Make to Stock (MTS) - přehled, jak to funguje, výhody

Make to Stock (MTS) je konvenční výrobní technika, při níž producenti produkují komodity ve velkém měřítku v souladu s očekávanou spotřebitelskou poptávkou. Některé z komodit jsou uloženy na pultech obchodu, aby si je zákazníci mohli koupit, a zbytek je uložen jako zásoby. Inventář Inventář je běžný majetkový účet nacházející se v rozvaze, sestávající ze všech surovin, nedokončené výroby, a hotové výrobky, které společnost nashromáždila. Často je považován za nejlikvidnější ze všech oběžných aktiv - je tedy vyloučen z čitatele při výpočtu rychlého poměru. .

Make To Stock (MTS)

Produkční technika MTS nabízí rychlou dobu odezvy, protože zákazníci mohou nakupovat a přijímat dodávky komodit současně. MTS je strategie „Push Supply Chain“. Ve strategii dodavatelského řetězce push rozhodování o tom, kdy vyrábět a kolik vyrábět, závisí na očekávané poptávce zákazníků.

souhrn

  • Make to Stock (MTS) je konvenční výrobní technika, při níž producenti produkují komodity ve velkém měřítku v souladu s očekávanou spotřebitelskou poptávkou.
  • Společnost MTS vyžaduje, aby společnosti vedly soupis hotových výrobků, aby je bylo možné zákazníkovi doručit v době samotného nákupu.
  • Výrobci, distributoři a maloobchodníci musí vypracovat podrobné plány, kdy zahájit výrobu a distribuci, aby zajistili, že hotové výrobky budou v obchodech přítomny ve správný čas, aby si je kupující mohli zakoupit.

Poptávka spotřebitele a výroba na skladě

Prognózy spotřebitelské poptávky jsou vytvářeny pomocí statistických metod, jako je projekce trendů a regresní analýza Regresní analýza Regresní analýza je sada statistických metod používaných pro odhad vztahů mezi závislou proměnnou a jednou nebo více nezávislými proměnnými. Lze jej použít k posouzení síly vztahu mezi proměnnými a k ​​modelování budoucího vztahu mezi nimi. . Trendová projekce využívá minulé údaje o prodeji a preferencích spotřebitelů k vytváření projekcí o budoucnosti. Regresní analýza stanoví vztahy mezi poptávkou a faktory, které ji ovlivňují, jako je cena a příjem, k odhadu budoucí poptávky.

Takové předpovědi však nejsou vždy přesné a někdy mohou být zavádějící. Změna preferencí spotřebitelů, přírodních pohrom a dalších nepředvídaných okolností může vést k nepřesným prognózám poptávky a vést k plýtvání a ztrátám.

Výrobci, distributoři a maloobchodníci přirozeně musí vypracovat podrobné plány, kdy zahájit výrobu a distribuci, aby zajistili, že hotové výrobky budou v obchodech přítomny ve správný čas, aby si je kupující mohli zakoupit.

Výhody Make To Stock

1. Efektivní využívání zdrojů

Výroba je plánována s dostatečným předstihem na základě očekávané poptávky. Proto je podle toho plánováno také využití zdrojů, což usnadní účinnost.

2. Úspory z rozsahu

Jelikož se zboží vyrábí ve velkém měřítku, fixní výrobní náklady se dělí rovnoměrně na velký počet vyrobených jednotek. Snižuje průměrné výrobní náklady na jednotku a umožňuje společnostem využívat výhod úspor z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu odkazují na nákladovou výhodu, které má firma, když zvýší svou úroveň produkce. Výhoda vzniká v důsledku inverzní vztah mezi fixními náklady na jednotku a vyrobeným množstvím. Čím větší je množství vyrobené produkce, tím nižší jsou fixní náklady na jednotku. Typy, příklady, průvodce.

3. Plánování

Rozhodnutí o tom, kdy vyrábět a kolik vyrábět, jsou přijímána předem. Práce proto může postupovat hladce podle harmonogramu a kdykoli lze určit, kolik ještě zbývá udělat.

4. Rychlá doba odezvy

Hotové výrobky jsou k dispozici v obchodě připravené k okamžitému prodeji. Zákazník si může vybrat produkt, který si koupí, a zároveň si jej vzít.

