Indexy FTSE - Přehled typů indexovacích nástrojů FTSE na LSE

Indexy FTSE odkazují na několik hlavních indexů akciových trhů ve Velké Británii. Akciové indexy poskytují analytikům trhu a investorům měřítko pro sledování celkového akciového trhu. Konkrétně indexy FTSE (Financial Times Stock Exchange) představují akcie obchodované na Londýnské burze cenných papírů (LSE). Odrážejí výkon akcií UK ve Velké Británii. Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. jak se odvíjí v reálném čase. Akciový index poskytuje investorům spolehlivé měřítko pro sledování a porovnávání celkové výkonnosti trhu s výnosy Očekávaný výnos Očekávaný výnos z investice je očekávaná hodnota rozdělení pravděpodobnosti možných výnosů, které může poskytnout investorům. Návratnost investice je neznámá proměnná, která má různé hodnoty spojené s různými pravděpodobnostmi. na jejich konkrétních akciových portfoliích.

Indexy FTSE

Historie skupiny FTSE

Skupina FTSE, která se běžně nazývá „footsie“, je společný podnik, který byl vytvořen Financial Times of London a London Stock Exchange (LSE) Burza cenných papírů Akciový trh označuje veřejné trhy, které existují pro vydávání, nákup a prodej akcie, které obchodují na burze cenných papírů nebo na přepážkách. Akcie, také známé jako akcie, představují částečné vlastnictví ve společnosti v roce 1984. Indexy FTSE zahrnují blue-chip a další společnosti Blue Chip Blue chip je akcie dobře zavedené korporace s reputací spolehlivosti, kvality a financí stabilita. Akcie blue chip jsou obvykle lídry na trhu ve svých sektorech a jejich tržní kapitalizace dosahuje miliard dolarů. které jsou kótovány na londýnské burze.

Jaké jsou různé indexy?

Existuje řada různých indexů FTSE, které představují různé segmenty britského akciového trhu. Zahrnují následující:

Index FTSE 100

Index FTSE 100 je považován za indikátor celkového zdraví britské ekonomiky a také za kvalifikaci pro britské společnosti. Představuje přibližně 81% kapitalizovaného trhu LSE. Skládá se ze 100 společností obchodovaných na LSE s největší hodnotou tržní kapitalizace. Složky indexu musí splňovat několik požadavků stanovených skupinou FTSE, včetně minima volného oběhu a minim likvidity.

Není to vždy nejspolehlivější měřítko domácí britské ekonomiky, protože mnoho z jeho součástí jsou velké nadnárodní firmy. Index je rovněž citlivý na výkyvy směnného kurzu vůči britské libře. Přesto je stále nejčastěji uváděným britským tržním indexem. Jedná se o index tržně váženého indexu. Mezi komponenty společností patří Barclays (BARC), Royal Dutch Shell (RDSA) a Vodaphone Group (VOD).

Index FTSE 250

Index FTSE 250 obvykle ukazuje výkonnost britské ekonomiky lépe než index FTSE 100 - především proto, že obsahuje relativně více domácích než mezinárodních společností. Představuje akcie se střední tržní kapitalizací obchodované na LSE, skládající se z 101. až 350. největší společnosti podle tržní kapitalizace. Významný počet společností v rámci FTSE 250 jsou investiční fondy ve Velké Británii. Mezi významné společnosti patří Aston Martin Lagonda Global Holdings (AML) a City of London Investment Trust (CTY).

Rejstřík FTSE 350

Index FTSE 350 zahrnuje největší 350 společností podle tržní kapitalizace kótovaných na LSE. Jinými slovy, skládá se ze všech společností obsažených v indexu FTSE 100 a v indexu FTSE 250. Ve skutečnosti se skládá z největší a největší společnosti se střední tržní kapitalizací obchodované na burze. Ve srovnání s předchozími dvěma indexy je však mnohem méně široce sledován.

Index malých písmen FTSE

FTSE Small Cap Index, jak již název napovídá, se skládá ze společností s relativně nižšími hodnotami tržní kapitalizace. Konkrétně obsahuje 351. až 619. další největší společnosti s tržní kapitalizací (nad rámec FTSE 350) obchodované na londýnské burze. Do této skupiny akcií patří Laura Ashley (ALY) a BlackRock Commodities Income Investment Trust (BRCI).

FTSE rozvinutý index

FTSE Fledging Index se skládá ze společností, které splňují minimální požadavky na zařazení na hlavní trh LSE. Vzhledem ke své malé tržní kapitalizaci však nesplňují požadavky na zařazení do indexu FTSE All-Share, který zahrnuje všechny komponenty indexů FTSE 100, FTSE 250 a FTSE SmallCap. Od roku 2018 neexistují žádné požadavky na likviditu pro složky indexu Fledgling. Mezi společnosti, které patří mezi komponenty, patří Tex Holdings (TXH) a Hornby Railways (HRN).

Název indexu je poněkud zavádějící, protože komponenty nemusí být nutně nové firmy - i když v něm jsou obsaženy mnohé mladší společnosti. Jsou to jen mnohem menší společnosti s tržní kapitalizací.

Druhy indexů FTSE

Jak investovat do indexů FTSE

Investoři nemohou investovat přímo do indexů. Nepřímé investice jsou však možné pomocí burzovních obchodovaných fondů (ETF) Burzovních obchodovaných fondů (ETF) Burzovní obchodovaný fond (ETF) je oblíbeným investičním prostředkem, kde mohou být portfolia flexibilnější a diverzifikovanější v celé řadě dostupných tříd aktiv. Přečtěte si tuto příručku a seznamte se s různými typy ETF. které sledují indexy. Dva z nejpopulárnějších ETF určených k zrcadlení výkonu indexu FTSE 100 jsou Vanguard FTSE 100 UCTIS ETF a iShares Core FTSE 100 UCITS ETF. Investoři mají samozřejmě také možnost jednoduše koupit akcie ve všech samostatných společnostech indexu.

souhrn

Hlavní britské akciové indexy sledujeme nejen ve Velké Británii, ale i na celém světě. Důvodem je, že londýnská burza je považována za nejdůležitější světový akciový trh, jen za burzou v New Yorku.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Druhy trhů - Obchodníci, makléři a burzy Druhy trhů - Obchodníci, makléři, burzy Trhy zahrnují makléře, dealery a burzovní trhy. Každý trh funguje podle různých obchodních mechanismů, které ovlivňují likviditu a kontrolu. Různé typy trhů umožňují různé obchodní charakteristiky uvedené v této příručce
  • Akciové investiční strategie Akciové investiční strategie Akciové investiční strategie se týkají různých typů investování do akcií. Těmito strategiemi jsou zejména hodnota, růst a indexové investování. Strategie, kterou si investor zvolí, je ovlivněna řadou faktorů, jako je finanční situace investora, investiční cíle a tolerance rizik.
  • Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách
  • Akcie s malou kapitalizací Akcie s malou kapitalizací jsou akcie veřejně obchodovatelné společnosti, jejíž tržní kapitalizace se pohybuje od 300 milionů do přibližně 2 miliard dolarů. Klasifikace mezi malými, středními a velkými společnostmi je subjektivní a může se lišit mezi makléřskými společnostmi a analytiky trhu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found