Afirmativní akce - přehled, výhody a nevýhody

Afirmativní akce, známá také jako „pozitivní diskriminace“, je vládní politika, která má pomoci menšinám a znevýhodněným skupinám při hledání zaměstnání KPI pracovní síly Jak můžeme sledovat pracovní sílu? Vlády a ekonomové obvykle odkazují na tři hlavní klíčové ukazatele výkonu (KPI), aby mohli posoudit sílu pracovní síly národa, získat přijetí na vysoké školy a získat bydlení. Tato politika byla původně vytvořena s cílem nabídnout znevýhodněným skupinám podporu a zvýšení rozmanitosti v komunitách, na pracovišti a ve vzdělávacích institucích.

Afirmativní akce

Zásady kladných akcí - historie

Tato politika byla zavedena v jednom z prezidentských výkonných nařízení Johna F. Kennedyho v roce 1961 a uváděla, že se žadateli a zaměstnanci musí být zacházeno spravedlivě bez ohledu na jejich rasu, barvu pleti nebo národní původ.

Do roku 1967 tento seznam zahrnoval pohlaví a náboženství a cílem politiky bylo podporovat antidiskriminaci a rovné příležitosti pro lidi, kteří byli dříve utlačováni, vykořisťováni a vystaveni diskriminaci.

Myšlenkou této politiky je, aby ji přijali zaměstnavatelé a vzdělávací instituce afirmativní akce a přestat s jakoukoli rasovou, náboženskou nebo genderovou diskriminací v souvislosti s přijímáním a rozhodováním o zaměstnání. Tato politika se však dostává do kontroverzního centra pozornosti, když jsou uvedeny znevýhodněné skupiny přednostní léčba.

Kladná akce - výhody

1. Stoupání po socioekonomickém žebříčku

Socioekonomický stav jednotlivce nebo rodiny se obvykle dělí na tři úrovně: vysoká, střední a nízká a určuje se podle jejich příjmu. Příjem Příjem označuje peníze, které jedinec vydělá za poskytnutí služby nebo jako směnu za poskytnutí služby. produkt. Příjem získaný jednotlivcem se používá k financování jeho každodenních výdajů a investic fondu. Mezi nejběžnější typy příjmů patří platy, výnosy ze samostatné výdělečné činnosti, provize a bonusy. , vzdělání a pracovní status. Tím, že politika dává menšinám a znevýhodněným skupinám rovné příležitosti k dosažení vzdělání a zaměstnání, zvyšuje jejich šance na vyšplhání se na socioekonomický žebříček.

2. Podpora vzdělávání znevýhodněných studentů

Znevýhodněné rodiny často upadají do pasti rozvoje a pasti chudoby, pokud nemají přístup k vysokoškolskému vzdělání nebo si ho nemohou dovolit. Tím, že poskytuje granty a stipendia určená studentům ze znevýhodněných skupin (např. Stipendia určená studentům domorodého původu v Kanadě), potvrzující akce podporuje vzdělávání studentů - což má potenciálně pozitivní budoucí výsledky související s příjmem, zdravím a socioekonomickými status Demografické údaje Demografické údaje se vztahují k sociálně-ekonomickým charakteristikám populace, kterou podniky používají k identifikaci preferencí produktů a nákupního chování zákazníků. Díky vlastnostem cílového trhu si společnosti mohou vytvořit profil své zákaznické základny. .

3. Podpora vzdělávání a práce na komunální úrovni

Afirmativní akce podporuje vzdělávání ve společnosti tím, že povzbuzuje ženy a jiné dříve utlačované skupiny, aby navštěvovaly univerzitu, a nabízí jim rovné příležitosti a odměnu bez ohledu na pohlaví nebo rasu. Výsledkem je celkový růst a rozvoj lidského kapitálu v ekonomice spolu s potenciálně vyšší životní úrovní a příjmem na obyvatele.

