kapitalizace. Tržní kapitalizace (Market Cap) je nejnovější tržní hodnotou nesplacených akcií společnosti. Market Cap se rovná aktuální ceně akcií vynásobené počtem akcií v oběhu. Investiční komunita často používá hodnotu tržní kapitalizace k hodnocení společností. To se vypočítá z počtu nevyřízených akcií vynásobených cenou akcií společnosti.

Další složitost spočívá v tom, že - kromě zobrazení očekávaného budoucího růstu společnosti - lze cenu akcií v daném okamžiku použít k určení aktuální hodnoty společnosti.

Příjmy společnosti také ovlivňují hodnotu společnosti. Výdělky jsou odvozeny ze zisku společnosti v průběhu času, který určuje její schopnost pokrýt provozní náklady.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Zisk na akcii (EPS) Zisk na akcii (EPS) Zisk na akcii (EPS) je klíčovou metrikou používanou k určení podílu běžného akcionáře na zisku společnosti. EPS měří zisk každé společné akcie
  • Akciová opce Akciová opce Akciová opce je smlouva mezi dvěma stranami, která dává kupujícímu právo koupit nebo prodat podkladové akcie za předem stanovenou cenu a ve stanoveném časovém období. Prodejci opce na akcie se říká zapisovatel opce, kde se prodávajícímu vyplácí prémie ze smlouvy zakoupené kupujícím opce na akcie.
  • Cenově vážený index Cenově vážený index Cenově vážený index je druh indexu akciového trhu, ve kterém je každá složka indexu vážena podle aktuální ceny akcií. V cenově vážených indexech mají společnosti s vysokou cenou akcií větší váhu než společnosti s nízkou cenou akcií.
  • Čistá změna Čistá změna Čistá změna je rozdíl mezi závěrečnou cenou předchozího obchodovacího období a závěrečnou cenou aktuálního obchodovacího období pro finanční

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found