Iron Condor - přehled, jak to funguje, zisk a ztráta

Železný kondor je obchodní strategie pro opce, které používají dva spready, oba vertikální. Jedním z nich je hovor (což je možnost nákupu) a druhým je prodej (možnost prodeje). Železný kondor dostává své jméno podle tvaru vytvořeného grafu zisků a ztrát.

Železný kondor

Železný kondor se objevuje vertikálně a skládá se opět ze čtyř obchodů - volání a prodeje Možnosti: Hovory a výplaty Možnost je forma derivátové smlouvy, která dává držiteli právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum určité datum (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (realizační cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze uplatnit kdykoli - všechny se stejným datem vypršení platnosti. Proto je grafická reprezentace vertikální. Tvar, který vytváří graf zisku / ztráty, simuluje něco jako velkého ptáka, jak byl pojmenován kondor železa. (Kondor je samozřejmě velký, dravý pták).

Souhrn:

  • Kondor železa používá dvě rozpětí (rozpětí volání se dvěma pozicemi a rozpětí put se dvěma pozicemi); cílem s dlouhou podmínkou je udržet obchodní rozsah (základního zabezpečení opce) docela úzký; cílem s krátkou kondorovou strategií je vysoká volatilita dostatečná k vložení jedné z krátkých možností do peněz.
  • Kondor železa je tvořen z krátkých (vnitřních) poloh - které tvoří tělo a dlouhých (vnějších) poloh, které tvoří křídla; železná část názvu pochází ze skutečnosti, že jsou použity možnosti volání i put.
  • Maximální zisk s dlouhým kondorem je získán, pokud všechny opce vyprší s pozicemi, které zbývají bez peněz; maximální krátký kondorový zisk je dosažen, když je v penězích možnost krátkého prodeje nebo krátkého volání.

Dlouhé a krátké kondory

Při použití strategie železného kondoru mohou obchodníci zaujmout dvě pozice. V obou případech strategie využívá vyvážený nákup a prodej hovorů a zapojení. Obchodník v zásadě pokrývá obě strany podkladového aktiva opce dlouhými a krátkými výplatami a hovory. Pokrývá každou pozici nákupem a prodejem stejného počtu z peněžních volání a vkladů, z nichž každý je jeden na druhého.

Strategie Long Condor

Dlouhá kondiční strategie se používá, když obchodník očekává nízkou volatilitu podkladového aktiva.

Na straně kupní opce obchodník využívá rozpětí volání medvěda - prodej krátkého hovoru s nižší realizační cenou a nákup hovoru s vyšší realizační cenou. Na straně prodejní opce obchodník používá rozpětí pro býčí put - nákup putu s nižší realizační cenou a prodej putu s vyšší realizační cenou. Stávkové ceny call opce jsou obě z peněz nad cenou podkladového cenného papíru, zatímco stávkové ceny put opce jsou z peněz nižší než cena podkladového cenného papíru.

Krátká kondiční strategie

Krátká kondorová strategie se používá, když obchodník očekává vysokou volatilitu podkladového aktiva.

Krátký kondor je opakem dlouhého kondora. Obchodník používá rozpětí call bull a bear put spread - prodej call opce s vyšší realizační cenou a nákup call opce s nižší realizační cenou - a prodej put s nižší realizační cenou při nákupu put opce s vyšší realizační cena. Stejně jako u dlouhého kondora platí, že stávkové ceny call opce jsou mimo peníze nad cenou podkladového cenného papíru, zatímco prodejní opce jsou z peněz pod cenou podkladového cenného papíru.

Bez ohledu na to, zda je kondorová strategie dlouhá nebo krátká, všechny možnosti by měly mít stejné datum vypršení platnosti.

Formace kondora

Jak již bylo zmíněno výše, železný kondor dostává své jméno díky tvaru, který vytváří graf zisku / ztráty. V zájmu zachování analogie s velkým, dravým ptákem obchodníci společně spojují vnitřní možnosti jako tělo ptáka. Vnější možnosti jsou tedy známé jako křídla. Obrázek níže nabízí základní představu o tom, jak by vypadal kondor železa:

Iron Condor - grafZdroj

Shromáždění vnitřní a vnější polohy tedy tvoří kondorovitý tvar. Slovo „železo“ přichází do hry, protože strategie využívá jak volání, tak i volání. Jednoduchá kondorová pozice by se skládala ze všech hovorů nebo všech hovorů.

Zisk a ztráta s Iron Condor

Obchodník střílí do úzkého obchodního rozsahu (kolísání ceny) s dlouhým železným kondorem. V dokonalém scénáři, pokud jsou všechny možnosti v době, kdy vyprší datum vypršení platnosti, opční peníze (OTM), opce se blíží bezcennosti a obchodník je schopen udržet to, co zbývá, z čisté částky obdrženého pojistného při nasazení čtyři opční pozice, po odečtení všech provizí. Taková situace se nestane u každého obchodu; většina železných kondorů končí alespoň jednou z možností, jak být peníze nebo peníze.

Maximální potenciální ztráta s dlouhým železným kondorem nastává, když je po vypršení cena podkladového cenného papíru nad realizační cenou opce s dlouhým prodejem nebo pod realizační cenou u opce s dlouhým prodejem.

Pro obchodníka je často lepší zavřít pozici brzy a ztratit část potenciálního zisku. To platí zejména tehdy, když je podkladový cenný papír volatilní a okno obchodování významně kolísá. Řízení rizik je v této strategii klíčové; proto jej nejlépe využívají zkušení obchodníci.

Maximální zisk pomocí strategie short iron condor je dosažen, když cena podkladového cenného papíru klesne pod realizační cenu short put opce nebo je vyšší než realizační cena short call opce. Maximální potenciální ztráta je jednoduše debet vzniklý při umístění na čtyři opční pozice.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Implikovaná volatilita Implikovaná volatilita (IV) Implikovaná volatilita - nebo jednoduše IV - používá cenu opce k výpočtu toho, co trh říká o budoucí volatilitě opce
  • Případová studie opcí - Dlouhé volání Případová studie opcí - Dlouhé volání Tato případová studie opcí ukazuje složité interakce opcí. Možnosti prodeje i volání mají různé výplaty. Abychom studovali složitou povahu a interakce mezi opcemi a podkladovým aktivem, představujeme případovou studii opcí.
  • Riziko a návratnost Riziko a návratnost V investování jsou riziko a návratnost vysoce korelované. Zvýšená potenciální návratnost investic obvykle jde ruku v ruce se zvýšeným rizikem. Mezi různé typy rizik patří riziko specifické pro projekt, riziko specifické pro dané odvětví, riziko konkurence, mezinárodní riziko a tržní riziko.
  • Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found