Jednotná pravidla pro sbírky (URC) - definice, použití a URC 522

Jednotná pravidla pro inkasa je sada pravidel, která pomáhají při procesu vymáhání dluhů. Aktuální dluh V rozvaze jsou aktuální dluhy dluhy, které mají být splaceny do jednoho roku (12 měsíců) nebo méně. Je uveden jako krátkodobý závazek a součást čistého pracovního kapitálu. Ne všechny společnosti mají aktuální řádkovou položku dluhu, ale ty, které ji výslovně používají pro půjčky se splatností kratší než jeden rok. nebo dlužné peníze nebo aktiva. URC založila - nebo navrhla - Mezinárodní obchodní komora (ICC), celosvětová organizace, která slouží k prosazování a usnadňování obchodních zájmů a obchodu mezi národy.

Jednotná pravidla pro sbírky

Co dělají Jednotná pravidla pro sbírky

Poslední revize URC, která byla vypracována v polovině 90. let, nastiňuje problémy, se kterými se odborníci - podniky, banky a prodejci - denně potýkají, když se snaží inkasovat platby. Jednotná pravidla pro sbírky také poskytují užitečná pravidla, která by měli tito odborníci dodržovat při zahájení procesu sbírky. Cyklus prodeje a inkasa Cyklus prodeje a inkasa, známý také jako cyklus příjmů, pohledávek a příjmů (RRR), se skládá z různých tříd transakce. Třídy tržeb a příjmů transakcí jsou typické položky deníku, které debetují pohledávky a výnosy z prodeje úvěrů, a debetní hotovost a pohledávky z kreditů.

Poslední návrh Jednotných pravidel pro sbírky, jinak známý jako URC 522, stanoví potřebu, aby primární nebo poukazující banka vypracovala a připojila list, který výslovně vysvětluje účel a postup, který by měl být dodržen při shromažďování dluhy.

Doklady proti přijetí a platbě

Jednotná pravidla pro inkasa 522 také nastiňují, co mohou a mohou banky dělat v souvislosti s dokumenty proti přijetí (D / A) a dokumenty proti platbě (D / P).

Doklady proti přijetí jsou ujednáním mezi dovozcem a vývozcem, které upřesňuje, že dovozci nemá být poskytována dokumentace, která potvrzuje jejich vlastnictví dováženého zboží, dokud nebude zaplacena směnka nebo nebude uzavřena dohoda o zaplacení.

V takovém případě URC 522 říká, že dovozce přijímá časový návrh od banky Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy. prostřednictvím vývozce a musí podepsat a souhlasit s tím, že zaplatí vývozci (prodejci) v budoucnu. Jakmile to bude přijato, banka poté předá vlastnickou dokumentaci kupujícímu.

Doklady za úplatu se používají na podobný účel na straně vývozce. Doklady jsou dohodou mezi bankou a vývozcem, která stanoví, že dovozce neobdrží žádné doklady potvrzující vlastnictví zboží, dokud nebude zaplacena přiložená směnka nebo nebudou provedeny přípravy na platbu.

URC 522 říká, že kupující (dovozce) by měl provést úplnou platbu za zboží, jakmile je dodáno, poté může banka předat dokumenty potvrzující vlastnictví.

souhrn

Jednotná pravidla pro sbírky jsou důležitou ochranou pro banky, obchodníky, kupující a prodejce, protože nastiňují odpovědnosti každé strany, pokud jde o sběr zboží nebo dlužných peněz. Pravidla jsou zvláště užitečná pro banky a další instituce, které se snaží každodenně vybírat dlužné peníze.

Další zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce Jednotnými pravidly pro sbírky. Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Poměr obratu pohledávek Poměr obratu pohledávek Poměr obratu pohledávek, známý také jako poměr obratu dlužníka, je poměr efektivity, který měří, jak efektivně společnost vybírá výnosy - a v širším smyslu, jak efektivně využívá svá aktiva. Poměr obratu pohledávek měří počet opakování za dané období ... Vzorec pro
  • Splátkový prodej Splátkový prodej Splátkový prodej je finanční ujednání, ve kterém prodávající umožňuje kupujícímu provádět platby po delší dobu. V
  • Dluhopisy Dluhopisy Dluhopisy Dluhopisy jsou písemné směnky, které držiteli nebo doručiteli dávají právo obdržet částku uvedenou v dohodě. Směnky jsou písemným příslibem, že zaplatíte hotovost jiné straně k určitému budoucímu datu nebo před ním. Je-li pohledávka splatná do jednoho roku, je v rozvaze považována za krátkodobé aktivum.
  • Tržby z prodeje Tržby z prodeje jsou příjmy, které společnost obdrží z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found