Šablona studeného e-mailu pro informační rozhovor -

Jeden způsob, jak oslovit bývalého kolegu nebo někoho, koho jste potkali na události v síti Průvodce sítí Události v síti Síť má různé formy. Jedním z nejpopulárnějších je síťová událost. Může to být konference, na které se můžete spojit s účastníky a dokonce i s hlavními řečníky. Může to být také událost profesionálního sdružení organizovaná průmyslovou organizací. nebo viděl na LinkedIn je zasláním chladného e-mailu. Toto je nevyžádaný e-mail, který je odeslán bez předchozího kontaktu s příjemcem. Studený e-mail může být užitečný při přípravě informačního rozhovoru.

Informační pohovor je základní síťovou aktivitou, když aktivně hledáte novou práci nebo se chcete spojit s potenciálním klientem nebo někým v oboru.

Studený e-mail

Obecně platí, profesionálové Profesionál Termín profesionál označuje každého, kdo si vydělává na živobytí vykonáváním činnosti, která vyžaduje určitou úroveň vzdělání, dovedností nebo školení. jsou otevřeni pomoci druhým lidem a pocit, že mohou pomoci, je skvělým motivačním faktorem pro spojení s vámi. Ale často funguje nejlépe, pokud jim neřeknete jen předem, že chcete uspořádat informační rozhovor.

Pokyny pro psaní studeného e-mailu

Vytvoření a odeslání e-mailu pro informační rozhovor může být nepříjemné a skličující. Ale nebojte se. Při psaní studeného e-mailu je třeba vzít v úvahu několik bodů:

# 1 Buďte struční a výstižní

Vždy předpokládejte, že jsou všichni zaneprázdněni, proto udržujte svůj e-mail krátký a přímočarý. Pokud pošlete e-mail s příliš velkým množstvím textu, bude s největší pravděpodobností ignorován.

# 2 Napište krátký a konkrétní předmět

Tato část může určit, zda příjemce otevře váš e-mail, nebo ne, proto jej ujistěte, že je stručný a konkrétní. Může to být něco jako: „Viděl jsem váš pracovní místo na LinkedIn a rád bych se dozvěděl více.“

# 3 Představte se

Uveďte stručné informace o tom, kdo jste a proč by měl příjemce zvážit uspořádání informačního rozhovoru s vámi. Samozřejmě se vyplatí udělat nějaký průzkum, který ukáže, že máte skutečný zájem o rozhovor s příjemcem. Může se stát, že jste se zúčastnili stejné události, nebo že jste četli jeho články o pokynech k profilu LinkedIn LinkedIn. Postupujte podle osvědčených pokynů k profilu LinkedIn, abyste se mohli prezentovat online profesionální komunitě. Pokud to s dosažením úspěchu ve své kariéře myslíte vážně, vytvořte si online prezentaci prostřednictvím LinkedIn. Jedná se o sociální síť pro podnikové profesionály.

# 4 Vysvětlete, proč posíláte e-mail

Ujistěte se, že máte v úmyslu oslovit. Kromě uvedení důvodu konkrétně vysvětlete, proč se chcete s příjemcem spojit. Můžete například říct něco jako: „Slyšel jsem, že vaše společnost hledá někoho na pozici XXX ... a chtěla bych o tom vědět víc.“

# 5 Buďte flexibilní s tím, co chcete

Mějte na paměti, že žádáte o laskavost, takže buďte flexibilní v tom, co žádáte od příjemce. Respektujte čas druhé osoby a buďte otevření rozhovoru podle harmonogramu, který je pro ni vhodný. I když je ideální vést osobní informační rozhovor, zvažte, zda to udělat prostřednictvím telefonu nebo videohovoru, pokud by to bylo to, co by dali přednost.

E-mailová šablona pro informační rozhovor

Zde je šablona chladného e-mailu pro informační rozhovor:

Studená e-mailová šablona

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce studeným e-mailem pro informační rozhovor. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Výška výtahu Výška výtahu Také se nazývá výtahová řeč, výška výtahu je krátká a výstižná řeč, která vypráví o tom, kdo jste, co děláte a čeho chcete dosáhnout. Je pojmenován jako takový, protože by měl být dostatečně krátký a poutavý, abyste se během jízdy výtahem mohli představit.
  • Profesionální reference Profesionální reference Profesionální reference jsou osoby, které se mohou zaručit za vaši kvalifikaci pro práci na základě jejich vhledu do vaší pracovní morálky, dovedností, silných stránek a úspěchů. Typickým profesním odkazem je bývalý zaměstnavatel, klient, kolega, učitel, vedoucí atd.
  • Děkujeme vám po rozhovoru s e-mailem Děkujeme vám po rozhovoru s e-mailem I když to není „povinné“, důrazně se doporučuje poslat vám e-mail s poděkováním po rozhovoru, abyste posílili svůj zájem o příležitost, zdůraznili své silné stránky a navázali na cokoli z pohovoru. Doporučujeme poslat e-mail do několika hodin od pohovoru, protože náboroví manažeři často rozhodují velmi rychle
  • Kdy použít „Koho se to může týkat“ Kdy použít „Koho se to může týkat“ Ačkoli fráze „Koho se to může týkat“ bylo populárním úvodním pozdravem na tradičním pracovišti, od té doby tento pojem v moderním prostředí zastaral. . Vznik nových komunikačních trendů, jako je internet a online adresáře, usnadnil nalezení konkrétního názvu

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found