Marco Economics Interview Questions for Finance Jobs

V oblasti finančních rozhovorů Rozhovory Eso váš příští rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičování postupu při pohovoru, je běžné, že vám budou kladeny otázky na širokou škálu souvisejících témat, včetně toho, že vám bude položeno několik otázek z ekonomického pohovoru.

Níže je uveden seznam některých příkladů otázek, které vám poskytnou představu o tom, co můžete očekávat. I když existuje neomezený počet ekonomických otázek, na které byste mohli být požádáni, tyto otázky vám poskytnou představu o typy otázek, které byste mohli dostat.

téma otázek ekonomického rozhovoru

Seznam otázek ekonomického pohovoru

  1. Jaké jsou korelace mezi těmito čtyřmi třídami aktiv: zlato, ropa, americké desetileté pokladnice a S&P?
  2. Vysvětlete kvantitativní uvolňování.
  3. Pověz mi o tvaru výnosové křivky.
  4. Pokud USA nesplní svůj dluh, vysvětlete mi, co se stane na všech hlavních trzích (akcie, dluhopisy, komodity, devizové transakce atd.) A proč.
  5. Vysvětlete výnosovou křivku a její význam.
  6. Vysvětlete rozdíl mezi běžným statkem a statkem Veblen?
  7. Jaké ekonomické ukazatele zohledňuje Federální rezervní systém při rozhodování o úrokových sazbách?
  8. Jaký je váš výhled na americký dolar?
  9. Vysvětlete prosím svůj pohled na současnou makroekonomickou situaci v Číně / BRIIC / USA?
  10. Jak hodnotíte měnu?
  11. Jak byste vypočítali hodnotu v riziku (VaR)?
  12. Co se děje s VaR jako měřítkem rizika?
  13. Co to znamená pro riziko, když je výnosová křivka obrácená?
  14. Jak byste se za současných tržních podmínek zajistili proti konkrétnímu kapitálu / dluhopisu?
  15. Kdy může zajištění pozice opcí znamenat, že riskujete více?
  16. Jaká jsou rizika spojená s úrokovým swapem?
  17. Jak je v analýze trendů upravena inflace, aby byly srovnatelné různé roky?
  18. Vysvětlete mi pružnost poptávky po příjmech.
  19. Jaký je multiplikační efekt a jak souvisí s HDP země?
  20. Vysvětlete prosím rozdíl mezi příčinnou souvislostí a korelací.
  21. Co je příkladem dokonale nepružného zboží a proč je to tak?
  22. Vysvětlete rozdíl mezi rizikem likvidity a rizikem splatnosti.
  23. Vysvětlete rozdíl mezi nominální bezrizikovou sazbou a skutečnou bezrizikovou sazbou.

Více zdrojů pro otázky z ekonomického pohovoru

Při přípravě odpovědí na výše uvedené otázky je důležité důkladně porozumět hlavním ekonomickým principům a konceptům, které budete potřebovat. Čtení The Economist (//www.economist.com/) je skvělý způsob, jak si udržet přehled o posledních politických a ekonomických událostech.

Chcete-li začít položit základy důkladného porozumění ekonomickým principům, prozkoumejte knihovnu zdrojů Finance příslušných zdrojů:

  • Přidaná ekonomická hodnota Ekonomická přidaná hodnota (EVA) Ekonomická přidaná hodnota (EVA) ukazuje, že ke skutečné tvorbě hodnoty dochází, když projekty dosahují návratnosti nad jejich náklady na kapitál, což zvyšuje hodnotu pro akcionáře. Technika reziduálního příjmu, která slouží jako indikátor ziskovosti za předpokladu, že ke skutečné ziskovosti dochází, když je bohatství
  • Federální rezervní systém Federální rezervní systém (Fed) Federální rezervní systém je centrální bankou Spojených států a je finanční autoritou za největší světovou ekonomikou volného trhu.
  • Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu se vztahují k nákladové výhodě, se kterou se společnost potýká, když zvyšuje svoji úroveň produkce. Výhoda vzniká v důsledku inverzního vztahu mezi fixními náklady na jednotku a vyrobeným množstvím. Čím větší je množství vyrobené produkce, tím nižší jsou fixní náklady na jednotku. Typy, příklady, průvodce
  • Otázky k finančnímu rozhovoru Otázky k finančnímu rozhovoru Otázky a odpovědi k finančnímu rozhovoru. Tento seznam obsahuje nejčastější a nejčastější otázky a odpovědi na pohovory týkající se financí a zaměstnání. Existují dvě hlavní kategorie: behaviorální a technická

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found