Jak používat vyhledávací lištu v PitchBooku - průvodce a výukový program

PitchBook je jednou z nejpopulárnějších finančních databází používaných analytiky v oblasti výzkumu kapitálu, podnikových financí, investičního bankovnictví a dalších finančních oborů. Jedná se o online platformu, která poskytuje finanční údaje o veřejných a soukromých kapitálových trzích, včetně rizikového kapitálu, soukromého kapitálu a fúzí a akvizic (M&A).

V tomto kurzu vám ukážeme, jak použít obecný vyhledávací panel Pitchbook k vyhledání profilů společností a zobrazení klíčových informací a metrik.

Hledání společnosti

Když se přihlásíte na platformu PitchBook, dostanete se nejprve na stránku Dashboard, která zobrazuje rychlé snímky vybraných informací, například nedávné dohody v USA, podle typu. V horní části této stránky najdete vyhledávací lištu Pitchbook, do které můžete psát a vyhledávat profily společností, průmyslová odvětví, odvětví a výzkumné zprávy.

Vyhledávací lišta PitchBook

Lišta vyhledávání PItchbook - Zobrazit všechny výsledky hledání

Jako příklad pojďme hledat „Amazon“ na vyhledávací liště. Měli byste vidět seznam profilů společností a výzkumné zprávy obsahující klíčové slovo „Amazon“. Chcete-li zobrazit kompletní výsledky hledání, klikněte na odkaz Zobrazit všechny výsledky pro „Amazon“ v dolní části seznamu.

PitchBook zobrazit všechny výsledky hledání

Vyberte požadovaný profil společnosti

Nyní můžete zobrazit všechny profily společnosti s dalšími podrobnostmi o jejich typu entity, umístění a popisu. V tomto hledání bychom se rádi podívali na Amazon.com jako na veřejnou společnost kótovanou na burze NASDAQ, proto ve výsledcích profilu vyberte první možnost.

PitchBook vyberte výsledek hledání

Lišta vyhledávání Pitchbook - Zobrazit kompletní stránku s profilem společnosti

Hotovo! Nyní byste měli mít možnost zobrazit úplný profil společnosti Amazon. Ve výchozím nastavení se dostanete na kartu Profil této společnosti. Tato karta obsahuje spoustu důležitých informací o společnosti, jako je cena akcií, souhrn finančních údajů a odhadů, informace o vedoucích pracovnících a členech představenstva a seznam největších investorů. V dalším kurzu vám ukážeme, jak se orientovat v přístupu k různým datovým sadám dostupným v profilu společnosti.

Přečtěte si další příručku: Zobrazení profilu společnosti v PitchBooku Zobrazení profilu společnosti v Pitchbooku Profil společnosti Pitchbook. V tomto článku prozkoumáme různé karty a sekce obsahující všechny dostupné informace, ke kterým lze získat přístup z určeného profilu společnosti. Profil obsahuje všechny důležité informace dostupné pro konkrétní entitu, na které PitchBook zkoumal a shromažďoval.

Profil společnosti PitchBook Amazon

Zaregistrujte se do programu FMVA a získejte uživatelský účet PitchBook zdarma

Zaregistrujte se nyní do finančního programu Full Immersion FMVA a získejte na omezenou dobu bezplatný přístup k uživatelskému účtu PitchBook a můžete začít platformu prozkoumávat sami!

Další průvodce PitchBook

Děkujeme, že jste si přečetli tuto příručku, jak používat vyhledávací lištu Pitchbook. Další výukové programy pro platformu najdete v naší výukové knihovně PitchBook nebo použijte některý z následujících odkazů:

  • Průvodce pro začátečníky PitchBook Průvodce pro začátečníky Pomocí finančního průvodce pro začátečníky Pitchbook můžete začít používat databázi PitchBook, prozkoumávat funkce na platformě a přizpůsobovat si své zkušenosti.
  • Pokročilé použití PitchBooku Pokročilé použití Pokročilého finančního průvodce Pitchbooku použijte k provádění přizpůsobeného vyhledávání společností, vícenásobných transakcí, transakcí fúzí a akvizic, IPO a dalších.
  • PitchBook Excel Plugin Excel Plugin V příručce Finance PitchBook Excel Plugin Guide se dozvíte, jak stáhnout plugin Excel a používat jeho rozsáhlou knihovnu šablon k provádění finanční analýzy.
  • Rozšíření PitchBook pro Chrome Rozšíření pro Chrome Pomocí finančního průvodce pro rozšíření PitchBook pro Chrome se naučíte, jak stáhnout výkonný nástroj a snadno přistupovat k datům PitchBooku z prohlížeče Chrome.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found