Kladná akce - nevýhody

1. Reverzní diskriminace

Reverzní diskriminace je představa, že místo podpory antidiskriminace vede afirmativní akce k diskriminaci jednotlivců a skupin pocházejících ze znevýhodněného prostředí. Talentovaným jednotlivcům nemusí být poskytnuty rovné příležitosti jen proto, že nejsou součástí menšinové skupiny. Může to také vést k nenávisti mezi většinovými a menšinovými skupinami.

2. Nedostatek meritokracie

Meritokracie je důležitý systém, jehož cílem je tlačit schopnější jednotlivce na místa vysokoškolského vzdělávání, aby měli zdroje a znalosti potřebné k provedení důležitých změn ve světě. Podporováním univerzit, aby přijímaly více studentů určité rasy, národnosti nebo pohlaví, může pozitivní akce odradit meritokracii ve vzdělávacích institucích.

3. Ponižující skutečný úspěch

Úspěchy jednotlivců z menšinových skupin a jiných znevýhodněných skupin lze považovat spíše za výsledek pozitivních činů než za jejich vlastní tvrdou práci, což může být ponižující pro jejich skutečnou úroveň úsilí a důvěru v jejich schopnosti.

Například domorodý student, který právě promoval na právnické fakultě Průvodce platem právníků V tomto průvodci platem právníků představujeme přehled několika zaměstnání právníků a jejich odpovídajících mezd pro rok 2018. Právník, nazývaný také právník, je profesionál, který praktický zákon. Mezi odpovědnosti patří poskytování právního poradenství klientům během soudních řízení a právních jednání. na něho lze pohlížet jako na někoho, kdo využil této politiky, aby se tam dostal, namísto někoho, kdo tam pracoval tvrději než ostatní.

Způsoby přijetí pozitivních opatření

1. Zaměstnanost

Na pracovišti může pozitivní akce zahrnovat vytvoření doložek o rozmanitosti a začlenění, které podporují antidiskriminaci. Kandidáti jsou obvykle vystaveni zprávě, která podporuje rozmanitost a začlenění na pracovišti během procesu podávání žádosti o zaměstnání. Společnosti často poskytují možnosti, kde si žadatelé mohou vybrat, zda se identifikují jako menšina nebo jako domorodá osoba.

2. Vzdělávání

Afirmativní akce na univerzitách mohou mít formu grantů, stipendií a dalších typů finanční pomoci, které pomáhají poskytnout studentům finančně ohroženým v rámci podpory jejich vzdělání.

Některé vlády zavádějí kvóty na minimální počet menšinových studentů potřebný k tomu, aby instituce získala nárok na určité granty nebo, v přísnějším prostředí, vzdělávací licence. Je to běžná praxe v Indii, kde rezervační systém vyžaduje, aby univerzity, zaměstnavatelé a další instituce měli určitý počet míst vyhrazených pro lidi, kteří byli dříve vystaveni třídní diskriminaci.

Kvóty však mohou mít formu preferenčního zacházení a mohou být diskriminační vůči ostatním skupinám studentů - proto jsou ve Spojených státech považovány za nezákonné.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Společenská odpovědnost podniků Společenská odpovědnost podniků (CSR) Společenská odpovědnost podniků (CSR) označuje strategie, které společnosti provádějí v rámci správy a řízení společností a které jsou určeny k
  • Správa rozmanitosti Správa rozmanitosti Správa rozmanitosti podporuje větší začlenění zaměstnanců z různých prostředí do struktury organizace prostřednictvím politik a programů.
  • Morálka zaměstnanců Morálka zaměstnanců Morálka zaměstnanců je definována jako celková spokojenost, výhled a pocit pohody, které zaměstnanec na pracovišti má. Jinými slovy, odkazuje na to, jak spokojení zaměstnanci cítí své pracovní prostředí. Morálka zaměstnanců je pro mnoho podniků důležitá díky přímému účinku na
  • Etické rozhodování Etické rozhodování Etické rozhodování ve financích je ideologie rozhodování, která je založena na základní morální filozofii dobrého a špatného. Etické rozhodnutí

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found