Layaway - přehled, historie, výhody a nevýhody

Layaway je nákupní ujednání Prodejní a kupní smlouva Prodejní a kupní smlouva (SPA) představuje výsledek klíčových obchodních a cenových jednání. V podstatě stanoví dohodnuté prvky dohody, zahrnuje řadu důležitých ochranných opatření pro všechny zúčastněné strany a poskytuje právní rámec pro dokončení prodeje nemovitosti. kde maloobchodník rezervuje a uloží položku pro zákazníka, který má předem stanovené období k úplnému zaplacení položky. Zákazník obvykle uzavře dohodu o zaplacení celé ceny zboží ve sjednané lhůtě. Pokud tak neučiní, zboží bude vráceno do regálů maloobchodního prodejce, aby si jej mohli koupit další zákazníci.

V takových případech mohou být peníze zákazníka vráceny vcelku, po odečtení poplatku za skladování, nebo propadnou jako celek, v závislosti na původní dohodě mezi obchodem a zákazníkem. Layaways přicházejí s minimálním rizikem pro prodejce a poskytují způsob, jak pomoci zákazníkům se špatnou nebo jednoduše žádnou úvěrovou historií, skóre FICO Skóre FICO, běžněji známé jako kreditní skóre, je třímístné číslo, které se používá k posouzení toho, jak osoba pravděpodobně splácí úvěr, pokud je dané osobě poskytnuta kreditní karta nebo pokud jí věřitel půjčí peníze. Skóre FICO se také používá k určení úrokové sazby u jakéhokoli poskytnutého úvěru nebo u těch, které mají omezenou částku disponibilního příjmu, k nákupu zboží s vyšší cenou.

Layawayův diagram

Jak fungují transakce Layaway

Různí maloobchodníci zavádějí různá pravidla pro neplánované transakce. Základní proces je obvykle následující:

  1. Zákazník si vybere zboží, které chce položit, a odnese jej na oddělení nebo do oddělení služeb zákazníkům. Položka musí být mezi seznamem produktů povolených pro termíny, jako je elektronika nebo kosmetika.
  2. Pokud je položka schválena, maloobchodník požádá zákazníka o složení zálohy. Některé obchody vyžadují pevné procento z celkové ceny jako zálohu, zatímco jiné umožňují zákazníkovi rozhodnout se o spravedlivé výši zálohy za sebe.
  3. Dalším krokem je výběr podmínek plánu propouštění. Maloobchodník může povolit týdenní, čtrnáctidenní nebo měsíční plán plateb v závislosti na ceně zboží a výši disponibilního příjmu zákazníka.
  4. Podle dohodnutého plánu propouštění proveďte naplánované platby, abyste odešli zbývající zůstatek kupní ceny.
  5. Jakmile zákazník dokončí plánované platby a dosáhne nulového zůstatku, může si zboží u prodejce vyzvednout. Někteří prodejci požadují, aby zákazníci za skladování zboží během platebního období zaplatili poplatky za propuštění, obvykle minimální paušální poplatek.

Historie Layaway

Transakce Layaway vznikly v období Velké hospodářské krize. Velká hospodářská krize Velká hospodářská krize byla celosvětová hospodářská krize, která probíhala od konce 20. do 30. let. Po celá desetiletí probíhaly debaty o tom, co způsobilo ekonomickou katastrofu, a ekonomové zůstávají rozděleni do několika různých myšlenkových směrů. když spousta lidí neměla dostatek hotovosti k úplnému zaplacení svého zboží. Maloobchodníci, kteří si byli vědomi finanční krize, umožnili zákazníkům provádět platby kousek po kousku a vyzvedávat si zboží, když dokončili platbu kupní částky v plné výši. Transakce Layaway byly populární až do 80. a 90. let, kdy významně poklesly, když se kreditní karty začaly používat širší měrou.

Kreditní karty umožňovaly zákazníkům přejet kartami a převzít zboží ve stejný den, což zpozdilo potřebu platby za zakoupené zboží. Zákazníci by poté splatili úvěr věřitelům plus úroky po dohodnutou dobu. Většina obchodů ukončila své propouštěcí plány kvůli snížené poptávce, protože většina zákazníků se obrátila na kreditní karty.

