Houlihan Capital - Zjistěte více o finanční poradenské společnosti

Společnost Houlihan Capital začala v roce 1996 jako Houlihan Smith & Company, poskytující poradenské a finanční služby společnostem se středním trhem. Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace (Market Cap) je nejnovější tržní hodnotou vynikajících akcií společnosti. Market Cap se rovná aktuální ceně akcií vynásobené počtem akcií v oběhu. Investiční komunita často používá hodnotu tržní kapitalizace k hodnocení společností. V průběhu let rozšířila společnost Houlihan Capital svou škálu služeb o techniky oceňování oceňování soukromé společnosti 3 pro oceňování soukromé společnosti - naučte se oceňovat podnikání, i když je soukromé a s omezenými informacemi. Tato příručka poskytuje příklady včetně srovnatelné analýzy společností, analýzy diskontovaných peněžních toků a první chicagské metody. Zjistěte, jak profesionálové oceňují obchodní a finanční poradenství, investiční bankovnictví a poradenské služby v oblasti sporů. Mezi její klienty patří zajišťovací fondy, fondy soukromého kapitálu Fondy soukromého kapitálu Fondy soukromého kapitálu jsou fondy kapitálu, které mají být investovány do společností, které představují příležitost pro vysokou návratnost. Přicházejí s pevnou společností Korporace Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem fungování za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. a státní investiční fondy. Společnost Houlihan Capital má sídlo v Chicagu ve státě Illinois.

Houlihan Capital

Historie Houlihan kapitálu

Houlihan Capital, dříve Houlihan Smith & Company, založili Richard Alfred Houlihan a Andrew David Smith. Richard Houlihan je bývalým předsedou Houlihan Lokey Howard & Zukin Inc, zatímco Andrew Smith je poradcem pro fúze a akvizice a prezidentem Houlihan Capital. Oba zakladatelé se setkali, když Andrew Smith pracoval se společností Kemper Securities, a pomohli prodat softwarovou společnost, kde byl předsedou Richard Houlihan. Poté založili Houlihan Smith, investiční banku specializující se na oceňování podniků, fúze a akvizice. Každý z partnerů vlastnil 25% až 50% společnosti, zatímco Charles Botchway vlastnil 10% až 25% společnosti.

V polovině dvacátých let rozšířila společnost Houlihan Smith svůj seznam služeb o oceňování portfolia, oceňování derivátů a investiční poradenské služby pro zajišťovací fondy a fondy soukromého kapitálu. V letech 2006 až 2008 společnost ocenila miliardy dolarů úrovně 3 v souladu s novým účetním prohlášením, standardem finančního účetnictví č. 157. FAS 157 požadovala, aby společnosti a investiční společnosti předkládaly čtvrtletní a roční zprávy o reálné hodnotě svých subjektů. Třístupňová hierarchie reálných hodnot zahrnuje úrovně 1, 2 a 3, přičemž obtížně hodnotitelná je úroveň 1, a proto vyžaduje ocenění nezávislým poradcem. Houlihan Smith provedl více než 400 ocenění a stanovisek ročně, přičemž největším finančním názorem bylo stanovisko k solventnosti poskytnuté společnosti Reliant Energy za její finanční restrukturalizaci ve výši 12 miliard dolarů.

Před finanční krizí v roce 2007 poskytl Houlihan Smith nezávislým oceněním cenných papírů s aukční sazbou pro společnosti Fortune 1000. Cenné papíry začaly klesat koncem roku 2007 kvůli nedostatku likvidity a úvěrové krizi. Houlihan ve spolupráci s auditorskými společnostmi Big 4 a jejími klienty ocenil cenné papíry s aukční sazbou a pokud možno identifikoval sekundární trh, kde by klienti mohli disponovat svými portfolii. Společnost také spolupracovala s zajišťovacími fondy a soukromými kapitálovými společnostmi a poskytovala ocenění portfolia a jednotlivých cenných papírů, analýzu rizik a poradenství při fúzích a akvizicích. Celkově se Houlihan Smith podílel na více než 500 restrukturalizacích kapitálu, soukromých investicích a fúzích a akvizicích.

Služby nabízené společností Houlihan Capital

Houlihan Capital nabízí řadu služeb, které zahrnují:

Oceňování a finanční poradenství

Společnost Houlihan Capital poskytuje společnostem ocenění a nezávislá stanoviska v souladu s požadavky v oblasti účetnictví, regulace a správy a řízení společnosti. Společnost pomáhá při oceňování současných likvidních aktiv zkoumáním tržní hodnoty aktiv, složení kapitálové struktury a vyhlídek budoucích výnosů pomocí finančního modelování Co je to finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem prognózy finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. . Investiční manažeři, jako jsou zajišťovací fondy a fondy soukromého kapitálu Private Equity vs Hedge Fund Porovnejte private equity vs hedge fond z hlediska investorů, rizika, likvidity, časového horizontu, struktury kompenzací, kariér a dalších výhod a nevýhod každé z nich čelí zvýšené pozornosti regulačních orgánů a ostatní účastníci v oboru, a musí proto poskytovat ocenění, která jsou transparentní, nezávislá a která vyhovují standardům pro podávání zpráv.

