EBITDARM - vzorec, příklad, výhody a nevýhody používání EBITDARM

EBITDARM znamená Zisk před úroky, zdaněním, odpisy, amortizací, nájemným a poplatky za správu. Jedná se o finanční metriku Analýza účetní závěrky Jak provádět analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti. pro hodnocení provozního výkonu společnosti. Ve většině aspektů je EBTIDARM podobný EBITDA EBITDA EBITDA nebo zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací je zisk společnosti před provedením některého z těchto čistých odpočtů. EBITDA se zaměřuje na provozní rozhodnutí podniku, protože zkoumá ziskovost podniku ze základních operací před dopadem kapitálové struktury. Vzorec, příklady. Je vhodné použít, když nájemné a poplatky za správu představují podstatné procento provozních nákladů společnosti.

Analýza EBTIDARM

Tato finanční metrika je často používána soukromými kapitálovými společnostmi. Top 10 soukromých kapitálových společností Kdo je prvních 10 soukromých kapitálových společností na světě? Náš seznam deseti největších PE společností, seřazený podle celkového získaného kapitálu. Společné strategie v rámci P.E. zahrnují pákový odkup (LBO), rizikový kapitál, růstový kapitál, nouzové investice a mezaninový kapitál. vyhodnotit cílovou společnost z hlediska možných investic a ratingovými agenturami posoudit schopnost společnosti splácet dluh.

EBITDARM vzorec

EBITDARM

Údaj lze odvodit z EBITDA přidáním nájemného a poplatků za správu:

EBITDARM vzorec

Důvody použití EBITDARM

EBITDARM je životaschopnou alternativou k EBITDA pro společnosti, u nichž poplatky za leasing a správu představují velkou část jejich provozních nákladů. U soukromých společností, které mají vlastníka-provozovatele, mohou být účtovány nadměrné poplatky za správu, které je třeba z účetní závěrky „normalizovat“. Důvod, proč jsou vyřazeni, je ten, že budoucí provozovatel podniku by nemusel platit takové nepřiměřené poplatky, když tam aktuální vlastník již není.

Stejně jako EBITDA je i EBITDARM zástupcem hotovostního toku společnosti. Lze jej použít pro hodnocení neziskových společností. Je také užitečné při porovnávání hlavních operací společností ve stejném odvětví, ale s různými operacemi (např. Jedna společnost obývá svůj vlastní majetek, jiná využívá pronajatý majetek).

Problémy s EBITDARM

Ačkoli je to mezi profesionály velmi populární opatření, existuje mnoho kritiků EBITDARM. Obecně má stejné nevýhody jako EBITDA.

EBITDARM není uznávanou metrikou podle obecně uznávaných účetních zásad (GAAP). GAAP GAAP nebo obecně přijímané účetní zásady jsou běžně uznávaným souborem pravidel a postupů určených k řízení podnikového účetnictví a finančního výkaznictví. GAAP je komplexní soubor účetních postupů, které byly vyvinuty společně Radou pro finanční účetní standardy (FASB) a Mezinárodními standardy účetního výkaznictví (IFRS). Mnoho kritiků poukazuje na to, že neposkytuje přesný přehled o peněžních tocích společnosti, protože některé opakující se výdaje nejsou zahrnuty do jejího výpočtu. Vedení společnosti ji navíc může snadno manipulovat.

EBITDARM je přesto užitečná finanční metrika. Analytik si však musí být vědom svých omezení. Doporučuje se používat metriku ve spojení s dalšími měřítky finanční výkonnosti, jako jsou peněžní toky společnosti a čisté výdělky, a získat tak jasný přehled o finanční síle společnosti.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení EBITDARM. Finance je oficiálním globálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari, přední certifikační program finančních analytiků. Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné tyto další finanční zdroje:

  • Fixní a variabilní náklady Cena fixních a variabilních nákladů je něco, co lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé
  • Promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty Promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty Diskutujeme o různých metodách promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty. Projektování řádkových položek výkazu zisku a ztráty začíná tržbami z prodeje a poté náklady
  • Nerozdělený zisk Nerozdělený zisk Vzorec nerozděleného zisku představuje veškerý kumulovaný čistý příjem očištěný o všechny dividendy vyplácené akcionářům. Nerozdělený zisk je součástí vlastního kapitálu v rozvaze a představuje část zisků podniku, které nejsou rozděleny jako dividendy akcionářům, ale jsou vyhrazeny pro reinvestici
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found