Zaručená obnovitelná energie - přehled, typy, charakteristiky

Termín garantované obnovitelné zdroje se používá v pojišťovnictví a odkazuje na funkci pojistné smlouvy, která zajišťuje, že pojistník bude nadále dostávat krytí, dokud bude zaplaceno pojistné.

Zaručená obnovitelná energie

V zaručené politice obnovitelných zdrojů občas existuje možnost, kdy je pojistníkovi poskytnuto ustanovení k obnovení pokrytí v den výročí této politiky. Pojistitelé Život a zdraví Pojistitelé Pojištění život a zdraví (L&H) jsou společnosti, které poskytují krytí rizika ztráty života a léčebných výloh způsobených nemocí nebo úrazy. Zákazník - kupující pojistné smlouvy - platí pojistné za krytí. není dovoleno zrušit pojistku, ale může zvýšit sazbu u vydané pojistky.

Většinou je většina pojistných smluv garantovaných obnovitelných i nezrušitelných. Dalším typem pojistné smlouvy je volitelně obnovitelná pojistka.

souhrn

  • Garantovaná obnovitelná část se týká funkce pojistné smlouvy, která zajišťuje, že pojistník bude nadále dostávat krytí, dokud bude placeno pojistné.
  • V zaručené politice obnovitelných zdrojů občas existuje možnost, kdy je pojistníkovi poskytnuto ustanovení k obnovení pokrytí v den výročí této politiky.
  • Tři hlavní typy pojistných smluv jsou volitelně obnovitelné, zaručeně obnovitelné a nezrušitelné.

Druhy pojistného krytí

Tři hlavní typy pojistných smluv jsou následující:

1. Volitelně obnovitelné

Volitelně obnovitelné pojistky dávají pojistiteli možnost pojistku zrušit v den výročí nebo v den splatnosti pojistného.

Společnost může zvýšit pojistné pouze v případě významného zvýšení rizika budoucích škod. Většina lidí používá pro pojištění pro případ invalidity volitelně obnovitelnou politiku. Pojistka je chráněna také v případě, že pojišťovna ohlásí výrazné zvýšení sazby.

Další související koncept je a podmíněně obnovitelná politika pokud neexistuje záruka, že dávky poskytované pojistníkovi v jednom roce budou obnoveny a poskytnuty v následujícím roce. Pojistitel se může rozhodnout změnit podmínky pojistky s každým dalším rokem. Podmíněně obnovitelná politika je nejméně výhodný typ politiky.

2. Zaručená obnovitelná energie

Garantovaná obnovitelná pojistná smlouva bez nezrušitelné klauzule je méně komplexní a pojistník se může rozhodnout provést jakékoli změny v plánu pojistného a měsíčních výhod.

3. Nelze zrušit

Nezrušitelné zásady jsou také obvykle zaručeně obnovitelné. Nezrušitelné pojistky zajišťují, že pokud je pojistné zaplaceno do stanoveného data, podmínky pojistky nebo její pojistné nelze změnit (až do věku 65 let nebo podle rozhodnutí při nákupu pojistky).

Zaručená obnovitelná energie - zásady pokrytí

Garantovaná obnovitelná vs. nezrušitelná politika

Zaručené obnovitelné a nezrušitelné zásady mají několik podobností a rozdílů. Podmínky během prvních tří let u obou typů politik zůstanou stejné. Během této doby musí být pojistné zaplaceno včas a pojistná ustanovení nemohou být pojistitelem upravována.

Pokud jde o rozdíly, u zaručené politiky v oblasti obnovitelných zdrojů lze sazby změnit po prvních třech letech platnosti této politiky. Změna sazby je obvykle použitelná pro celou třídu rizik, nikoli pro jednotlivé pojistné smlouvy nebo osobu. Třída rizika Demografické údaje Demografické údaje se vztahují k sociálně-ekonomickým charakteristikám populace, kterou podniky používají k identifikaci preferencí produktů a nákupního chování zákazníků. Díky vlastnostem cílového trhu si společnosti mohou vytvořit profil své zákaznické základny. lze oddělit na základě faktorů, jako je věk, pohlaví nebo povolání.

U nezrušitelných pojistných smluv zůstává pojistná sazba stejná i po třech letech. Pojistky s nevypověditelnou rezervou jsou také dražší než garantované obnovitelné, protože pojistník je chráněn před jakýmkoli zvýšením sazeb oznámeným pojišťovnou.

Související čtení

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Dávka v případě náhodného úmrtí Dávka v případě náhodného úmrtí Dávka v případě náhodného úmrtí je druh pojistné smlouvy, která platí v případě náhodného úmrtí pojištěné osoby. Je to odlišné od života
  • Modifikovaná nadační smlouva (MEC) Modifikovaná nadační smlouva (MEC) Modifikovaná nadační smlouva (MEC) je životní pojistka v hotovosti, jejíž kumulativní pojistné překročilo částku povolenou federální daní USA
  • Mizející pojistná smlouva Mizející pojistná pojistná smlouva
  • Variabilní životní pojištění Variabilní životní pojištění Variabilní životní pojištění je forma životního pojištění, která kombinuje vlastnosti životního pojištění a investování. Charakteristika: pojistné půjčky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found