Odpovědnost za životní prostředí - přehled, typy a hodnocení

Environmentální odpovědnost označuje potenciální environmentální náklady, které kupujícímu vzniknou při koupi nebo leasingu aktiva. Závazky vznikají, když kupující provádí náležitou péči Druhy náležité péče Jedním z nejdůležitějších a zdlouhavých procesů v rámci fúzí a akvizic je náležitá péče. Proces due diligence je něco, co kupující provádí, aby potvrdil přesnost tvrzení prodávajícího. Potenciální dohoda o fúzích a akvizicích zahrnuje několik typů náležité péče. na majetku a bude se od něj požadovat převzetí vlastnictví aktiva a všech závazků spojených s aktivem po akvizici.

Odpovědnost za životní prostředí

Odpovědnost za ochranu životního prostředí je obzvláště důležitá, když kupující kupuje podnik nebo aktivum. Typy aktiv Mezi běžné typy aktiv patří běžná, dlouhodobá, fyzická, nehmotná, provozní a neprovozní. Správná identifikace, která má dopad na životní prostředí. Například při nákupu průmyslového stroje, u kterého je pravděpodobné, že způsobí znečištění ovzduší nebo vody, provede kupující environmentální posouzení, aby určil typy environmentální odpovědnosti spojené s kupovaným aktivem.

Druhy environmentálních závazků

Různé ekologické závazky se liší v závislosti na jejich zdroji. Environmentální závazky jsou obvykle spojeny s federálními, státními nebo místními zákony a jsou prosazovány veřejnými agenturami na každé úrovni vlády. Zde jsou společné závazky v oblasti životního prostředí:

# 1 Povinnosti dodržování předpisů

Povinnosti dodržování předpisů jsou předpisy, kterými se řídí výroba, používání a likvidace chemických látek a jiných škodlivých látek v životním prostředí. Při nákupu aktiva, které se má použít ve výrobním procesu zboží, musí podnik vzít v úvahu stávající předpisy o shodě a možnost přijetí nových zákonů. Aby bylo zajištěno dodržování platných zákonů, bude od podniku požadováno, aby nese určité náklady, které ho chrání před budoucími závazky.

Jednou z nákladů jsou administrativní náklady. SG&A SG&A zahrnuje veškeré nevýrobní náklady vzniklé společnosti v daném období. To zahrnuje výdaje, jako je nájemné, reklama, marketing, účetnictví, soudní spory, cestování, stravování, platy managementu, bonusy a další. Příležitostně to může zahrnovat i náklady na odpisy vzniklé při zaznamenávání procesů, označování chemikálií a školení zaměstnanců pověřených manipulací s chemickými látkami. Podniku mohou také vzniknout náklady na zadržení chemických látek, zvládnutí škodlivých účinků emisí do ovzduší. Carbon Credit A Carbon credit je obchodovatelné povolení nebo osvědčení, které držiteli úvěru poskytuje právo emitovat jednu tunu oxidu uhličitého nebo ekvivalent, nakládání s odpady a náklady na ukončení uzavírání skládek. Neschopnost zvládnout dopady odpadu na životní prostředí může přilákat soudní spory a právní kroky vládních agentur proti podnikání.

# 2 Sanační povinnosti

Povinnosti týkající se sanace vyžadují, aby podniky zvládly účinky znečištění nebo průmyslových činností, které představují riziko pro lidské zdraví a životní prostředí. Odpovědnost za ochranu životního prostředí je spojena s povinnostmi dodržování předpisů, protože řízení stávajících povinností může pomoci snížit povinnosti v oblasti nápravy, které bude podnik v budoucnu muset splnit.

Povinnosti sanace mohou zahrnovat úpravu vody, výkopy, monitorování, hodnocení nepříznivých vlivů na životní prostředí, přemístění komunit do bezpečnějších oblastí, přestavbu poškozených nemovitostí a náklady na reakci vládních agentur. Subjekt může čelit povinnostem nápravy negativních dopadů na životní prostředí u dříve vlastněných nebo používaných lokalit, lokalit, které nikdy nevlastnil, ale kontaminoval, a lokalit, které vlastní a které neznečistily.