Nevýhody Make To Stock

1. Nepřesnost předpovědí

Předpovědi spotřebitelské poptávky mohou být někdy zavádějící. Tržby mohou být neobvykle nízké během očekávané špičkové sezóny kvůli některé vnější anomálii, jako je například recese. Recese Recese je termín používaný k označení zpomalení obecné ekonomické aktivity. V makroekonomii jsou recese oficiálně uznány po dvou po sobě jdoucích čtvrtletích negativních temp růstu HDP. . Na druhé straně se může během očekávané mimosezóny neočekávaně zvýšit poptávka.

2. Úrovně inventáře

Navzdory maximálnímu úsilí při vytváření přesných předpovědí mohou zásoby trvale klesat nebo zůstat v přebytku.

3. Nepředvídatelné spotřebitelské preference

Rozhodnutí o produkci určitého množství komodity se provádí na základě očekávané poptávky. Preference a trendy zákazníků se však neustále mění. Vždy tedy existuje riziko, že zásoby zaniknou kvůli zastaralosti.

Make To Stock vs. Make To Order

Make to Order (MTO) je výrobní technika, při které výrobci zahájí výrobu produktu až poté, co si jej zákazník objedná. V tomto případě se komodity vyrábějí způsobem na míru podle specifikací zákazníka.

Na rozdíl od MTS, MTO nevyžaduje, aby společnosti vedly soupis zboží, které prodávají. Existuje však zpoždění při dodání hotového zboží zákazníkovi, protože shromáždění všech materiálů k výrobě zboží na míru trvá nějakou dobu.

Technika MTS trpí nevýhodou. Díky měnícím se preferencím spotřebitelů a neustálému technologickému pokroku zásoby pravděpodobně zůstanou neprodané. Výsledkem je plýtvání zdroji.

Kromě toho společnost MTS neumožňuje společnostem uchovávat širokou škálu zboží z důvodu nákladů s tím spojených. Za účelem odstranění těchto problémů přešly společnosti v určitých specializovaných odvětvích, jako je stavebnictví, na systém střednědobých rozpočtů.

Zpožděná diferenciace

Techniky Made to Stock a Made to Order mají také své vlastní nevýhody. Za účelem nalezení nejefektivnější metody výroby, která zahrnuje nejlepší vlastnosti MTS i MTO, používají společnosti strategii zpožděné diferenciace (DD).

V rámci hybridní strategie DD se v první fázi vyrábí společná produktová základna. Druhá fáze nastává poté, co je poptávka realizována. Produktová základna je upravena a jsou jí dány určité přizpůsobené funkce a komponenty. Transformovaný konečný produkt je poté dodán zákazníkovi.

Výhody a nevýhody zpožděné diferenciace

Strategie zpožděné diferenciace snižuje riziko plýtvání zásob. Skladováním polotovarů eliminuje riziko zastarávání. Všechny technologické inovace lze začlenit do druhé fáze výrobního procesu.

Metoda DD také zkracuje čas potřebný k dodání konečného zboží zákazníkovi. Ve skutečnosti účinně eliminuje nevýhody technik MTO i MTS. Například klouby pro rozvoz pizzy uchovávají zásobu upečených pizzových základen. Poté, v závislosti na preferencích konkrétního zákazníka, přizpůsobí každou pizzu přidáním zálivky.

Tuto strategii lze však použít pouze v omezených odvětvích. Nelze jej například použít v případě balených potravin.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Náklady na vyrobené zboží (COGM) Náklady na vyrobené zboží (COGM) Náklady na vyrobené zboží, známé také jako COGM, jsou termín používaný v manažerském účetnictví, který odkazuje na plán nebo výkaz, který ukazuje celkové výrobní náklady společnosti během konkrétní časové období.
  • Make To Order (MTO) Make To Order (MTO) Make To Order (MTO) je výrobní technika, při které výrobci začínají vyrábět produkt až poté, co si jej zákazník objedná. V takovém
  • Supply Chain Supply Chain Supply chain is the whole system of manufacturing and delivering a product or service, from the very initial stage of sourcing the raw materials to the final
  • Days of Inventory on Hand (DOH) Days of Inventory on Hand (DOH) Days of Inventory on Hand (DOH) is a metric used to determine how fast the company expends the average invent available available at available. Je to také

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found