Během globální finanční krize v roce 2008 se úvěr stal vzácným, protože více zákazníků neplnilo své finanční závazky. Banky také zkrachovaly. Konkurz Konkurz je právní status lidského nebo nelidského subjektu (firmy nebo vládní agentury), který není schopen splácet své nesplacené dluhy věřitelům. a nebyli schopni inkasovat nesplácené dluhy a nabídnout svým zákazníkům nový úvěr. V obchodech, jako je Walmart, byly v roce 2011 obnoveny služby propouštění kvůli rostoucím finančním potížím zákazníků a potřebě zvyšovat klesající výnosy.

V roce 2012, během prázdnin, mnoho dalších maloobchodníků obnovilo poskytování služeb bez služebního pobytu. Tyto služby jsou stále nabízeny mnoha významnými maloobchodníky, jako je Walmart Walmart Marketing Mix Walmart je velmoc podnikání a jednou z jeho klíčových silných stránek je jeho marketingový mix. Přežít na maloobchodním trhu vyžaduje víc než jen štěstí, K-mart, Sears a FlexPay.

Online Layaway

Online výběry jsou mezi obchody elektronického obchodování běžné. Úvod do elektronického obchodu Elektronickým obchodem se rozumí obchodní transakce se zbožím nebo službami prováděné přes internet. V posledních několika letech se elektronický obchod rychle vyvinul a stal se kombinací online a offline maloobchodu, který je vertikálně integrován. Společnosti elektronického obchodování prodávají různé produkty a služby. Průvodce úvodem Umožňují maloobchodníkům přijímat naplánované platby, které jsou odečteny z běžného účtu zákazníka, dokud není platba za zboží dokončena. Zákazník není povinen fyzicky navštívit obchod, aby si prohlédl produkt a provedl platby, což pomáhá ušetřit na poplatcích souvisejících s ukládáním. Položky zakoupené na odloženém základě jsou uloženy v distribučních centrech, dokud zákazník nezaplatí celou částku.

Zákazník poté vyzvedne produkt v distribučním centru. Alternativně maloobchodníci nabízejí dopravu na registrovanou adresu zákazníka zdarma nebo za malé náklady. Online služby pro odpočinek jsou k dispozici pro různé produkty a služby, jako jsou notebooky, vybavení tělocvičen, lístky na koncerty, automobily, domy a dovolené.

Výhody Layaway

Layaways vyniká mimo jiné způsoby financování z následujících důvodů:

Nulový úrok

Při nákupu zboží prostřednictvím služby propouštění není zákazníkům účtován úrok z ceny zboží. Díky tomu je meziprostor levnější variantou ve srovnání s nákupy kreditními kartami, které účtují úroky zákazníků mezi 15 až 25% a někdy i vyšší. Služby odbavení účtují pouze minimální paušální poplatek za služby k pokrytí nákladů na skladování.

Snadná kritéria přijetí

Programy Layaway nepřicházejí s přísnými kritérii přijetí jako jiné způsoby financování. Maloobchodníci neprovádějí kreditní kontroly, jako je tomu u kreditních karet. Programy vyžadují pouze doklad o identifikaci a složení zálohy za položku, což z ní činí volbu pro zákazníky s minulými problémy s kredity nebo bez stanovené kreditní historie.

Nevýhodou Layaway

Přísné platební podmínky

Programy Layaway přicházejí s přísnými platebními podmínkami a zákazníci musí provádět plánované platby v dohodnutém časovém rámci. Zákazníci, kteří nedodrží tyto podmínky, riskují ztrátu svých položek a vzniklý storno poplatek.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Platební bilance Platební bilance Platební bilance je výpis, který obsahuje transakce uskutečněné rezidenty konkrétní země se zbytkem světa za určité časové období. Shrnuje všechny platby a příjmy od firem, jednotlivců a vlády.
  • Hospodářský cyklus Hospodářský cyklus Hospodářský cyklus je cyklus fluktuací hrubého domácího produktu (HDP) kolem jeho dlouhodobého přirozeného růstu. Vysvětluje expanzi a pokles ekonomické aktivity, které ekonomika v průběhu času prožívá.
  • Inflace Inflace Inflace je ekonomický koncept, který odkazuje na zvýšení cenové hladiny zboží během stanoveného časového období. Nárůst cenové hladiny znamená, že měna v dané ekonomice ztrácí kupní sílu (tj. Za stejnou částku peněz lze nakoupit méně).
  • Typy kupujících Typy kupujících Typy kupujících představují skupinu kategorií, které popisují stravovací návyky spotřebitelů. Chování spotřebitele ukazuje, jak oslovit lidi s různými zvyky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found