Variabilní životní pojištění - přehled, charakteristiky a nevýhody

Variabilní životní pojištění je forma životního pojištění, která kombinuje vlastnosti životního pojištění a investování. Diferenciační charakteristiky variabilního životního pojištění zahrnují pojistné smlouvy a investiční možnosti.

Variabilní životní pojištění

souhrn

  • Variabilní životní pojištění je forma životního pojištění, která kombinuje vlastnosti životního pojištění a investování.
  • Podobně jako u jakékoli životní pojistky poskytuje variabilní životní pojištění dávku v případě úmrtí a vyžaduje, aby příjemce platil pojistné na účet.
  • Diferenciační charakteristiky variabilního životního pojištění zahrnují pojistné smlouvy a investiční možnosti.

Variabilní životní pojištění - charakteristiky

1. Prémiové

Stejně jako u jakékoli životní pojistky, i při variabilním životním pojištění je příjemce oprávněn platit pojistné na účet. Tato platba zahrnuje poplatek za poradenské služby, který snižuje efektivní prémii vloženou na účet. Prémie se poté investuje do jedné nebo více investičních možností podle uvážení pojistníka. Investiční možnosti se obvykle skládají z různých podílových fondů Podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Dozvíte se o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investování do nich.

Držitelé mohou také část pojistného uložit na pevný účet, který platí určitou úrokovou sazbu, která podléhá pravidelným změnám ze strany pojišťovny, ale obvykle se poskytuje garantované minimum.

2. Smrtná dávka

Stejně jako jakékoli jiné životní pojištění poskytuje i variabilní životní pojištění dávku při úmrtí. Obvykle je výrazně vyšší než čisté pojistné zaplacené pojistníkem. Podle definice jsou dávkou v případě úmrtí peníze, které dostávají závislé osoby nebo prohlášené oprávněné osoby. Podmíněný příjemce Podmíněným příjemcem je alternativní příjemce určený držitelem účtu, který je nastaven tak, aby po smrti pojistníka pobíral výnosy nebo finanční výhody. .

Dávka v případě úmrtí je založena na nominální částce, kterou si držitel vybral v době nákupu pojistné smlouvy. Dávka za úmrtí obvykle zahrnuje nominální částku plus buď aktuální peněžní hodnotu účtu, nebo čistý příspěvek do pojistné smlouvy ve formě plateb pojistného.

3. Pojistné půjčky

Další důležitou charakteristikou variabilního životního pojištění jsou pojistné půjčky. Držitelům může být povoleno si půjčit určitou část peněžní hodnoty pojistky. Výhodou je, že držitelé nejsou povinni platit federální daně z výběru půjčky, ani jim nevznikají poplatky za odevzdání.

Jednou z nevýhod čerpání půjček však je, že se snižuje skutečná peněžní hodnota pojistky. Tím se zase sníží nárok na dávku v případě úmrtí oprávněných osob držitele. Přijetí půjčky proti pojistné smlouvě také zvyšuje pravděpodobnost zániku pojistné smlouvy. V případě, že dojde k prodlení, když existuje nesplacená půjčka, může držitel také přijít o své daňové zvýhodnění, protože výběr je poté považován za federální daňové účely.

4. Investiční možnosti

Tato politika zahrnuje hotovostní účet a stálý účet. Účet peněžní hodnoty umožňuje investice do různých podúčtů. Počet podúčtů na jednu zásadu se může zvýšit až na 50.

Variabilní životní pojištění - nevýhody

  • Nejedná se o vhodný nástroj krátkodobého spoření, protože je navržen tak, aby splňoval dlouhodobé finanční cíle nebo poskytoval dávku při úmrtí, nebo obojí.
  • Pokud držitel neudrží na svém účtu dostatečnou peněžní hodnotu k zaplacení pojistného, ​​pojistka zaniká. Zánik je účinné ukončení bez hodnoty, což znamená, že příjemce nemá nárok na žádnou dávku v případě úmrtí.
  • Celkové pojistné poplatky a výdaje dohromady představují významný závazek. Výdaje spojené s vlastnictvím pojistky obvykle zahrnují poplatky za odevzdání a řadu poplatků, které jsou odečteny z plateb pojistného.
  • Variabilní životní pojištění také přichází s inherentním rizikem ztráty počátečních plateb pojistného, ​​které je umocněno rizikem spojeným s vybranou investiční možností. Výkon investice určuje hodnotu pojistné smlouvy a veškeré výnosy z ní získané. Příjemce proto musí provést hloubkovou kontrolu prospektu investiční opce Prospekt Prospekt je dokument s právními informacemi, který společnosti musí předložit Komisi pro cenné papíry (SEC). Dokument poskytuje informace o společnosti, jejím manažerském týmu, nedávném finančním výkonu a další související informace, které by investoři rádi věděli. před investičním rozhodnutím. Je třeba vzít v úvahu i další faktory, jako jsou poplatky za správu a volatilita fondu.
  • Existuje také inherentní riziko selhání samotné pojišťovny. Všechny záruky poskytované příjemci, včetně dávky v případě úmrtí, závisí na finanční síle vydávající společnosti. Společnost nemusí být schopna dostát svým závazkům v případě finanční tísně.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA® Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je přeměnit kohokoli na špičkového finančního analytika. Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další bezplatné finanční zdroje uvedené níže:

  • Komerční pojišťovací makléř Komerční pojišťovací makléř Komerční pojišťovací makléř je jednotlivec, jehož úkolem je působit jako prostředník mezi poskytovateli pojištění a zákazníky. Existence komerčních pojišťovacích makléřů vede dlouhou cestou k tomu, aby se zákazníci neztratili v moři důvěryhodných a bezohledných poskytovatelů pojištění.
  • Pojistitelé pro život a zdraví Pojistitelé pro život a zdraví Pojistitelé pro život a zdraví (L&H) jsou společnosti, které poskytují krytí rizika ztráty života a léčebných výloh způsobených nemocí nebo úrazy. Zákazník - kupující pojistné smlouvy - platí pojistné za krytí.
  • HMO vs PPO: Který z nich je lepší? HMO vs PPO: Co je lepší? Získání nejlepší zdravotní péče často vyžaduje volbu mezi HMO vs. PPO. Musíte být schopni informovaně se rozhodnout, který plán bude fungovat nejlépe.
  • Sociální zabezpečení Sociální zabezpečení Sociální zabezpečení je americký federální vládní program, který poskytuje sociální pojištění a dávky lidem s nedostatečným nebo žádným příjmem. První sociální

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found