Zajišťovací fond - přehled, investiční strategie, struktura poplatků

Hedgeový fond, alternativní investiční nástroj, je partnerství, kde investoři (akreditovaní investoři nebo institucionální investoři) shromažďují peníze společně a správce fondu nasazuje peníze do různých aktiv pomocí sofistikovaných investičních technik. Zajišťovací fondy mohou na rozdíl od jiných fondů využívat pákový efekt, přijímat krátké pozice a držet dlouhé / krátké pozice v derivátech. Zajišťovací fondy jsou méně přísně regulovány Komisí pro cenné papíry (SEC) Komise pro cenné papíry (SEC) Americká komise pro cenné papíry nebo burzu (SEC) je nezávislá agentura federální vlády USA, která je odpovědná za provádění federálních zákonů o cenných papírech a navrhování pravidel pro cenné papíry. Na rozdíl od jiných fondů je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí.

Zajišťovací fond

Stručné shrnutí:

  • Zajišťovací fond, alternativní investiční nástroj, je fond, který sdružuje peníze investorů a využívá sofistikované investiční strategie k vytváření výnosů.
  • Zajišťovací fondy jsou přístupné pouze pro akreditované a / nebo institucionální investory.
  • Čtyři hlavní klasifikace strategií zajišťovacích fondů jsou zajišťování založené na událostech, relativní hodnota, makro a akciové zajištění.

Definování akreditovaných a institucionálních investorů

Zajišťovací fondy jsou přístupné pouze pro akreditované a / nebo institucionální investory.

Akreditovaný investor Akreditovaný investor Akreditovaným investorem se rozumí individuální nebo institucionální investor, který splnil určité požadavky stanovené Americkou komisí pro cenné papíry (SEC). Akreditovaní investoři mohou nakupovat cenné papíry, které nejsou k dispozici jiným investorům a které nebyly registrovány u žádného regulačního orgánu. je fyzická nebo obchodní osoba, která má povoleno investovat do cenných papírů, které nemusí být registrovány u finančních úřadů. Ve Spojených státech musí mít člověk za poslední dva roky čisté jmění nejméně 1 000 000 $ (bez hodnoty primárního bydliště) nebo roční příjem nejméně 200 000 $. Pravidlo 501 předpisu D Komise pro cenné papíry a burzu v USA jde do dalších podrobností při definování „akreditovaných investorů“.

Institucionální investor je nebankovní jednotlivec nebo společnost, která obchoduje s cennými papíry jménem svých členů ve velkých částkách dolaru nebo množství. Institucionální investoři zahrnují penzijní fondy, společnosti podílových fondů, pojišťovny, komerční banky, podílové fondy Podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Dozvíte se o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investování do nich nebo o zajišťovacích fondech. Vzhledem k hlubokým kapesám institucionálních investorů hrají hlavní roli na trhu cenných papírů.

Společné strategie zajišťovacích fondů

Hedge Fund Research, Inc. identifikuje čtyři hlavní klasifikace strategií zajišťovacích fondů. Každá strategie s sebou nese různé profily rizik a výnosů:

1. Strategie založené na událostech

Strategie, které usilují o zisk z neefektivních cenových změn v důsledku konkrétních firemních akcí, restrukturalizací společností, fúzí a převzetí, prodeje aktiv, vedlejších produktů, bankrotů a dalších událostí.

2. Strategie relativní hodnoty (arbitráže)

Strategie, které usilují o zisk z cenových nesrovnalostí mezi souvisejícími cennými papíry, jejichž cenový nesoulad se očekává v průběhu času.

3. Makro strategie

Strategie, které usilují o zisk z globálních ekonomických událostí a trendů, jako jsou změny úrokových sazeb, měnové změny, politické změny atd., Získáním podílů s pozitivní nebo negativní expozicí vůči těmto makro událostem. Makro strategie se točí kolem predikce a projekce makro událostí.

4. Strategie zajišťování akcií

Strategie, které se snaží získat z dlouhých a / nebo krátkých pozic v akciích a derivátech.

