Modifikovaná nadační smlouva (MEC) - přehled, historie, kritéria

Modifikovaná nadační smlouva (MEC) je životní pojistka s peněžní hodnotou, jejíž kumulativní pojistné překročilo částku povolenou podle limitů federálních daňových zákonů USA.

Upravená nadační smlouva (MEC)

V 70. letech životní pojišťovny využily status daňové výhody u smluv o životním pojištění v hotovosti k vytvoření produktů, které pojistníkovi umožňovaly akumulovat držbu hotovosti. Vláda USA pohlížela na tyto politiky jako na daňové úkryty Daňové úkryty Daňové úkryty jsou finanční prostředky, které může jednotlivec využít k tomu, aby jim pomohly snížit jejich daňovou povinnost, a tak si ponechaly více svých peněz. Je to legální způsob, jak jednotlivci „skrývají“ své peníze a vyhýbají se zdanění. a přijal zákon o technických a různých příjmech (TAMRA), aby se jím zabýval.

Chcete-li být MEC, musí politika splňovat požadavky IRS § 7702 a musí selhat v testu 7 platů uvedeném v TAMRA. V MEC jsou výběry obvykle zdaněny jako běžný příjem, místo aby byly považovány za nezdanitelný příjem.

Historie upravených nadačních smluv

V 70. letech se životní pojišťovny snažily využít určitých daňových výhod smluv o životním pojištění v hotovosti. Životní pojišťovny navrhly produkty, které pojistníkům umožňovaly akumulovat hotovost (která mohla být vybrána bez daně).

Vláda USA viděla tento postup jako daňový úkryt a jako řešení vytvořila zákon TAMRA (Technical and Miscellaneous Revenue Act). Podle TAMRA by MEC již nebyl považován za produkt životního pojištění, pokud:

  • Smlouva byla vytvořena 20. června 1988 nebo později.
  • Splňuje zákonnou definici smlouvy o životním pojištění (oddíl 7702 IRS).
  • Nesplňuje test 7 platů.

Porozumění upraveným nadačním smlouvám

Smlouva MEC je životní pojistka, jejíž kumulativní pojistné překročilo limity federálních daňových zákonů USA. Jinými slovy, IRS již nepovažuje MEC za smlouvu o životním pojištění. Místo toho je pro účely vyhýbání se daňovým povinnostem klasifikován jako specializované vozidlo.

Životní pojistka je IRS považována za MEC, pokud splňuje následující kritéria:

1. Vyrobeno 22. června 1988 nebo později

Smlouvy uzavřené před uvedeným datem nepodléhají platbě pojistného podle federálních zákonů. Pokud však jednotlivec po uvedeném datu obnovil starší životní pojistnou smlouvu, považuje se to za novou pojistnou smlouvu a podléhá testu 7 výplat popsanému v TAMRA.

2. Splňuje zákonnou definici životního pojištění

Pokud je uzavřena smlouva mezi pojišťovnou a pojištěným na výplatu na základě úmrtí, považuje se to za životní pojištění.

3. Nesplní test 7 plateb

Pokud pojistka stanoví prémii, která by zaručovala zaručenou splacenou pojistku do sedmi let od jejího vzniku, projde testem 7 plateb. Pokud nesplňuje kritéria (platí garantované pojistné déle než sedm let), neuspěje v testu 7 výplat.

Pokud životní pojistka splňuje výše uvedená kritéria, považuje se za MEC, a proto je zdaňována odlišně, aby nevytvořila daňové úkryt.

Daňové důsledky upravené nadační smlouvy

Existuje několik daňových důsledků, které musí jednotlivec, který je držitelem MEC, zvážit, včetně:

1. Výběry před 59,5 lety

Proti vybrané částce lze uplatnit pokutu za předčasný výběr 10%.

2. Žádná daň z úmrtí

Pojistka neposkytuje žádnou příslušnou daň z dávek v případě úmrtí, což je velmi podobné jako u mnoha jiných smluv o životním pojištění.

3. Zdanění LIFO se vztahuje na MEC

Na rozdíl od jiných pojistných smluv v oblasti životního pojištění podléhá MEC zdanění „od první do první“, ze všech zisků, které jsou klasifikovány jako řádný příjem. Základ nákladů na politiku a výběry však nepodléhají zdanění.

S MEC je spojeno několik dalších daňových dopadů, které jsou uvedeny v dokumentaci IRS.

Zdanění MEC

MEC, který je před získáním statusu MEC obvykle klasifikován jako pouhé životní pojištění, nabízí pojistníkovi několik daňových výhod, včetně:

  1. Dane bez úmrtí
  2. Odložená daň z veškerého růstu smlouvy až do smrti pojistníka, což znamená, že celá hodnota smlouvy je obvykle předána další generaci bez daně.
  3. Výběry ze životního pojištění jsou osvobozeny od daně až do výše nákladů na základě smlouvy.

Jakmile je životní pojistka identifikována a klasifikována jako MEC, ztrácí některé ze svých daňových výhod. Změna klasifikace je nevratná a MEC je poté zdaněn stejným způsobem jako nekvalifikovaná anuita. Anuita Anuita je finanční produkt, který poskytuje určité peněžní toky ve stejných časových intervalech. Anuity vytvářejí finanční instituce, zejména životní pojišťovny, aby klientovi poskytovaly pravidelný příjem. . Nekvalifikované anuity jsou zdaněny pomocí účetnictví LIFO.

V případě zdanění LIFO jsou všechny výběry ze smlouvy považovány za plně zdanitelné jako běžný příjem v rozsahu růstu smlouvy. Například pokud smlouva MEC přijde s jistinou 200 000 $ a zaplatí 10% úrok, pak smlouva poroste o 20 000 $ za rok. Pokud se pojistník rozhodne zisk vybrat, považuje se to za běžný příjem a bude nejprve zdaněn.

Praktický příklad

Jednotlivec uzavírá životní pojištění s ročním pojistným 7, které se rovná 20 000 USD. To znamená, že kumulativní pojistné zaplacené za smlouvu nesmí překročit 20 000 USD, nebo je v rozporu s testem 7 výplat.

  • V roce 5 se jednotlivec rozhodne snížit hodnotu pojistky. Sníží to prémii za 7 výplat. Předpokládejme, že pojistné je sníženo na 10 000 $.
  • Pokud jednotlivec již v průběhu 1. až 4. roku platil na pojistném více než 10 000 $, neuspěl v testu 7 výplat popsaném v TAMRA.

Životní pojištění je považováno za MEC, protože:

  • Smlouva vznikla po 22. červnu 1988.
  • Splňuje definici životního pojištění.
  • Propadl v testu 7 výplat.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • American Opportunity Tax Credit (AOTC) American Opportunity Tax Credit (AOTC)
  • Jak používat web IRS.gov Jak používat web IRS.gov IRS.gov je oficiální web Internal Revenue Service (IRS), americké agentury pro výběr daní. Webové stránky používají podniky a
  • Mizející pojistná smlouva Mizející pojistná pojistná smlouva
  • Pojistněmatematická věda Pojistněmatematická věda Pojistněmatematická věda se zabývá aplikací kvantitativních a statistických technik k zodpovězení nejistot týkajících se budoucnosti. Může se to týkat financí,

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found