Funkce PERCENTRANK - vzorec, příklady, způsob použití

Funkce PERCENTRANK je zařazena do kategorie Statistické funkce aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Tato funkce vrátí pořadí hodnoty v datové sadě jako procento. Lze jej použít k vyhodnocení relativního postavení hodnoty v datové sadě.

V oblasti podnikových financí Přehled podnikových financí Podnikové finance se zabývají kapitálovou strukturou společnosti, včetně jejího financování a opatření, která vedení podniká ke zvýšení hodnoty, můžeme pomocí PERCENTRANK vyhodnotit postavení konkrétního skóre testu mezi všemi skóre zaměstnanců na zkoušce způsobilosti.

Funkce PERCENTILERANK byla nahrazena funkcemi PERCENTRANK.EXC a PERCENTRANK.INC. Ačkoli je stále k dispozici pro zpětnou kompatibilitu, nemusí být k dispozici v budoucích verzích aplikace MS Excel.

Vzorec

= PERCENTRANK (pole, x, [významnost])

Funkce PERCENTRANK používá následující argumenty:

  1. Pole (povinný argument) - Toto je pole nebo rozsah dat, který definuje relativní postavení.
  2. X (povinný argument) - Hodnota, pro kterou chceme znát její pořadí.
  3. Význam (volitelný argument) - Toto je hodnota, která určuje počet platných číslic pro vrácenou procentuální hodnotu. Pokud je vynechán, PERCENTRANK používá tři číslice (0,xxx).

Jak používat funkci PERCENTRANK v aplikaci Excel?

Jako funkci listu lze funkci PERCENTRANK zadat jako součást vzorce v buňce listu. Abychom pochopili použití této funkce, zvažte příklad:

Příklad

Předpokládejme, že máme následující údaje:

Funkce PERCENTRANK

Vzorec, který používáme, je:

Funkce PERCENTRANK - Příklad 1

Získáváme výsledky níže:

Funkce PERCENTRANK - příklad 1a

Pokud poskytneme vzorec:

Funkce PERCENTRANK - Příklad 1b

Získáváme výsledky níže:

Funkce PERCENTRANK - Příklad 1d

Ve výše uvedeném vzorci se při výpočtu PERCENTRANK pro hodnotu 5 funkce interpoluje a výsledná hodnota se zaokrouhlí dolů na dvě platné číslice, jak je uvedeno v zadaném argumentu [význam].

Zde jsme výsledky naformátovali do procentního formátu. Pokud je výsledek funkce zobrazen jako desetinné číslo nebo ukazuje 0%, je pravděpodobné, že to bude způsobeno formátováním buňky obsahující funkci. Lze jej proto opravit formátováním buňky v procentech, v případě potřeby s desetinnými místy.

Několik poznámek k funkci PERCENTRANK:

  1. # ČÍSLO! error - Vyskytuje se, pokud:
    1. Pokud je pole prázdné
    2. Pokud významnost <1
  2. Li X neodpovídá jedné z hodnot v poli, PERCENTRANK interpoluje, aby vrátil správné procento pořadí.
  3. # N / A! chyba - nastane, pokud daná hodnota X je menší než minimální nebo větší než maximální hodnota v zadaném poli.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce funkcí Excel PERCENTRANK. Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte svou finanční analýzu a modelování v Excelu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found