Hypotéka bez dokumentace (bez dokladu) - přehled, typy dlužníků, příklad

Žádná hypotéka na dokumentaci (žádný dokument) je druh úvěru, který nevyžaduje, aby dlužník předložil jakýkoli doklad o příjmu nebo existujících aktivech.

Žádná hypotéka dokumentace

Banky a finanční instituce obecně při poskytování půjčky kontrolují úvěruschopnost Úvěruschopnost Jednoduše řečeno, bonita je tak „hodná“ nebo si zaslouží úvěr. Pokud si věřitel věří, že dlužník včas splní svůj dluhový závazek, je dlužník považován za bonitního. dlužníka zkoumáním jeho bankovních výpisů, daňových přiznání a dalších dokumentů, které slouží jako ověření příjmu.

Úvěruschopnost je schopnost dlužníků splácet své půjčky úroky. Na druhé straně žádné půjčky typu Doc nejsou neregulované smlouvy, které pouze vyžadují, aby dlužníci deklarovali svou schopnost dovolit si splácení půjčky.

souhrn

  • Žádná dokumentace Hypotéka (žádný dokument) je druh úvěru, který nevyžaduje, aby dlužník předložil jakýkoli doklad o příjmu nebo existujících aktivech.
  • Žadatelé s nestabilními příjmy, jako jsou samostatně výdělečně činné osoby a lidé, kteří žijí z provizí nebo spropitných, se obvykle rozhodnou pro metodu zajištění půjček bez dokladu.
  • Žádné úvěry nejsou součástí třídy hypoték nazývaných „subprime“ a jsou jedním z mnoha viníků, které stojí za kolapsem trhu s aktivy a následnou finanční krizí v roce 2008.

Jaký druh dlužníků se rozhodne pro hypotéku bez dokumentace?

Žadatelé s nestabilními příjmy, jako jsou samostatně výdělečně činné osoby a lidé, kteří žijí z provizí nebo spropitných, se obvykle rozhodnou pro metodu zajištění půjček bez dokladu.

Vzhledem k vysokému riziku spojenému s hypotékami bez dokladu si věřitelé účtují vyšší úrokovou sazbu. Věřitelé navíc neposkytují klientům pouze hypotéky s velmi vysokým úvěrovým skóre a vysokou likviditou ve formě hotovostních zůstatků.

Tyto půjčky také vyžadují vyšší splátky, většinou v rozmezí 30% až 50%, na rozdíl od 20% nebo méně u běžných hypoték.

Žádné hypotéky na dokumenty nespadají do kategorie půjček Alternate-A nebo Alt-A, které mají relativně vysoce rizikový faktor. Podle rizikového profilu patří Alt-A mezi primární (vysoká důvěryhodnost, nízké riziko) subprime (nízká důvěryhodnost, vysoké riziko) hypotéky.

Kromě žádného dokumentu neobsahuje alt-A nízké hypotéky na dokumentaci, žádné hypotéky bez příjmu (poskytované dlužníkům, kteří potřebují ověřit pouze svůj stav zaměstnání) a půjčky NINJA Půjčka NINJA Půjčka NINJA Půjčka NINJA (Žádný příjem, Žádná práce a Žádná půjčka aktiv) ) je termín používaný k popisu půjčky, která byla poskytnuta dlužníkovi s malým nebo žádným pokusem ze strany (pro dlužníky bez příjmu, bez zaměstnání a bez majetku).

Žádné dokumentace hypotéky a finanční krize v roce 2008

Žádné úvěry nejsou složkou třídy hypoték nazývaných „subprime“ a jsou jedním z mnoha viníků za kolapsem trhu s aktivy a následnou globální finanční krizí v letech 2008–2009 Globální finanční krizí Globální finanční krizí v letech 2008–2009 odkazuje na obrovskou finanční krizi, které svět čelil v letech 2008 až 2009. Finanční krize si vybrala svou daň na jednotlivcích a institucích po celém světě, přičemž miliony Američanů byly hluboce zasaženy. Finanční instituce začaly klesat, mnoho z nich bylo pohlceno většími subjekty a vláda USA byla nucena nabídnout výpomoc. Následující tabulka ukazuje nárůst podílu půjček Alt-A na celkové hodnotě hypotečních úvěrů v letech 2001 až 2006.

Rok

Podíl půjček Alt-A (v%)

2001

2.8

2002

2.5

2003

2.3

2004

7.7

2005

13.8

2006

15.9

Se zvyšováním objemu půjček bez dokladu se jejich výkon zhoršoval. Míry selhání a delikvence prudce vzrostly v letech 2006 a 2007. Asi 3,5% úvěrů pocházejících z roku 2003 bylo na konci tří let v selhání, zatímco podíl půjček poskytnutých v roce 2006 a nesplácených do konce roku 2008 činil 36,6%.

Vzhledem k tomu, že stále nebyly rozdány žádné hypotéky na dokumenty, vypůjčovatelé si začali brát půjčky na nákup více nemovitostí. Ve skutečnosti, povzbuzeni vzkvétajícím realitním sektorem na počátku dvacátých let, investoři začali využívat tyto hypotéky ke spekulacím o cenách rezidenčních nemovitostí.

Dlužníci měli vysoké kreditní skóre Kreditní skóre Kreditní skóre je číslo představující finanční a úvěrové postavení jednotlivce a schopnost získat finanční pomoc od věřitelů. Věřitelé používají kreditní skóre k posouzení kvalifikace potenciálního dlužníka na půjčku a konkrétních podmínek půjčky. , proto se na půjčky kvalifikovali. S jejich nestabilním příjmem však nebylo možné držet a udržovat více nemovitostí a začali splácet jednu nebo více svých hypoték.

V roce 2007 hypotéky na druhý dům vykázaly vyšší míru selhání na 24%, dva roky po datu vzniku a domy obývané vlastníky vykazovaly míru selhání 22,4%.

Není divu, že žádné půjčky na dokumenty nezaznamenaly míru delikvence / defaultu 27%, což je více než dvojnásobek oproti konvenčním půjčkám na 11,5%.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

Struktura půjčky Struktura půjčky Struktura půjčky jsou podmínky půjčky s ohledem na různé aspekty, které tvoří půjčku, včetně splatnosti nebo doby splatnosti, splácení a rizika

Základy úvěrové analýzy Základy úvěrové analýzy Osvojení základů úvěrové analýzy je klíčem k dosažení úspěchu v úvěrovém průmyslu. Úvěrová analýza je metoda hodnocení, kterou věřitelé používají

Půjčky založené na aktivech Půjčky založené na aktivech Půjčky založené na aktivech zahrnují něco fyzického (aktivum), které se používá jako zajištění úvěru. Pro většinu společností slouží jako kolaterál zásoby nebo pohledávky. Jako zajištění však může být potenciálně použito jakékoli aktivum, jehož hodnotu lze přesně vyčíslit.

Školení dokumentace komerčního úvěru Školení dokumentace komerčního úvěru Školení dokumentace komerčního úvěru je formální školení poskytované finančním institucím a úvěrovým profesionálům, kteří se podílejí na komerčním půjčování

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found