Nejlepší banky v Maďarsku - přehled a průvodce po 10 nejlepších bankách

Magyar Nemzeti Bank je centrální banka Maďarské republiky. Tento orgán, který byl založen v roce 1924, je odpovědný za podporu stability finančního systému země a dohled nad maďarskými bankami. Maďarská centrální banka je také členem Evropského systému centrálních bank se zaměřením na mezinárodní vztahy a její účast na odborných fórech mezinárodních ekonomických institucí a finančních organizací (EU, MMF, OECD, BIS).

Nejlepší banky v Maďarsku

Mezi různé typy bank v Maďarsku patří:

  • Komerční banky;
  • Pobočky zahraničních bank
  • Finanční instituce

Výhled Moody's pro maďarský bankovní systém je pozitivní, protože ratingová agentura věří, že zlepšující se ekonomika země zvýší kvalitu úvěrů místních bank a podpoří mírnou ziskovost, protože kapitálové rezervy zůstávají stabilní.

Pro každého, kdo uvažuje o bankovní kariéře v Maďarsku, je tento seznam nejlepších bank v Maďarsku užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našich seznamech finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky v Maďarsku jsou:

OTP banka

OTP Bank, dříve National Saving Bank, byla založena v roce 1949. Banka nabízí služby komerčního bankovnictví v Maďarsku, Bulharsku, Rusku, na Ukrajině, v Chorvatsku, Rumunsku, na Slovensku, v Srbsku a Černé Hoře. Poskytuje směnárnu, soukromé bankovnictví, pojištění, osobní a hypoteční úvěry a služby internetového bankovnictví.

Banka se sídlem v Budapešti spravuje síť 1302 poboček a zaměstnává přibližně 27 000 zaměstnanců.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 44,66 miliardy USD a čistý zisk činil 800 milionů USD.

Banka K&H

Kereskedelmi és Hitelbank Zártköruen Muködo Részvénytársaság, známá také jako K&H Bank, byla založena v roce 1987. Finanční instituce poskytuje různé bankovní produkty a služby retailovým, soukromým a korporátním klientům v Maďarsku. Nabízí celou řadu finančních produktů, včetně správy účtů, investic, spoření, půjček, bankovních záruk, služeb bankovních karet, správy úschovy, pokladny, financování projektů, služeb privátního bankovnictví, správy investičních fondů, leasingu, obchodování s cennými papíry, factoring a životní a důchodové pojištění.

Banka se sídlem v Budapešti udržuje 4 000 zaměstnanců a dohlíží na síť 207 poboček.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 11,31 miliardy USD a čistý zisk dosáhl 167,56 milionu USD.

Erste Bank

Společnost Erste Bank, založená v roce 1819, jedna z nejstarších bank v Maďarsku, nabízí řadu bankovních a dalších finančních služeb retailovým a korporátním zákazníkům v Rakousku, střední a východní Evropě a v dalších částech světa. Činnosti banky zahrnují segmenty Maloobchod, Korporace, Vyloučení uvnitř skupiny, Správa aktiv / odpovědnosti, Místní korporátní centrum, Spořitelny, Skupinové trhy a Skupinové korporátní centrum.

Banka působí prostřednictvím 2 648 poboček v Rakousku, České republice, na Slovensku, v Rumunsku, Maďarsku, Chorvatsku a Srbsku. V roce 2016 vykázala celková aktiva ve výši 256 miliard USD a čistý zisk ve výši 1557 milionů USD.

Budapešťská banka

Budapešťská banka byla založena v roce 1987. Banka slouží soukromým osobám, obchodním organizacím a firemním zákazníkům v Maďarsku. Nabízí úvěr a leasing na nákup nových a ojetých automobilů a financování vybavení prostřednictvím své sítě 94 poboček. V současné době zaměstnává přibližně 3 000 zaměstnanců.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 3,95 miliardy USD a čistá ztráta 47,36 milionu USD.

CIB banka

Společnost CIB Bank, která byla založena v roce 1979, poskytuje služby retailového a podnikového bankovnictví společnostem, institucím, obcím, soukromým podnikatelům a maloobchodním zákazníkům v Maďarsku a dalších zemích. S přibližně 2 000 zaměstnanci má banka sídlo v Budapešti.

Od roku 2016 činila aktiva banky 6,43 miliardy USD a čistý zisk dosáhl 47,23 milionu USD.

MKB Bank

Společnost MKB Bank se sídlem v Budapešti byla založena v roce 1950. Banka působí v segmentech podnikového bankovnictví a institucionálního bankovnictví a zaměstnává přibližně 2 000 osob.

V roce 2016 vykázala celková aktiva ve výši 8,304 miliardy USD a čistý zisk ve výši 37,51 milionu USD.

Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank byla založena v roce 1986 jako Unicbank. Banka zahrnuje segmenty Retail a Private, Corporate, Bank and Treasury a Other. S přibližně 2400 zaměstnanci má ústředí v Budapešti.

Banka slouží jednotlivcům, společnostem, vládám, místním samosprávám, sociálním institucím a zbytkovým položkám. Nabízí půjčování a přijímání vkladů, půjčky na kreditní karty i půjčky poskytované na cenné papíry složené jako kolaterál. Poskytuje také produkty projektového a strukturovaného financování, syndikované půjčky, možnosti bankovních karet a různé investiční služby. Kromě toho také nabízí investiční produkty, správu hotovosti, online factoring, právní a daňové poradenství a platby, mobilní bankovnictví a internetové bankovnictví.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 7,88 miliardy USD a čistý zisk 59,31 milionu USD.

UniCredit Bank

UniCredit Bank, založená v roce 1990, nabízí různé bankovní produkty a služby malým a středním podnikům, soukromým zákazníkům a velkým korporacím v Maďarsku. Funguje prostřednictvím segmentů CIB, maloobchodu, privátního bankovnictví a dalších. Banka obsluhuje 400 000 zákazníků prostřednictvím sítě 55 poboček. Zaměstnává mimo Budapešť a zaměstnává přibližně 1700 zaměstnanců.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 10,81 miliardy USD a čistý zisk dosáhl 212 milionů USD.

FHB Bank

FHB Bank se sídlem v Budapešti je největším refinancovatelem hypoték mezi maďarskými bankami. Banka zahrnuje segmenty Retail, Corporate, Investment Services, Treasury, Refinancing a Other. Společnost byla založena v roce 1997 a zaměstnává přibližně 1 000 zaměstnanců.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 2,34 miliardy USD a čistá ztráta ve výši 61,24 milionu USD.

BNP Paribas Bank

BNP Paribas Bank, která byla založena v roce 1990, je jednou z prvních společných podniků v Maďarsku. Banka nabízí institucionální a podnikové bankovnictví, cenné papíry, správu aktiv, pojištění, nemovitosti, správu vozidel, finanční a operativní leasing a služby v oblasti investic do nemovitostí pro společnosti a instituce.

Společnost BNP Paribas se sídlem v Budapešti se v roce 2001 stala jediným akcionářem v maďarské pobočce BNP Paribas.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pro kariéru v bankovnictví získáte s námi kurzy finančního modelování významnou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejvyšších bank v Maďarsku. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky ve Velké Británii Nejlepší banky ve Velké Británii Existuje více než 45 stavebních spořitelen a 300 bank ve Velké Británii, což z něj činí největší bankovní systém v Evropě a čtvrtý největší na světě. Podle agentury Moody’s je výhled pro banky ve Velké Británii negativní kvůli nejistotám vyvolaným hlasováním po brexitu.
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P.Morgan a Ferrari

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found