Struktura poplatků za zajišťovací fondy

Společná struktura poplatků za zajišťovací fondy se nazývá „2 a 20 2 a 20 (poplatky hedžového fondu). 2 a 20 je struktura kompenzace zajišťovacího fondu, která se skládá z poplatku za správu a poplatku za výkon. 2% představuje poplatek za správu, který se vztahuje na celková spravovaná aktiva. Zisk generovaný zajišťovacím fondem je zpoplatněn 20% výkonem. “ To znamená, že správce fondu bude účtovat 2% poplatek za správu, který se vztahuje na spravovaná aktiva, a 20% stimulační poplatek za výnosy vyšší než stanovená překážková sazba. Pobídkové poplatky se vybírají pouze v případě, že portfolio generuje vyšší návratnost, než je překážková sazba. Překážkové rychlosti mohou být „tvrdé“ nebo „měkké“:

1. Tvrdý

Tvrdá překážková sazba znamená, že motivační poplatky se vybírají pouze z výnosů přesahujících referenční hodnotu. Například pokud by zajišťovací fond vrátil 25% s 10% překážkovou sazbou, byly by vybírány stimulační poplatky při nadměrném výnosu 15%.

2. Měkký

Měkká překážková sazba znamená, že pobídkové poplatky jsou vybírány za celý výnos portfolia, pokud je výnos větší než překážková sazba. Například pokud by zajišťovací fond vrátil 25% s 10% měkkou překážkovou sazbou, byly by vybírány pobídkové poplatky z celkového návratnosti portfolia 25%.

Příklad struktury poplatků zajišťovacího fondu

ABC Fund je zajišťovací fond se správou aktiv v hodnotě 100 milionů USD. Fond sleduje strukturu poplatků „2 a 20“ s tvrdou překážkovou sazbou 15%. Motivační poplatky se počítají z hrubých zisků, nikoli zisků bez poplatků za správu. Výkon zajišťovacího fondu je uveden níže. Vypočítejte celkové poplatky zaplacené správcům fondů.

Zajišťovací fond - ukázková data

Vzhledem k tomu, že portfolio generovalo výnos 100%, což je nad 15% tvrdou překážkovou sazbou, mají správci fondů nárok na stimulační poplatek.

  1. Nejprve vypočítáme poplatky za správu jako 1 000 000 $ x 2% = 20 000 $.
  2. Poté vypočítáme výnos dolaru nad tvrdou překážkovou sazbou jako [2 000 000 - 1 000 000 $ x (1 + 20%)] = 800 000 $. Toto je částka v dolaru, proti které budou účtovány motivační poplatky.
  3. Nakonec vypočítáme motivační poplatky jako 800 000 $ x 20% = 160 000 $.

Celkové poplatky placené správcům fondů jsou 20 000 $ + 160 000 $ = $180,000.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Alternativní investice Alternativní investice Alternativní investice je investice do aktiv odlišných od hotovosti, akcií a dluhopisů. Alternativními investicemi mohou být investice do hmotných aktiv, jako jsou drahé kovy nebo víno. Kromě toho to mohou být investice do finančních aktiv, jako je soukromý kapitál, nouzové cenné papíry a zajišťovací fondy.
  • Překážková sazba Překážková sazba Definice Překážková sazba, známá také jako minimální přijatelná míra návratnosti (MARR), je minimální požadovaná míra návratnosti nebo cílová míra, kterou investoři očekávají od investice. Míra je určena hodnocením nákladů na kapitál, souvisejících rizik, současných příležitostí v expanzi podnikání, míry návratnosti podobných investic a dalších faktorů
  • Indexové fondy Indexové fondy Indexové fondy jsou podílové fondy nebo fondy obchodované na burze (ETF), které jsou určeny ke sledování výkonnosti tržního indexu. Aktuálně dostupné indexové fondy sledují různé tržní indexy, včetně indexů S&P 500, Russell 2000 a FTSE 100.
  • Průvodce platem hedgeových fondů Průvodce platem hedgeových fondů Tento průvodce platem hedgeových fondů pokrývá několik pracovních míst v sektoru hedgeových fondů a jejich odpovídající střední platy pro rok 2018. Firma zajišťovacích fondů je zapojena do správy investičních fondů, které jsou vytvořeny pro akreditované jednotlivce a institucionální investory, aby maximalizovali se vrací.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found