Syntetický dlouhý majetek - přehled, syntetické pozice, výhody

Syntetické dlouhé aktivum, které se někdy označuje jako syntetická dlouhá populace, je strategií pro obchodování s opcemi, která je navržena tak, aby napodobovala dlouhou pozici akcií. Obchodníci vytvářejí syntetické dlouhé aktivum tím, že nakupují at-the-money (ATM) hovory a poté prodávají ekvivalentní počet ATM putů se stejným datem vypršení platnosti.

Syntetický dlouhý majetek

Syntetická dlouhá aktiva přicházejí s neomezeným množstvím rizika; nabízejí však také neomezený potenciální zisk. Syntetická dlouhá pozice aktiv je nákladově efektivnější způsob obchodování, aniž by byl vázán veškerý investiční kapitál potřebný k přímému nákupu ekvivalentního počtu akcií podkladové akcie. Lze jej vytvořit s velmi malým množstvím kapitálu, protože cena kupní opce Call opce Call opce, běžně označovaná jako „call“, je formou smlouvy o derivátech, která dává kupujícímu opční právo právo, ale nikoli povinnost, koupit akcie nebo jiné finanční nástroje za konkrétní cenu - realizační cenu opce - ve stanoveném časovém rámci. je alespoň částečně kompenzováno penězi získanými za prodej prodejních opcí.

Souhrn:

  • Syntetické pozice (které zahrnují syntetická dlouhá aktiva) se vytvářejí pomocí kombinace finančních nástrojů - obvykle opcí - k zrcadlení stejné investice jako podkladové aktivum.
  • Obchodníci vytvářejí syntetické pozice na dlouhých aktivech nakupováním hovorů za peníze a následným prodejem stejného počtu kurzů za peníze; hovory i puty by měly mít stejné datum vypršení platnosti.
  • Stejně jako dlouhá pozice akcií mají syntetická dlouhá aktiva neomezený potenciál zisku nebo ztráty (rizika).

Syntetické pozice

Pro lepší pochopení syntetického dlouhého aktiva je nejprve důležité porozumět syntetickým pozicím.

Syntetické pozice se vytvářejí pomocí více finančních nástrojů namísto jednoho, jiného finančního nástroje nebo aktiva. Děje se to obvykle nákupem nebo prodejem derivátů podkladových finančních nástrojů, jako jsou opce Opce: Hovory a výplaty Opce je forma derivátové smlouvy, která dává držiteli právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum určité datum (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (realizační cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze uplatnit kdykoli. Když se kombinuje více nástrojů, vytvoří se syntetická pozice, která v podstatě napodobuje hodnotu podkladového aktiva. Syntetické pozice se nejčastěji vytvářejí pro investice na akciovém trhu (akcie).

Výhody syntetických poloh

Hlavní a nejdůležitější výhodou syntetických pozic - ve srovnání s nákupem akcií nebo prodejem nakrátko - je to, že požadavek na náklady nebo marži pro syntetickou pozici je menší než nutnost přímé investice do podkladového aktiva.

Klíčovým rozlišením syntetických pozic je, že nezahrnují výplaty dividend. Dividendová politika Dividendová politika společnosti určuje výši dividend vyplácených společností jejím akcionářům a frekvenci vyplácení dividend. Podkladový cenný papír může mít dividendu; s vytvořením syntetické pozice však obchodníci / investoři nemusí počítat výplaty dividend do svého celkového zisku / ztráty.

Meč s dvojitým ostřím

Syntetická dlouhá aktiva jsou meče s dvojitým ostřím, protože přicházejí s neomezeným potenciálem pro zisk i ztrátu.

Stejně jako dlouhé pozice na skladě, syntetická dlouhá aktiva nepodléhají omezení zisku. Pokud podkladová akcie bude i nadále stoupat, bude obchodník pokračovat v dosahování zisku. Rovnice pro zisk vypadá asi takto:

ZISK = Zisky realizované v call opcích + Prémie přijaté z prodeje prodejních opcí - Prémie zaplacené za call opce a transakční náklady

Zisk se získá, když cena podkladové akcie vzroste na vyšší než realizační cenu Strike Price Striktní cena je cena, za kterou může držitel opce uplatnit opci na nákup nebo prodej podkladového cenného papíru, v závislosti na tom, zda drží call opce nebo put opce. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena. opcí na dlouhé volání zakoupených před datem vypršení platnosti opcí. Zisk se rovná zisku z dlouhodobých opcí plus výtěžek z prodeje prodejních opcí a mínus prémie zaplacené za opce na nákup a případné transakční náklady.

Druhou stranou meče je skutečnost, že syntetické dlouhé pozice přicházejí s neomezeným potenciálem pro riziko nebo ztrátu. Pokud cena podkladového aktiva výrazně poklesne, může dojít ke značným ztrátám u syntetických dlouhých aktiv. V takovém scénáři opce na koupi (za předpokladu, že podkladové aktivum zůstane pod realizační cenou kupní opce) vyprší bezcenné a vzhledem k tomu, že jsou opční opce vystaveny, investor vystaví potenciálně neomezeným ztrátám.

Protože celková cena (prémie) za zakoupené kupní opce může být vyšší než výtěžek z prodeje prodejních opcí, obchodníci často vstupují na syntetickou dlouhou pozici aktiva s debetem. To znamená, že i když podkladová akcie neklesne - pokud cena zůstane relativně nezměněna - obchodník bude i nadále vykazovat ztrátu ve výši debetu, který byl vytvořen vstupem do pozice.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Exotické opce Exotické opce Exotické opce jsou třídy opčních kontraktů se strukturami a funkcemi, které se liší od opcí s prostou vanilkou (např. Americké nebo evropské opce). Exotické opce se liší od běžných opcí v datech vypršení platnosti, realizačních cenách, výplatách a podkladových
  • Futures a forwardy Futures a forwardy Futures a forwardy (běžně označované jako futures a forwardy) jsou smlouvy, které používají podniky a investoři k zajištění proti rizikům nebo spekulacím. Futures a forwardy jsou příklady derivátových aktiv, která odvozují své hodnoty od podkladových aktiv.
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found