Dvojité převody - přehled, odpovědnost věřitelů, hlavní rizika

Dvojí převod se týká praxe půjčování peněz proti aktivu, kdy se peníze používají k nákupu akcií. Poté je proti akciím půjčeno více peněz, aby se vytvořila maržová půjčka, kterou lze použít k nákupu ještě více akcií. Stručně řečeno, dvojité řazení je formou investování s využitím páky.

Dvojité převody

V zásadě to znamená, že se investor zatěžuje značnou částkou dluhu. Riziko? Nejlepším scénářem je, že investor získá více než dost na to, aby půjčené prostředky splatil. V nejhorším případě investor prohraje, nemůže splatit své dluhy a skončí pod vodou.

souhrn

  • Dvojité řazení je strategie s vysokým rizikem a vysokou odměnou
  • Investoři s dvojitým převodem se nastavili tak, aby byli přetíženi dluhem, který nemohou splatit, pokud nevytvoří optimální výnosy
  • Dvojité převody jsou nejvhodnější pro zkušené investory

Odpovědnost věřitelů

Obecně se věří, že lze vyloučit dvojí převod nebo alespoň omezit nebezpečí pro investory, pokud poskytovatelé půjček provedou náležitou péči a nebudou investory příliš zásobovat půjčkami.

Pokud věřitelé nechají své klienty převzít příliš velké riziko, je to nezodpovědné kvůli klientovi, ale i vůči věřiteli. Klient, který je přetížen půjčováním, může skončit tím, že nebude schopen věřiteli včas splácet. V některých případech nemusí být schopni věřiteli splácet.

Proto je zásadní, aby věřitelé prováděli due diligence Due Diligence Due diligence je proces ověřování, vyšetřování nebo auditu potenciální dohody nebo investiční příležitosti k potvrzení všech relevantních skutečností a finančních informací a k ověření čehokoli jiného, ​​co bylo během M&A transakce nebo investiční proces. Před uzavřením obchodu je dokončena náležitá péče. . Důkladně zkontrolujte úvěr klienta, kolik půjček si v minulosti vzali, jak rychle tyto půjčky splatili a kolik půjček již mají v době, kdy se pokoušeli získat další. Půjčky s dvojím převodem mohou být pro klienta i pro věřitele nebezpečné.

Dvojité převody mezi společnostmi

Mezi společnostmi vypadá dvojité řazení mírně odlišně. Nejméně dvě společnosti spojují svůj kapitál Kapitál Kapitál je cokoli, co zvyšuje schopnost člověka vytvářet hodnotu. Lze jej použít ke zvýšení hodnoty v celé řadě kategorií, jako je finanční, sociální, fyzický, intelektuální atd. V podnikání a ekonomice jsou dva nejběžnější typy kapitálu finanční a lidský. za účelem zmírnění rizika. Společnosti si často navzájem půjčují peníze na financování různých investičních projektů, nákupů a podobně. Může to způsobit posun ve vnímání zdraví zmíněných společností, protože to zkresluje jejich účty a vede k tomu, že vypadají výnosněji nebo finančně zdravěji, než ve skutečnosti jsou.

Tato praxe je běžná u komplexně strukturovaných společností. Často se jedná o mateřskou společnost a její dceřiné společnosti, z nichž každá má vlastní rozvahu. Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál, ale často se navzájem financují nákupy a investice. Půjčky mezi těmito společnostmi mohou vést k tomu, že se půjčující společnost stane příliš zatíženou dluhy.

Hlavní rizika dvojitého převodu

Dvě primární rizika spojená s dvojitým převodem jsou následující:

  1. Dvojité řazení je vysoce riziková strategie s cílem získat ještě vyšší odměnu. Více investic znamená potenciál pro vyšší návratnost. Stejně jako u jakéhokoli jiného typu investice však také zvyšuje potenciál vážných ztrát.
  2. Pokud se očekávané výnosy nevytvoří, investor s dvojitým převodem nebude mít ze svých investic žádný zisk a nemusí být schopen splácet svůj úvěr.

Dvojitá převodovka je neuvěřitelně riskantní strategie půjčování za účelem nákupu, který lze vypůjčit proti nebo použít jako zajištění Zajištění Zajištění je aktivum nebo majetek, který jednotlivec nebo entita nabízí věřiteli jako záruku za půjčku. Používá se jako způsob získání půjčky, který slouží jako ochrana před možnou ztrátou pro věřitele, pokud by dlužník neplnil své platby. půjčit si ještě víc. Existuje potenciál pro vyšší než normální výnosy; dlužník však může být svým dluhem přetížen. Jde o strategii, která se nejlépe používá střídmě a pouze zkušenými investory.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Konkurz Konkurz Konkurz je právní status lidského nebo nelidského subjektu (firmy nebo vládní agentury), který není schopen splácet své nesplacené dluhy věřitelům.
  • Kreditní událost Kreditní událost Kreditní událost označuje negativní změnu v bonitě dlužníka, která spouští podmíněnou platbu ve swapu úvěrového selhání (CDS). Dochází k němu v případě, že jednotlivec nebo organizace nesplácí svůj dluh a není schopen dodržovat podmínky zadané smlouvy, což vyvolá úvěrový derivát, jako je swap úvěrového selhání.
  • Revolvingový dluh Revolvingový dluh Revolvingový dluh („revolver“, někdy také známý jako úvěrová linka nebo LOC) neobsahuje pevné měsíční platby. Liší se od fixní platby nebo termínované půjčky, která má zaručený zůstatek a platební strukturu. Místo toho jsou platby revolvingového dluhu založeny na zůstatku úvěru každý měsíc.
  • Vlastní kapitál akcionářů Vlastní kapitál akcionářů Vlastní kapitál akcionářů (také známý jako vlastní kapitál akcionářů) je účet v rozvaze společnosti, který se skládá ze základního kapitálu a nerozděleného zisku. Představuje také zbytkovou hodnotu aktiv mínus pasiva. Přeskupením původní účetní rovnice získáme Akcionáři Vlastní kapitál = Aktiva - pasiva

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found