Společnost také poskytuje solventnostní stanoviska společnostem, které se podílejí na transakcích s vysokou mírou zadlužení. Pákové financování Pákové financování je použití nadměrně vysoké částky dluhu, na rozdíl od vlastního kapitálu nebo hotovosti, k financování investičních aktiv. Pákový efekt může zvýšit návratnost a pákové financování se provádí s cílem zvýšit potenciální zisk investice za předpokladu, že se investice zvýší. což může v budoucnu vést k finančním potížím. Stanovisko solventnosti slouží jako záruka, že společnost bude v budoucnu schopna plnit své rostoucí finanční závazky. Na druhou stranu Houlihan také poskytuje spravedlivé stanovisko, což je nástroj pro řízení rizik, který poskytuje stanovisko k tomu, zda rozhodnutí správní rady a zvláštních výborů nabízí zúčastněným stranám spravedlivé podmínky z finančního hlediska. Mezi další služby nabízené v kategorii oceňování a poradenství patří služby finančního růstu, poradenské služby, poradenství v oblasti správy investic, plány vlastnictví akcií zaměstnanců a zásady oceňování fondů.

Investiční bankovnictví

Houlihan Capital poskytuje služby investičního bankovnictví Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních nabídek v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších oblastech financí. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, jako je poradenství a obchodování na sekundárním trhu, a také poradenství na straně nákupu a prodeje na straně nákupu a prodeje na straně M&A Poradci na straně nákupu a prodeje Vedlejší fúze a akvizice se liší z hlediska jejich rolí a způsobu, jakým jsou kompenzovány. Strana nákupu znamená spolupráci s kupujícími při příležitosti získat další podniky. M&A strany prodeje na druhé straně znamená spolupráci s prodejci. V oblasti poradenství a obchodování na sekundárním trhu se firma spojuje s kupujícími a prodávajícími likvidních aktiv, soukromých akcií, investičních portfolií (výkonných i nevýkonných) a zajišťovacích fondů a podílů na soukromém kapitálu. Investorům také umožňuje přístup k nelikvidním cenným papírům, ke kterým by jednotlivě nemohli získat přístup.

V oblasti poradenských služeb na straně prodeje a nákupu pomáhá Houlihan klientům při strukturování a provádění fúzí a akvizic. Poskytuje vedení, hloubkovou kontrolu a finanční poradenství majitelům firem na straně nákupu. Pomáhá jim také zajistit kapitál a dluhový kapitál k financování fúze a akvizice. Majitelé podniků na straně prodeje těží ze strategického vedení od vedoucích pracovníků na vyšší úrovni s cílem maximalizovat šance na úspěšné výsledky pro své klienty.

Podpora soudních sporů

Jako nezávislí odborníci nabízí Houlihan Capital majitelům podniků a jejich právním zástupcům ve finančních analýzách technické a průmyslové znalosti. Poskytuje podporu v obchodních a akcionářských sporech týkajících se finančních derivátů, oceňování podniků Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a předchozí transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích, finančních strukturách a ekonomických škodách. Houlihan také nabízí podporu v případech souvisejících s deriváty a strukturovaným financováním. Mezi další oblasti, do nichž se společnost Houlihan Capital zapojuje, patří soudní spory o bankrot, spory o duševní vlastnictví, přerušení podnikání, spory po transakcích, podvodné převody a podvody a forenzní a vyšetřovací služby.

Soudní proces a uzavření společnosti Houlihan Smith & Company

V roce 2010 Houlihanův právník podal u státního soudu v Illinois žádost o dočasný soudní příkaz proti správci stránek 800notes.com a whocallsme.com. Firma protestovala proti komentářům ke dvěma webům, které poškozovaly její pověst. Advokáti požadovali, aby všechna prohlášení věcné povahy týkající se jejich klientů byla z webových stránek odstraněna, a uživatelé nařídili zastavit další komentáře k části webů souvisejících s Houlihanem. V květnu 2010 však právník hájící správce dvou webů přesunul případ ze státního soudu na federální soud. Soudce federálního soudu umožnil vypršení platnosti případu a zamítl žádost o vydání dočasného soudního zákazu obžalovaného. Ve fázi soudního řízení o poplatcích za právní zastoupení Houlihan ukončil činnost. Obžalovaní podali návrh na právní zastoupení ve výši 137 632,34 $, avšak soud rozhodl o vyrovnání ve výši 35 000 $.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce Houlihan Capital. Další informace najdete v následujících finančních zdrojích.

  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích
  • Divize investičního bankovnictví IBD - Divize investičního bankovnictví IBD je zkratka pro divizi investičního bankovnictví v rámci celkové investiční banky. IBD odpovídá za spolupráci s korporacemi, institucemi a vládami při získávání kapitálu (upisování na akciových, dluhových a hybridních trzích), jakož i za provádění fúzí a akvizic
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, předpovědí, propojení těchto tří prohlášení, analýzy DCF a dalších
  • Srovnatelná firemní analýza Srovnatelná firemní analýza Jak provést srovnatelnou firemní analýzu. Tato příručka vám krok za krokem ukáže, jak vytvořit srovnatelnou analýzu společnosti („Comps“), obsahuje bezplatnou šablonu a mnoho příkladů. Comps je relativní metodika oceňování, která zkoumá poměry podobných veřejných společností a používá je k odvození hodnoty jiného podniku

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found