Diskreční účet - přehled, výhody a nevýhody

Diskreční účet je účet pro investování, který umožňuje autorizovanému makléři obchodovat s cennými papíry jménem klienta, aniž by pro každý obchod získal souhlas klienta.

Diskreční účet

Aby byl diskreční účet aktivní, podepíše klient s určeným makléřem dohodu o volném uveřejnění, aby doložil souhlas klienta s tím, aby makléři mohl obchodovat jeho jménem.

Diskreční účty se také nazývají spravované účty. Mnoho makléřských společností bude vyžadovat, aby klienti udržovali minimální zůstatek na účtu (např. 100 000 USD +), aby měli nárok na a platili procento spravovaných aktiv (AUM) Aktiva pod správou (AUM) Aktiva pod správou (AUM) je celková tržní hodnota cenných papírů, které finanční instituce vlastní nebo spravuje jménem svých klientů. pro službu.

Porozumění diskrečním účtům

Diskreční účty jsou investiční účty, které si jednotlivci mohou otevřít a které umožňují makléři obchodovat jejich jménem. Podrobnosti dohody jsou uvedeny v uvážení a budou specifikovat parametry obchodování na účtu.

Klient může chtít pouze akcie nad určitou prahovou hodnotou tržní kapitalizace. Existují další ojedinělé případy, kdy může mít investor vysokou úctu k environmentálním, sociálním a správním věcem (ESG). ESG (environmentální, sociální a vládní) Environmentální, sociální a vládní věci (ESG) jsou kritéria, která dohromady tvoří rámec pro hodnocení dopad udržitelnosti a úvah a může se chtít vyvarovat investic do společností se špatnými dopady na životní prostředí, jako jsou některé energetické a těžební společnosti.

Klient může také chtít konkrétní alokaci aktiv; v závislosti na jejich ochotě riskovat mohou chtít, aby určitá částka zůstala investována do bezpečnějších cenných papírů s pevným výnosem a další část byla přidělena více rizikovým majetkovým cenným papírům.

Investiční podmínky jsou flexibilní a budou se časem měnit. Jakmile se klienti přiblíží důchodovému věku, mohou chtít vyšší alokaci na bezpečnější cenné papíry. Jedinečná situace klienta se může časem změnit, což vyžaduje, aby makléřská společnost sledovala a aktualizovala smlouvu o volném uveřejňování informací.

Klient musí být předem v definování omezení a pokynů v rámci diskrečního účtu a makléřská firma bude důkladně určovat přesně to, co jeho klient od svých služeb chce.

Robo-poradci

V posledních letech se objevil nový trend v podobě robo-poradců. Zatímco tradiční diskreční účty jsou spravovány lidskými obchodníky a makléři, robo-poradci jsou automatizované služby správy investic, které jsou splňovány pomocí algoritmů a používají jen málo lidských zásahů a pokynů.

Klienti mohou poskytnout své pokyny a omezení robotickým poradcům, kteří se řídí pasivním indexem nebo jinými kvantitativními strategiemi. Robo-poradci jsou také schopni dodržovat omezení, jako je zohlednění úvah o ESG nebo konkrétní kombinace alokace aktiv.

Výhodou využití makra-poradců pro makléřskou společnost je, že utratí méně za provozní náklady na lidský kapitál potřebný k vedení diskrečních účtů, což tedy vede k nižším poplatkům účtovaným klientům.

Klient také obvykle nemusí splňovat minimální zůstatek na účtu, na rozdíl od tradičních dobrovolných účtů.

Výhody diskrečních účtů

1. Profesionální investování

Investoři, kteří nemají mnoho předchozích znalostí o investování nebo finančních trzích, mohou získat profesionální investiční postřehy přizpůsobené jejich profilu rizika a výnosu a jejich osobním přáním a přesvědčení.

Na rozdíl od jiných alternativ retailového investování, které nabízejí zobecněné podílové fondy nebo fondy obchodované na burze (ETF), jsou fondy Vanguard Exchange Traded (ETF) fondy Vanguard Exchange Traded (ETF) sbírkou cenných papírů obchodovaných na základě indexu spravovaných a vydaných skupinou Vanguard. Dávají investorům šanci, diskreční účty jsou personalizovanější.

2. Pohodlí

Pokud klient svému brokerovi důvěřuje natolik, aby si otevřel účet podle vlastního uvážení, bude mít klid, protože věděl, že broker bude provádět obchody, z nichž bude mít prospěch klient.

3. Účinnost provádění

Broker bude schopen provádět obchody efektivněji. Budou schopni získat nižší obchodní náklady a budou moci efektivněji implementovat obchodní nápady, když nebudou muset před každým obchodem získat souhlas klienta.

Například pokud makléř objeví obchod, který je výhodný pro všechny klienty, může provést velký blokový obchod, ve kterém klienti získají výhodnou dohodu o nákladech na obchodování v souhrnu. Jedná se o příklad úspor z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu se vztahují k nákladové výhodě, se kterou se společnost potýká, když zvyšuje svoji úroveň produkce. Výhoda vzniká v důsledku inverzního vztahu mezi fixními náklady na jednotku a vyrobeným množstvím. Čím větší je množství vyrobené produkce, tím nižší jsou fixní náklady na jednotku. Typy, příklady, průvodce při operacích pro velké makléřské společnosti.

Nevýhody diskrečních účtů

1. Poplatky

Obecně platí, že diskreční účet bude účtovat vyšší poplatky než účet podle vlastního uvážení, protože vyžaduje služby manažera, aby neustále spravoval portfolio, sledoval rizika a prováděl obchody.

2. Fiduciární rizika

Diskreční správci účtů dodržují etický standard, podle kterého budou jednat v nejlepším zájmu svého klienta. Někdy však může dojít ke značnému střetu zájmů a existuje riziko, že manažer nemusí jednat v nejlepším zájmu klienta po celou dobu.

3. Nedostatečný výkon

Stejně jako většina aktivních investičních strategií je dobře zdokumentováno, že po poplatcích skončí diskreční účty nedostatečně výkonnými pasivními investičními strategiemi. Podávají horší výsledky v širokém tržním indexu. Pro takové strategie je obtížné důsledně generovat alfa, zvláště když účtují relativně vysoké poplatky.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Fiduciární povinnost Fiduciární povinnost Fiduciární povinnost je odpovědnost, kterou jsou fiduciáři pověřeni při jednání s jinými stranami, zejména ve vztahu k finančním záležitostem. v
  • Robo-Advisors Robo-Advisors Robo-poradci jsou online služby správy investic, které využívají matematické algoritmy k poskytování finančního poradenství s minimálním lidským zásahem.
  • Obchodování s cennými papíry Obchodování s cennými papíry Cenné papíry k obchodování jsou cenné papíry, které společnost koupila za účelem realizace krátkodobého zisku. Společnost může zvolit spekulace s různými dluhovými nebo majetkovými cennými papíry, pokud identifikuje podhodnocený cenný papír a chce při příležitosti využít.
  • Transakční náklady Transakční náklady Transakční náklady jsou vzniklé náklady, které nehromadí žádný účastník transakce. Jsou to utopené náklady vyplývající z ekonomického obchodu na trhu. V ekonomii je teorie transakčních nákladů založena na předpokladu, že lidé jsou ovlivňováni konkurenčním vlastním zájmem.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found