# 3 Pokuty a pokuty

Subjekt může být rovněž požádán, aby zaplatil pokuty a pokuty za nedodržování příslušných zákonů a předpisů, které chrání životní prostředí před znečištěním a degradací. Náklady se přidávají k nákladům na dodržování předpisů, které je společnost povinna platit, a používají se k plnění represivních funkcí.

Náklady na pokutu nebo pokutu mohou být předem stanoveny nebo posouzeny veřejnou agenturou při hodnocení rozsahu porušení a dopadu nedodržení na člověka a životní prostředí. Typicky je výše pokut stanovena způsobem, který se rovná nákladům, které firma ušetřila nedodržováním předpisů. Může se lišit od několika dolarů do několika milionů dolarů za každé narušení životního prostředí ze strany firmy.

# 4 Kompenzační povinnosti

Kompenzační povinnosti zahrnují náhradu škod, které firma způsobila jednotlivcům nebo jejich majetku. To je způsobeno uvolňováním škodlivých látek do životního prostředí. Firma může čelit povinnostem v oblasti odškodnění i po splnění všech ostatních povinností v oblasti životního prostředí. Povinnosti v oblasti odškodnění lze klasifikovat jako zranění osob, poškození majetku nebo ekonomické ztráty.

Odškodnění za újmu na zdraví může zahrnovat újmu na zdraví, bolest a neoprávněnou smrt, zatímco náhrada škody na majetku může zahrnovat ztrátu zemědělských plodin a hospodářských zvířat a poškození nemovitostí a vozidel. Nároky na ekonomickou ztrátu mohou zahrnovat ztrátu vybavení, ušlý zisk a ztrátu zdrojů obživy.

# 5 Trestné škody

Odškodnění s represivní funkcí slouží stejnému účelu jako povinnosti v oblasti odškodnění, ale účtuje si vysoké náklady. Cílem represivních škod je odradit chování firmy, které nedbá na ostatní zúčastněné strany v životním prostředí, a odrazovat jiné firmy působící ve stejném odvětví od podobného chování. Odškodnění s represivní funkcí se hodnotí zřídka a obvykle převyšují náklady na škody nebo ztráty způsobené osobě, komunitě nebo životnímu prostředí.

Posouzení vlivu na životní prostředí

Při diskusi s prodejcem aktiva nebo podniku musí kupující provést náležitou péči, aby určil různé environmentální závazky, které bude podnik v budoucnu muset splnit. Na druhou stranu musí být prodejce připraven poskytnout skutečné záznamy o svých minulých environmentálních závazcích a veškerých povinnostech, které mohou nastat v budoucnu.

Pokud kupující zjistí, že v budoucnu po koupi aktiva vzniknou náklady na sanaci, může vyjednat, že kupní cena bude zahrnovat příspěvek na náklady na splnění všech budoucích environmentálních závazků.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika. Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Akviziční financování Akviziční financování Akviziční financování označuje různé zdroje kapitálu, které se používají k financování fúze nebo akvizice. Toto je obvykle složitá mise vyžadující důkladné plánování, protože struktury financování akvizic často vyžadují spoustu variací a kombinací. Navíc se akviziční financování zřídka získává z jednoho zdroje.
  • Corporate Social Responsibility (CSR) Corporate Social Responsibility (CSR) Corporate Social Responsibility (CSR) odkazuje na strategie, které společnosti provádějí v rámci správy a řízení společností a které jsou navrženy tak, aby
  • Sanace Sanace Sanace je proces opravy něčeho. V ekologické ekonomii se jedná o úklid od události, která způsobila poškození životního prostředí.
  • Strategická analýza Strategická analýza Strategická analýza se týká procesu provádění výzkumu ve společnosti a jejím provozním prostředí za účelem formulování strategie. Definice

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found